تدبیر احمدینژاد برای تشدید شکاف در 1+5 و بازی خطرناک شایعهسازان - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ناز خود بگذار و کبر از سر به در آر و گور خود را به یاد آر . [نهج البلاغه]
امروز: یکشنبه 04 اردیبهشت 21
تدبیر احمدی‌نژاد برای تشدید شکاف در 1+5 و بازی خطرناک شایعه‌سازان

اظهارنظر رئیس‌جمهور مبنی بر آمادگی ایران برای مبادله سوخت در خاک ایران و به‌صورت یک‌باره واکنش‌های متفاوتی را در پی داشته و در حالی که این موضع، شکاف در 1+5 برای اقدام علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل را بیشتر کرده است، برخی جریان‌های داخلی اقدام به القای اختلاف‌نظر در سطوح بالای حاکمیت در این زمینه کردند.

به گزارش رجانیوز،احمدی‌نژاد در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با تأکید بر مبادله سوخت 20 درصد به‌صورت همزمان در خاک ایران، خاطرنشان کرد: مبادله سوخت به صورت تدریجی از لحاظ فنی امکان‌پذیر نیست. وی دلیل این مساله را به صرفه نبودن تغییرات مرحله‌ای در خط تولید کشور تولیدکننده سوخت 20 درصد عنوان و در ادامه تأکید کرد برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه می‌خواهیم ذخیره اورانیوم را از ایران خارج کنیم، موجب کند شدن این روند شد.

رئیس‌جمهور همچنین با اظهار اطمینان نسبت به اینکه طرف‌های مذاکره قصد دارند در این فرآیند مشارکت کنند، افزود: به فرض اینکه سوخت ایران را بگیرند و تحویل ندهند، حقانیت ما ثابت می‌شود.

در پی این اظهارنظر، رسانه‌های غربی که تا پیش از این ادعای برهم زدن روند تبادل سوخت از سوی ایران با پاسخ منفی به پیش‌نویس توافقنامه وین را مطرح کرده بودند تا مقامات این کشورها فاز ترغیب به تحریم‌های جدید و تحت فشار قرار دادن روسیه و چین را دنبال کنند، ناچار شدند از اظهارنظر رئیس‌جمهور تعبیر به تغییر موضع کنند.

همچنین تلاش‌های هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا نیز با مانع مواجه شد و وزیر امور خارجه چین تأکید کرد هرگونه سخن گفتن از تحریم وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند.

در عین حال، برخی رسانه‌های داخلی که علاقه‌مند به دوگانه سازی از رهبری و رئیس‌جمهور هستند، بلافاصله از فردای گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور با تشدید این خط خطرناک ادعا کردند رهبر انقلاب مخالف خروج یک‌باره ذخیره اورانیوم از کشور هستند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که رئیس‌جمهور در سخنان خود با ظرافت ویژه‌ای زمان مورد نیاز برای تبدیل سوخت 3،5 به 20 درصد را 4 تا 5 ماه عنوان کرد، این در حالی است که پیش از این مقامات غرب زمان مورد نیاز را یک‌سال عنوان کرده بودند.

احمدی‌نژاد همچنین با هوشمندی ضمن تأکید بر تبادل یک ‌مرحله‌ای، هیچ اشاره‌ای به میزان اورانیومی که برای تبدیل به کشور دارای این تکنولوژی داده می‌شود، نکرد.

از طرف دیگر، تأکید رئیس‌جمهور بر تبادل در خاک ایران راه هرگونه سوءاستفاده‌ای را که برخی نگران آن هستند، مسدود می‌کند.

در عین حال، به نظر می‌رسد اگرچه افراد و جریان‌ها حق اظهارنظر دارند اما انتساب نظرات خود به رهبر انقلاب و القای تقابل با نظر اعلام شده رئیس‌جمهور آن‌هم در موضوع مهم هسته‌ای رویه نامناسب و ضدامنیتی است و یقیناً‌ آگاهی این افراد و جریان‌های غیرمسئول از نظرات رهبر معظم انقلاب بیش از رئیس‌جمهور نیست.

 

آلمان شکاف بین 1+5 در مورد برنامه هسته‌ای ایران را بیشتر کرد

پس از سخنرانی سه‌شنبه گذشته رییس‌جمهور ایران در خصوص مبادله اورانیوم، آلمان نیز با پیوستن به جناح مخالفان آمریکا، شکاف در 1+5 برای افزایش فشارها علیه ایران را بیشتر کرد.

به گزارش شبکه ایران، در پی ارائه پیشنهاد جدید از سوی محمود احمدی‌نژاد برای مبادله سوخت هسته‌ای، شکاف میان اعضای گروه 1+5 در خصوص مسئله هسته‌ای ایران افزایش یافته است.

خبرگزاری دویچه وله آلمان ساعتی پیش در همین زمینه اعلام کرد که "گیدو وستروله" وزیر امور خارجه این کشور در جریان سخنرانی روز شنبه خود در چهل و ششمین کنفرانس امنیتی مونیخ، بر حق ایران در برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز تاکید کرده است.

بنابر این گزارش، رییس دستگاه دیپلماسی آلمان گفت: ایران از حق مسلم در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای برخوردار است.

وی با ابراز امیدواری در مورد اینکه ایران بتواند به توافقی در زمینه معاوضه سوخت هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دست یابد، گفت: این، گامی مهم در جهت ایجاد اعتماد خواهد بود.

وستروله این سخنان را ساعاتی پس از آن عنوان کرد که منوچهر متکی وزیر خارجه ایران با اشاره به پیشنهاد جدید مطرح شده از سوی احمدی‌نژاد، در مورد دستیابی به یک توافق تبادل سوخت هسته‌ای ابراز خوش‌بینی کرد.
این موضع‌گیری وزیر امورخارجه آلمان در شرایطی اعلام می‌شود که آنجلا مرکل صدر اعظم و دیگر مقامات این کشور، پیشتر در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی، از اعمال فشارهای بیشتر علیه برنامه هسته‌ای ایران حمایت کرده بودند.

محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور ایران سه‌شنبه گذشته در یک گفتگوی خبری، امکان تبادل سوخت در خارج از ایران را در صورت ارائه تضمین‌های موثر، قابل انجام دانسته بود که در پی ارائه این پیشنهاد، در اعضای گروه 1+5 شکافی بین دو جبهه حامیان و مخالفان آمریکا به وجود آمده است. به طوری که علاوه بر آلمان، مقامات کشورهای روسیه و چین نیز مخالفت خود را با سیاست‌های آمریکا در خصوص برنامه هسته‌ای ایران، افزایش داده‌اند.

منبع ما : http://www.rajanews.com


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در شنبه 88/11/17 و ساعت 7:22 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا