برنامه تلویزیونی "رو به فردا" که طی روزهای اخیر در محافل رسانهای از آن بهعنوان "90 سیاسی" یاد میشود و بحثهای چالشی میان میهمانان آن مورد توجه ویژه بینندگان قرار گرفته است، شنبه شب میزبان مهدی کلهر و محمد خوشچهره بود.
به گزارش رجانیوز، قرار گرفتن این دو نام در کنار هم، شاید بیش از هر وقت دیگری، ذهن مردم و فعالان سیاسی را به روزهای پایانی خرداد 84 میبرد که در آن دوره، خوشچهره و کلهر به ترتیب بهعنوان نمایندگان سیاسی و فرهنگی دکتر احمدینژاد کاندیدای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما مقابل نوبخت و مرعشی نمایندگان هاشمی رفسنجانی قرار گرفتند؛ دو مناظرهای که بهویژه، مناظره کلهر و مرعشی و ادبیات مغرورانه نماینده ستاد هاشمی تأثیر مهمی در نتیجه انتخابات به جای گذاشت.
با این حال، کلهر و خوشچهره یک بار دیگر در برنامه دو شب قبل کنار هم قرار گرفتند، اما این بار علیرغم آنکه خوشچهره در سالهای اخیر بهعنوان منتقد دولت شناخته میشود، هر دو بر حماسه بینظیر 9 دی امسال تأکید کردند.
کلهر حماسه 9دی پاسخ ملت به دشمن
مشاور رسانه ای رئیسجمهور گفت: حماسه 9دی پاسخ کوچک ملت ایران به حماقت دشمن در روز عاشورا بود.
کلهر که آغازگر میزگرد برنامه رو به فردا بود، ضمن تشکر از حماسه 9دی مردم ایران اسلامی افزود: دست همه کسانی را که در این حماسه حضور یافتند، می بوسم.
وی گفت: ملت تاریخی مانند ایران نقاط حساسی دارد که اگر دشمن احمق روی آن دست بگذارد، چنان سیلی خواهد خورد که بر نخواهد خواست. من معتقدم که در روز عاشورا احمق ها چنین کاری کردند و 9دی پاسخ کوچک ملت به آنان بود و ملت آمد تا به آنان بگوید که اشتباه می کنید ما زنده تر از سال 56 همچنان هستیم.
وی همچنین یاد و خاطره 19دی را گرامی داشت و گفت: 19 دی سال 56 یادآور اصحاب بدر، نخستین نبرد مسلمانان است. شهدای مظلوم این روز در قم به منزل آیت الله نوری همدانی رفتند و با آن شرایط سخت و خفقان با ایشان صحبت کردند و شاید نقطه اغازین انقلاب اسلامی از آن جا بود.
مشاور رسانه ای رئیسجمهور با اشاره به حضور مسئولان کشوری در حماسه 9 دی افزود: برخی پرسیدند آیا رئیسجمهور و وزراء در این حماسه حضور داشتند و اگر حضور داشتند، چرا دیده نشدند که پاسخ دادم بسیار خوب شد که دیده نشدند، به علت اینکه 9دی را متعلق به مردم می دانم و حتی معتقدم آن تصویر کوتاه اقای لاریجانی که در شب اول از تلویزیون پخش شد هم نباید نشان داده می شد.
کلهر با اشاره به اینکه روز 9دی روز کاملا مردمی و خیلی شبیه به 19دی بود، گفت: شفافیت و خلوص خاصی در حماسه مردمی 9دی مشاهده شد که 15خرداد نیز حرکتی دیگر از این نوع است.
وی افزود: حماسه 9دی یک حرکت کاملا مردمی و به دور از احزاب سیاسی است و برای احزاب سیاسی در پیش بینی، تدارک و هدایت این جمعیت نقشی قائل نیستیم وآانچه در این حماسه دیده شد، روح جمعی و همان فطرت الله بود.
خوشچهره حرکت مردم در9 دی نقطه عطف تاریخی است
در ادامه این برنامه خوشچهره گفت: حرکت مردم در 9 دی نقطه عطف برجسته تاریخی است که در آن مردم اعلام کردند سران سلطه بدانید اسلامیت در ایران با برخی کاستی و خطاها دچار خدشه نمی شود.
خوشچهره افزود: در هجمه های اخیر دنیای سلطه که از موضوع مساله داخلی سوء استفاده شد، اسلامیت نظام و سمبل های اسلامیت و محورهای آن مورد هدف است. از این منظر حرکت مردم یک بار دیگر در تایید اسلامیت نظام بالاخص در پاسخ به جریاناتی که نفی نظام را هدف قرار داده بودند، حائز اهمیت است.
وی در ادامه این میزگرد، روز 19دی را روز جهش و سکوی پرتاپ جریان انقلاب اسلامی دانست و گفت: این زحمات طولانی مبارزان انقلاب اسلامی ثمره داد و امروز شاهد این ثمره نظام جمهوری اسلامی هستیم.
وی با اشاره به حماسه 9دی افزود: این حضور گسترده مردمی درصیانت از دین، به خصوص برگ برجسته دین حضرت ابا عبدالله(ع) و اصحاب ایشان بود و این یک نکته با اهمیت است.
خوشچهره گفت: در 19دی 56، جریان مبارزه علیه حکومت خودکامه آغاز شد و در آن، جمع کثیری مجتمع شدند که حول محوریت اسلام بود و دو جنبه نظام جمهوری اسلامی یعنی جنبه جمهوریت حضورگسترده مردم و شکل و محتوای این حضور که اسلام خواهی است، در حقیقت در این جا رقم خورد و حضور گسترده مردم و اسلامیت آن دیده شد.
وی افزود: در این برهه، سفارتخانه های وقت و مسئولان امنیتی در اظهاراتی از شکل گیری جریان اسلامی وحشت داشتند و مجبور به اقرار نسبت به آن شدند.
این استاد دانشگاه با اشاره به تاکید امام خمینی بر جمهوریت و اسلامیت نظام افزود: این مهم برگ قابل توجهی در تاریخ انقلاب است که حضرت امام راحل بر آن اهتمام داشتند.
وی گفت: از آغاز انقلاب چالش هایی شروع شد که در جبهه خودی که در واقع غیر خودی بودند. یک نوع انحرافات و یا به اسم نصیحت یک نوع القائات غیرمنطقی را مطرح می کردند که اسلامیت را بردارید و دموکراتیک بگذارید. از همان ابتدای انقلاب دقیقا حمله دنیای سلطه به طرق مختلف روی جمهوری اسلامی بود.
خوشچهره در ادامه افزود: در این فراز تاریخی در یک دهه قبل، در پس اسلامیت یک جریان انحرافی فزون خواه که تا براندازی هم پیش رفت، به اسلامیت نظام حمله کرد و سعی کرد با نام جمهوریت، انحراف ایجاد کند که برای اینکه این انحراف گرفته شود، واژه محتوایی مردم سالاری دینی مطرح شد.
وی گفت: با این وجود، باز با رگه هایی مواجه شدیم که برخی ها با عنوان اسلامیت نظام به جمهوریت حمله کردند که قرائت های انحرافی از اسلام بود. همه این انحرافات اگرچه با فراز و نشیب هایی همراه بود، در واقع جمهوریت و اسلامیت نظام را هدف قرار دادند.
این استاد دانشگاه افزود: حضور گسترده مردم، فتنه 18 تیر را که در محیط دانشگاهی شکل گرفت، خواباند و در جریان این فتنه بود که استراتژیست های خارجی عقیده داشتند که ما تعجب می کنیم که افراد جریان 18تیراز گروههای مرفه جامعه و حامیان نظام که علیه آنان به خیابانها آمدند، از قشر فقیر و کم درآمد جامعه بودند که این امر در وقوع انقلاب و جنبش ها برعکس است.
وی گفت: این افراد نمی دانند که مردم به اسلامیت نظام اعتقاد و باور دارند و اسلام محتوایی عملیاتی و قوی دارد که به آن روی آورده اند و اگر برخی کاستی ها را هم در عرصه های اقتصادی اجتماعی می بینند، آن را عارضی می پندارند که به علت بی تدبیری برخی تصمیم گیران ایجاد شده است.
خوش چهره: وقایع پس از انتخابات، فتنه بزرگ
کلهر: ملت در مقابل دشمن می ایستد
خوشچهره در ادامه این برنامه با بیان اینکه وقایع بعد از انتخابات فتنه بزرگی بود، گفت: یکی از استراتژیست های خارجی در باره این وقایع تحلیلی ارائه کرده بود که قابل تامل است.
وی افزود: در این تحلیل آمده است افرادی که در وقایع 18 تیر سال 1378 شرکت کرده بودند، از قشرهای مرفه و مرتبط با خارج از کشور بودند و کسانی که بعد از این وقایع در مخالفت با آنان برای حمایت از نظام به صحنه آمدند، همگی از افراد کم درآمد و قشر ضعیف جامعه بودند.
خوشچهره گفت: این استراتژیست غربی نمی داند که مردم ما با باوری که به اسلامیت نظام دارند، به آن روی آورده اند.
وی با مثال زدن بازی تیم ملی فوتبال ایران و بحرین در دوره گذشته مقدماتی جام جهانی گفت: با تحلیل اعتراضاتی که پس از باخت تیم ملی ایران شاهد آن بودیم، در می یابیم که بیش از 80 درصد از افراد معترض بر اثر جریحه دار شدن غرورشان به خیابانها آمدند. 10 درصد نوجوانانی بودند که معمولاً قصد شلوغ کردن دارند. یک تا 2 درصد افراد معتاد و سارق در این اعتراضات حضور یافته بودند و یک درصد نیز افرادی بودند که حتی به کائنات نیز اعتقادی ندارند و خدا و نظام و رهبری را زیر سوال می برند.
این استاد دانشگاه دلیل اعتراض گروه اول را بالا رفتن توقعات مردم از سوی صداوسیما مبنی بر بی عیب و نقص بودن تیم ملی فوتبال ایران دانست و برخورد نظام با این گروه را مشابه برخورد با سه گروه دیگر ندانست.
خوشچهره پاسخ نظام به 4 گروه معترض مذکور را متفاوت بیان کرد و افزود: برخورد یکسان با تجمع کنندگان وقایع اخیر نیز می تواند انحرافی استراتژیک باشد.
وی تاکید کرد: مقابله نظام با افرادی که در گروه اول اعتراضات قرار دارند، می تواند از نوع دلجویی و با گروههای برانداز صدور احکامی در حد محارب با نظام باشد.
در ادامه مشاور رسانه ای رئیسجمهور گفت: نظر دکتر خوشچهره را مبنی بر اینکه جمهوریت و اسلامیت را در نظام به دو بال تشبیه کردند، جامع نمی دانم و بنده جمهوریت را بدن و جان آن را اسلام می دانم.
کلهر افزود: هنگامی که جریانی بخواهد جان این ملت را از بدنش جدا سازد ملت ما با تمام وجود مقابل آنان خواهد ایستاد.
وی یکی از دلایل حماقت آمیز بودن اقدامات دشمن در مقابله با نظام را اتکاء آنان به اطلاعاتی که از جانب یک جریان برانداز ناراضی و محدود منتشر می شود، دانست و گفت: اگر اطلاعاتی که دشمن به دست میآورد، از سراسر کشور جمع آوری شده بود، قطعا دچار خطای استراتژیک نمی شد.
این کارشناس ارشد رسانه گفت: تا هنگامی که دشمنان اطلاعات مورد نیاز خود را از یک گروه خاص بالا نشین و چند درصدی بهدست می آورند و بر اساس آن حرکت می کنند و شریان های اطلاعاتی آنان به نیروهای خاصی در داخل کشور وصل است، باز هم این خطاها را تکرار خواهند کرد.
وی در ادامه برنامه رو به فردا گفت: در ایام 15 خرداد 1342 بنده یک نوجوان 14 ساله بودم، یادم هست که بعد از آن جریان خفقانی در جامعه وجود داشت که تا سال 1357 ادامه پیدا کرد.
کلهر افزود: در آن دوران، آرزوی همه قشرهای سیاسی از کمونیست گرفته تا چپ و اسلامی این بود که ملت ما از این بی تفاوتی خارج شود و اگر اتفاق بدی بیفتد، حرکتی ایجاد شود.
وی ادامه داد: شاید نخستین هدفی که در ذهن نسل اول انقلاب و بزرگان انقلاب که بسیاری از آنها جزو شهدا هستند، این بود که اگر کسی فریاد یامسلمین سر داد، دیگران جواب او را بدهند.
کلهر ادامه داد: از این رو، نظر من درباره عموم کسانی که در راهپیمایی اول بعد از انتخابات 88 شرکت کردند، جدا از سران و کسانی که این راهپیمایی را به راه انداختند، این است که چون بر اساس احساس حمایت از مظلوم وارد شدند، نه اینکه دشمن نیستند بلکه اتفاقا قابل احترام هستند.
کلهر افزود: آنها تصور می کردند که تقلب شده و به یک عده تجاوز شده است و حتی هنرمندانی که فکر کردند این موضوعات واقعیت دارد و به صحنه آمدند و تومار نوشتند، قابل احترام هستند.
وی ادامه داد: قطعا همه کسانی که به میدان آمدند نیز دشمن نبودند اما یک درصد کمی از این فضا استفاده کردند و وارد عمل شدند و مدام ادامه دادند و متاسفانه کسانی که شطرنج باز نبودند و از سیاست به دور بودند نیز در این بازی شرکت کردند.
وی با اشاره به جلسه قرعه کشی برنامه های تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری در قبل از انتخابات گفت: در این جلسه به نمایندگان نامزدها گفتم که صداوسیما برخلاف قانون از چند ماه زودتر به تبلیع نامزدها پرداخته است.
مشاور رسانه ای رئیسجمهور ادامه داد: البته نمایندگان نامزدها از جمله اقای کرباسچی این مسئله را پذیرفتند.
کلهر گفت: در اوایل انقلاب بنده به طور کامل در جریان روند شکل گیری قانون اساسی بودم و در باره آن مقاله نیز نوشتم. در مورد بحث رجل سیاسی، نظر دقیق قانون این بود که رجل سیاسی به معانی جنسیتی و پست سیاسی نیست. همچنین رجل سیاسی می تواند در یک دوره رجل سیاسی باشد یعنی مردم او را رجل سیاسی بدانند و 10 سال یا 20 سال برود به خانه اش و مردم نسل بعد او را رجل سیاسی ندانند.
کلهر گفت من در زد و خوردهایی که در خیابان بود رفتم و هنوز شکستگی شیشه ماشینم را نگه داشته ام. اینهایی را که سطل می سوزاندند و خرابکاری می کردند، دیدم، یقین پیدا کردم که عموم موج سبزی هایی که حتی ممکن است از نظر سلیقه با ما یکی نباشند، از اینها نیستند و بچه های خوبی هستند.
مشاور رسانه ای رئیسجمهور ادامه داد: قطعا منظور من از دشمن، آن افرادی است که از طرف سیا، امریکا، انگلیس و به صورت جاسوس و خرابکار در این حوادث حضور داشتند.
با بیان این مطالب از جانب کلهر، خوشچهره به او اعتراض کرد و گفت: این سخن شماست یا سخن دولت است، چون سخنانی مانند خس و خاشاک مطرح شده است.
کلهر در پاسخ گفت: موضوع خس و خاشاک دروغ است. همین حالا نوار سخنان اقای احمدی نژاد را بگذارید عین جمله ایشان این است که می گوید 40 میلیون نفر آمدند به نظام جمهوری اسلامی رأی دادند و تعدادی خس و خاشاک آشوب کردند.
مشاور رسانه ای رئیسجمهور گفت: من در اینجا از طرف خودم حرف می زنم اما آن طرف از این صحبت سوء استفاده کرد. این بی تقوایی و بد اخلاقی سیاسی است.
وی ادامه داد: آنها آمدند این شعار خس و خاشاک را بردند در یک جمعیت عظیم و گفتند به شما می گویند خس و خاشاک.
کلهر گفت اقای احمدی نژاد آمد در صدا وسیما و آن قسمت پخش شد و وی در این باره توضیح داد. اگر بخواهید دروغ سازی کنید و سپس بخواهید روی آن دروغ کاخ بسازید، درست نیست.
خوشچهره در ادامه گفت: امام راحل سرمایه ای به نام مردم و حماسه هایی مانند 9 دی و 19 دی را ایجاد کردند و این نقطه قوت نظام است.
وی گفت در 200 سال گذشته در مقطعی سرمایه مادی را موتور محرک و پیشرفت جامعه می دانستند و بعد به سرمایه انسانی تبدیل شد و بعد سرمایه علم و دانش شناخته شد.
خوشچهره افزود: حضرت امام مدلی متاثر از سیره انبیا را مطرح و سرمایه ای به نام مردم را معرفی کردند که در قالب مشارکت مردم خود را معرفی می کند. این سرمایه، با شعار و حدیث و مطالب اندرز پیش نمی آید و مبتنی بر باور و اعتماد است.
وی گفت: برجستگی باور و اعتماد در سیره امام مبتنی بر این بود که یک نظام تصمیم گیری و هدایتی جامعه مبتنی بر عقلانیت، شفافیت، صداقت و معنویت باشد.
خوشچهره با بیان اینکه دشمن انشقاق در مشارکت و حضور مردم را طمع کرده است، گفت: ما برای اینکه رویای سلطه و سران فتنه به نتیجه نرسد و نتوانند یارگیری کنند، باید اقناع کنیم و شفاف سازی داشته باشیم.
وی افزود: مردم در فعل و انفعالات، تشنه اخبار و اطلاعات هستند و در این زمان، اگر خدای نکرده با صداقت اطلاعات شفاف ندهیم و فضای غیرشفاف ایجاد کرده باشیم، دشمن بر جریان سوار می شود و اخبار در قالب رسانه های خارجی داده می شود.
خوشچهره گفت: در بازسازی سرمایه ای به نام مردم که با نوع تاکتیک های برخی رده ها دچار اختلال شده است، همه ما جناح ها و گروه های وفادار به منافع ملی باید با انشقاق و تفرقه مقابله کنیم و باید آسیب شناسی از این مسیر داشته باشیم که در مشارکت و حضور مردم چگونه سره از ناسره و برانداز را از بقیه جدا کنیم.
در این هنگام کلهر گفت: آیا 9 دی این کار را نکرد؟
خوشچهره گفت: 9 دی پیام به خارج داد.
کلهر گفت: 9 دی شما سبزها را ندیدید؟
خوشچهره پاسخ داد: 9 دی مسئله را تمام کرد.
کلهر گفت: کاملاً و این روز یک نقطه عطف بود.
خوشچهره پرسید: یعنی هیچ نگرانی ندارید؟
کلهر گفت: ما همیشه باید نگرانی داشته باشیم.
خوشچهره افزود: از چه چیزی باید نگرانی داشته باشید؟
کلهر گفت: از همه چیز، از دشمن باید نگران باشیم.
خوشچهره گفت: از دشمن یا بازی دادن کسانی که کم اطلاع و احساسی هستند.
کلهر درباره کسانی که در روزهای ابتدای بعد از انتخابات در خیابانها تجمع می کردند و بعد به تدریج تعداد آنها کاسته شد، گفت: اینها سرمایه های نظام و افتخارات ما و افراد باغیرتی هستند که می خواهند نظامشان آلوده نباشد اما کسانی برای اینها مصداق های دروغین بهوجود آوردند.
وی افزود: آنچه در 9 دی اتفاق افتاد و نطقه عطف بود و یکی از یوم الله های این انقلاب خواهد شد، این است که مردم آمدند تا رکن اساسی این نظام را که ولایت فقیه است، با هم نگه دارند.
کلهر گفت: نه مردم با مردم مشکل دارند و نه با نظام، پس ما الآن یک 14 میلیون و یک 25 میلیون نداریم و الآن همان 40 میلیون اول را داریم و یک گروه بسیار کوچک که می خواهند وانمود کنند، هنوز این انشقاق هست.
خوشچهره گفت: این حداقل افراد با این اقتدار نظام جای نگرانی دارد؟
کلهر گفت: حضرت آقا گفتند اینها صفر هم نیستند.
کلهر افزود: اساسا جامعه ای که هیچ مسئله ای نداشته باشد، جامعه گورستانی است. جامعه زنده هر روز مسئله خودش را دارد. جامعه رو به جلو که با شتاب حرکت می کند، هر ثانیه با ثانیه قبلی فرق می کند.
وی با بیان اینکه مردم را به تن پروری مثل دوره قاجار عادت ندهیم، گفت: این انقلاب با سرعت بی نظیر در حال حرکت رو به جلو است و هر کسی نتواند با این سرعت حرکت کند، زیر چرخ های این انقلاب له می شود.
کلهر گفت: آنچه دارد بهوجود می آید، به نظر من هیچ چیز غیرطبیعی ندارد. برای خود حضرت علی هم در 5 سال حکومت سه جنگ رسمی ثبت شده است. بابت آن هم نه تاریخ حضرت را محاکمه می کند و نه کسانی که سیاست شناس هستند.
وی افزود: ما باید بپذیریم طبق گفته حضرت امام که جنگ حق و باطل ادامه دارد و این دو صف تا قیامت رو در روی هم خواهند بود و هر بار نیز باید شناخته شوند.
کلهر گفت: چیزی که مشکل ماست، این است که ذهن عده ای پیر شده و می گویند حوصله درگیری نداریم. انقلاب تمام شد و باید بنشینیم و حکومت کنیم و این درد اصلی ماست.
وی افزود: شعار ما این بوده است که تا انقلاب مهدی نهضت ادامه دارد. آقا فرمودند این فتنهگران صفر هم نیستند اما به این معنی نیست که ما راحت بخوابیم، ما باید کار خود را انجام دهیم.
وی ادامه داد: آنچه هم اکنون من می بینم، یک تصور قاجاریه و احمدشاهی است که اذهان یک سری هم سن من را گرفته است و دوست دارند استراحت کنند و حوصله ندارند.
در ادامه خوشچهره گفت: آنچه از فرموده های رهبری معلوم می شود، وقتی تعادل سیستمی به هم می خورد، عده ای سعی می کنند منافع خود را حداکثر کنند.
وی افزود: در شرایط کنونی، اقتصاد جامعه که اهداف چشم انداز را پیش رو داریم، اگر نگاه عالمانه به این قضیه و تفکیک لایه ای نداشته باشیم و متناسب با آنها اقناعی کار نکنیم، در یک درگیری عملیاتی می افتیم و انرژی و فرصت را از دست می دهیم و در این حالت مسائل اقتصادی جامعه فوق العاده راهبری است.
خوشچهره افزود: ما قویا به آگاه سازی در گروههای مختلف نیاز داریم، از جمله در اقتصاد و در بخش های رکودی مانند فشارهای پولی مالی بر سیستم بانکی و معوقات و رکود سنگین در بازار مسکن.
وی گفت: برخی افراد به اسم حمایت از دین بزرگ نمایی هایی انجام می دهند،در حالی که خطیب هم هستند ادبیاتی بهکار می برند و تشدید جریاناتی می کنند که فاقد بصیرت لازم است.
خوشچهره افزود: اساس تحلیل ما باید بر منافع ملی باشد که جنبه های امنیتی، اقتصادی، آرمانی و ارزشی دارد که باید تعارض ها را مشخص کنیم.
وی اضافه کرد: امروز شاهدیم قلمرو های اقتصادی دچار غفلت شده است و اگر غفلت کنیم، در فرآیند رشد و پیشرفت و معیشت مردم دچار آسیب های شدیدتری می شویم.
کلهر پاسخ داد: بنده با همه اینها موافقم فقط باید مرزها مشخص شود که تعادل در سکون یک تعریف دارد و تعادل در حرکت تعریف دیگری دارد. ما باید همین طور که با سرعت جلو می رویم، تعادل را حفظ کنیم. برخی ها برای اینکه بگویند آرامش؛ آرامش گورستانی را پیشنهاد می کنند.
کلهر افزود: محافظه کاری یعنی به وضع موجود رضایت دادن که هیچ کس صدایش در نیاید و این موضوع جایگاهی ندارد اما در عین حرکت می توان سیستم را اصلاح کرد و مراقب دشمن نیز باید باشیم.
خوشچهره گفت: بصیرت امروزه به معرفت و آگاهی گفته می شود که درک صحیح سیستمی است اما اگر ما محدودنگر باشیم، در هر موضع دچار انحراف می شویم.
وی افزود: در حوادث اخیر، حرف اصلی را بصیرت سیاسی و معرفت مذهبی می زند و این پندی است که همه چه خطیب چه افراد سیاسی و چه امنیتی باید در دستور کار خود قرار دهند.
http://www.rajanews.com/detail.asp?id=42667