کشف روشی برای توقف پیری قلب!
پژوهشگران ژاپنی با آزمایش بر روی موشها کشف کردند که با خنثی کردن عملکردهای تنها یک ژن می توان از برخی از فرایندهای پیری قلب پیشگیری کرد.
به گزارش شبکه ایران یونایتد پرس، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کیوتو این ژن را که PI3K نام دارد کشف کردند. این ژن پروتئینی را تولید میکند که در تنظیم فرایند عملکرد انسولین در سلولهای قلبی مشارکت دارد.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "نتایج بررسیهای ما نشان میدهد که در آینده میتوان حتی در انسان نیز از پیری و پایان زندگی قلب جلوگیری کرد.
با افزایش سن، فاکتورهای خطر قلبی عروقی افزایش مییابد اما با جوان نگهداشتن قلب میتوان از بروز این فاکتورهای خطر پیشگیری کرد.
محققان ژاپنی تعدادی موش اصلاح ژنتیکی شده را ایجاد کردند که در این موشها فعالیت گونه ای از ژن PI3K متوقف شده بود. این گونه از این ژن، بخشی از سیستم سیگنال انسولین/ IGF-1 را تنظیم می کند.
سیگنال انسولین/ IGF-1 بر مکانیزمهای تنظیم چرخه زندگی سلول نظارت دارد. برای مثال یک گونه از ژن PI3K که "ایزوفرم p110?" نام دارد نقش مهمی در فرایندهای پیری بافتها ایفا میکند. مطالعات پیشین نشان میداد که با توقف فعالیت این ایزوفرم در کرم نماتود C. elegans میتوان دوره زندگی این کرم کوچک را افزایش داد.
همچنین توقف این گونه ژن در پشه میوه می تواند از تنزل عملکردهای قلبی مرتبط با پیری جلوگیری کند. براساس گزارش یونایتد پرس اینترنشنال، این محققان با مقایسه موشهای دارای ایزوفرم p110? فعال و موشهای با p110? متوقف شده دریافتند که در موشهای با p110? متوقف شده، عملکردهای قلبی بهتر میشود و سطح ورم نسوج فیبری قلب کاهش مییابد. ورم نسوج فیبری یک نشانگر بیولوژیکی برای تشخیص پیری است.
نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/7/30 و ساعت 11:44 عصر |
نظرات دیگران()