خبرگزاری فارس: رییسجمهور با بیان اینکه ما سلاح هستهای را ضدانسانی دانسته و همه جهان را عاری از سلاح هستهای میخواهیم، تاکید کرد: دوران استفاده از سلاح اتمی به پایان رسیده است و امروز دیگر کسی قادر نیست از سلاح هستهای استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، محمود احمدینژاد رئیسجمهور کشورمان در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی انتیوی روسیه در پاسخ به سوالی درباره شرایط و ویژگیهای کنونی انقلاباسلامی، خاطرنشان کرد: انقلاباسلامی در وهله اول یک انقلاب انسانی است که جنبههای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را تحت تأثیر خودش قرار داده است. یک نگاه جدیدی به زندگی است. یک نگاه جدید به مناسبات انسانی و رفتارهای اجتماعی است با انقلاب اسلامی یک انقلابی در اندیشه ملت ایران اتفاق افتاد و به طور طبیعی دامنهاش از مرزهای ایران بالاتر رفت.
رییسجمهور با بیان اینکه انقلاب اسلامی، دستاوردهای بسیار بزرگی تا امروز برای ملت ایران و جامعه بشری داشته است، تصریح کرد: 31 سال قبل، ایران تحت سلطه یک دولت دیکتاتور، خشن و وابسته به غرب بود. بسیاری از منافع ملت به جیب بیگانگان میرفت و بخش وسیعی از ایران در فقر کامل به سر میبرد. شخصیت و حقوق ملت ایران دستخوش تاراج بیگانگان بود. مستشاران خارجی بر همه شئون تصمیمگیری کشور حاکم بودند و در عین حال ملت ما را هم تحقیر میکردند.
وی افزود: کشورهای سلطهگر، ایران را یک پایگاه امنی برای خود و مکمل سیاستهای سلطهگرانهشان در خاورمیانه میدانستند. باورشان این بود که طراحیهای آنها برای تسلط بر خاورمیانه توسط ایران به خوبی اجرا میشود. بدون اینکه ملت ایران از این نقشآفرینی سودی داشته باشد، فشارها و هزینههای سلطه آنها را ملت ایران میپرداخت و هیچ جایگاهی در منطقه و جهان نداشت در حالی که ملت ایران یک ملت تمدنساز و تاریخساز است.
* موقعیت ملت ایران با 31 سال قبل قابل مقایسه نیست
رییسجمهور سهم ملت ایران در فرهنگ، علم و تمدن جهانی را کمنظیر دانست و اظهار داشت: ملت ایران هیچگاه چنین شرایطی را تحمل نمیکرد و طبیعی بود که در برابر چنین شرایطی قیام کند و به این واسطه از یک کشور کاملاً وابسته به یک کشور کاملاً مستقل تبدیل شدیم. از یک کشور دسته دوم و تحت سلطه به یک کشور اثرگذار تبدیل شدیم. امروز حیثیت، عزت، استقلال و موقعیت ملت ایران با 31 سال قبل قابل مقایسه نیست، به لحاظ حفظ منافع نیز امروز خود ملت بر منافع و منابعاش حاکم است و برای خودش تصمیم میگیرد.
احمدینژاد افزود: به لحاظ علمی نیز روشن است که ایران امروز با 30 سال قبل خیلی متفاوت است. کشوری که به لحاظ علمی جایگاهی در دنیا نداشت امروز در بسیاری از جنبههای علمی در ردههای اول، تا دهم و حتی جزء چند کشور اول دنیاست.
رییسجمهور با اشاره به اثرگذاری ایران در مناسبات جهانی، گفت: امروز جایگاه ایران به جایی رسیده است که بدون همراهی ایران امکان اداره جهان و امکان اداره خاورمیانه وجود ندارد. کسانی که روزی به دنبال این بودند که ایران را محو و ریشه ملت ایران را نابودکنند امروز به شدت به وجود ملت ایران نیازمندند و بدون ملت ایران نمیتوانند در منطقه حضور پیدا کنند.
ایجاد خودباوری و اقتدار عمیق در ملت ایران
رئیسجمهور افزود: امروز یک احساس خودباوری و اقتدار عمیقی در ملت ایرن بوجود آمده است که این اقتدار یک اقتدار فرهنگی و انسانی است. اقتداری است که در خدمت رفاه، صلح و برادری است. اقتداری که در خدمت پیشرفت علمی و فرهنگی و ساختن یک کشور است. اقتداری است که به دنبال دوستی و صلح با دیگران است.
رییسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه نظریه مادی حاکم بر جهان به طور کامل زیر سوال است، گفت: کسانی که با شعار آزادی و حقوق بشر و دمکراسی و البته با معیارهای دوگانه و چندگانه 60 سال، و به تعبیری 300 سال بر دنیا حاکم بودند امروز به طور کامل زیر سوال هستند و ملتهای دنیا به دنبال جایگزین میگردند.
* انقلاب اسلامی متعلق به همه ملتهاست
احمدینژاد با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی متعلق به همه ملتهاست و به یک حزب، طبقه، نژاد، یا گروه خاصی تعلق ندارد تصریح کرد: انقلاب اسلامی فریاد فروخفته انسان است که زیر چرخهای سلطه و استعمار له شده بود و طبیعی است که همه ملتها احساس انس و قرابتی با این انقلاب دارند. اگر چه مشکلات فراوانی داشتیم اما امروز انقلاب پرنشاطتر، پرشورتر و با نیروی پرتوانتر از 31 سال قبل است. علت آن هم این است که یک انقلاب انسانی است.
* دوران استفاده از سلاح اتمی به پایان رسیده است
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در منطقه اظهار داشت: ما اصولاً علاقمندیم که همه دنیا باید عاری از سلاح هستهای باشد. ما سلاح هستهای را ضدانسانی میدانیم بنابراین نه تنها خاورمیانه بلکه همه جهان را عاری از سلاح میخواهیم. بعلاوه ما معتقدیم که دوران استفاده از سلاح اتمی به پایان رسیده است. امروز دیگر کسی قادر نیست از سلاح هستهای استفاده کند ما فکر میکنیم آمریکا هم اشتباه میکند که سلاح هستهای انبار میکند. دیگر موضوعی مهمتر از عراق و افغانستان برای آمریکا پیش نخواهد آمد، آیا وجود سلاحهای اتمی توانست برای آمریکا پیروزی بیاورد؟ هرگز. سلاح هستهای دیگر کارایی ندارد. برای اینکه دوره انسانها و فرهنگ آغاز شده است.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: اگر کسی مخالف سلاح هستهای است، ابتدا باید سلاح هستهای، خود را از بین ببرد، تا معلوم شود که راست میگوید. در منطقه ما کشورهای سرکشی وجود دارند که غیرقانونی هستند و سلاح هستهای هم دارند اما توسط آنها حمایت میشوند پس آنها مخالف سلاح نیستند، آنها مخالف پیشرفت ملت ایران هستند. البته با اینکه همه تلاششان را انجام دادند که ما را متوقف کنند اما نتوانستند و شکست خوردهاند. ما نسبت به تلاشهای غربیها علیه خودمان نگرانی نداریم چون قادریم از خود دفاع کنیم و اقدامات آنها را تقریباً بیاثر میدانیم.
احمدینژاد در ادامه تصریح کرد: مخالفتهای آنها انگیزه کار و تلاش را در ملت ایران بیشتر کرده است، ملت ایران اگر میخواست منتظر دریافت تکنولوژی از آنها باشد، آنها طبق اخلاق انحصارطلبشان هر یک قطره علم را به قیمت استقلال به ما میفروختند. اما مخالفتهای آنها باعث شد که ما سریعاً با اتکا به توانمندی داخلی پیشرفت کنیم. شاید لازم باشد به خاطر این موضوع از آنها تشکر هم بکنیم.
* آماده همکاری هستهای با سایرکشورها هستیم
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره تشکیل کنسرسیوم گفت: این موضوع مربوط به 4 سال قبل بود و برای اینکه یک بار دیگر صداقت خود را نشان دهیم، پیشنهاد دادیم. اما آنها نپذیرفتند و امروز دوره آن پیشنهاد تمام شده است. امروز فناوری غنیسازی را در اختیار داریم البته آماده همکاری هستهای با کشورهای دیگر هستیم اما اینکه بخواهند دیگران برای ما کار کنند، خیر. بنابراین موضوع کنسرسیوم به ترتیب 4 سال قبل امروز منتفی است. ما باید به آینده نگاه کنیم نه به گذشته، بنابراین آماده همکاری در شرایط برابر و احترام هستیم البته آنها نیز امروز به دنبال راههای دیگری هستند، ولی اگر بخواهند موفق شوند باید فکر استعمار و سلطهگری را از ذهن خود بیرون کنند و حقوق برابری را برای ملتها به رسمیت بشناسند در غیر اینصورت تجربه نشان میدهد در این مقابله آن کسی که ضرر میکند، آنها هستند.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران آماده گفتگو در شرایط عادلانه و احترامآمیز است، گفت: اصولاً ملت ایران یک ملت فرهنگی و اهل منطق است و علاقمندیم که روابط برپایه عدالت و دوستی باشد. عدهای با تحریم، عملاً خودشان را از مبادلات اقتصادی با ایران محروم کرده اند چرا که حجم مبادلات بازرگانی ایران در 5 سال اخیر رشد داشته است، یعنی اینکه آنچه که نیاز داشتیم را وارد کردهایم و محصولات خود را هم صادر کردهایم. اما حجم مبادلات با آن عده کاهش پیدا کرده است. بنابراین آنها خودشان ضرر کردهاند. طبیعی است اگر کسی فکر کند که میتواند از ابزار اقتصادی برای تحمیل نظراتش به ملت ایران استفاده کند، اشتباه میکند و نتیجه معکوس خواهد گرفت. به نظر میرسد بعضی از این سیاستمداران غربی در گذشته زندگی میکنند و متوجه تغییرات جهان نیستند. کسانی که شعار تجارت آزاد میدهند ،نمیتوانند همزمان پرچم تحریم را بلند کنند، در چنین صورتی معلوم است که چه کسی شکست خواهد خورد چون اکثریت ملتها بدنبال تجارت آزاد هستند.
* باید همه حوادث جنگ جهانی بازشناسی شود
رییسجمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حوادث جنگ جهانی دوم، با بیان اینکه این جنگ یکی از بدترین مقاطع تاریخ بشر است، گفت: در این جنگ 60 میلیون انسان کشته شدند و بیش از این تعداد آواره شدند، همه آن جنگ و کشتار محکوم است و کسانی که با داعیه جهانگشایی، جنگ را شروع کردند، مجرمان بزرگ تاریخ هستند. در دوره جنگ جنایتهای سنگینی اتفاق افتاد. تک تک انسانهایی که کشته شدند، محترم هستند و قربانی توسعهطلبی عدهای قدرتطلب شدند. اما یک سوال مطرح است و آن اینکه آیا حوادث جنگجهانی در شرایط امروز ما موثر هست یا نیست؟ بعضیها علاقهمندند جنگ جهانی را آنگونه که خودشان میخواهند تفسیر و تحلیل کنند و نتایج آن را برای اثرگذاری بر محیط سیاسی امروز داشته باشند. زمانی که عدهای با یک تفسیر خاصی از حوادث جنگ، میخواهند مناسبات امروز را سازمان بدهند در چنین شرایطی باید تمام حوادث جنگ زیر ذرهبین قرار بگیرد و همه حوادث بازشناسی شود.
وی افزود: کشورهای غربی علاقهمند هستند که همه دنیا، جنگ را همانگونه تفسیر کنند که آنها میخواهند و تسلیم خواستههای آنها بشوند. این قابل قبول نیست نباید عدهای با استفاده از جنگجهانی دوباره بر دنیا مسلط شوند و نتایجی که از طریق این جنگ حاصل نشده را به بهانه جنگ بر دنیا تحمیل کنند.
* چرا باید انگلیس صاحب حق وتو باشد؟
احمدینژاد خاطرنشان کرد: انگلیس از عوامل اصلی جنگ جهانی دوم بود. چطور بعد از جنگ جایزه میگیرد و دارای حق وتو میشود. کشوری که دویست سال سابقه استعماری و غارت جهان را دارد، در دوران بعد از جنگ دوم نیز همیشه یک پای اصلی جنگها بوده است، نباید حق وتو داشته باشد.
رییسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: اگر جنگ دوم جهانی در اروپا اتفاق افتاده و مقصرین آن در اروپا هستند چرا در فلسطین و خاورمیانه مردم باید خسارت بپردازند. حرفهای ملت ایران روشن است، ما برای همه کشتهها ناراحت هستیم و هیچگاه شروعکننده هیچ جنگی نبودیم. از جنگ متنفریم، اما اگر کسی به بهانه نفی جنگ پایههای جنگهای جدیدی را بنا بگذارد با آن مخالفیم. منطقه ما 60 سال است در ناامنی است و روزانه مردم در فلسطین ، عراق، افغانستان ، پاکستان و امروز هم در یمن کشته میشوند.
* ساختارهای برآمده از جنگ دوم قادر نیستند از منافع ملتها محافظت کنند
احمدینژاد با بیان اینکه ساختارهای برآمده از جنگ دوم قادر نیستند از منافع ملتها محافظت کنند، گفت: این ساختار به نفع چند کشور خاص تنظیم شده است، حتی روسیه و چین هم از این سازوکارها سود نبردند و صرفاً 2 تا 3 کشور از همه سود مناسبات بعد از جنگ برخوردار شدند و با امتیازاتی که از جنگ دوم گرفتند، میخواهند امروز هم بر جهان حکومت کنند. مردم روسیه در این 60 سال، چه سودی از نتایج جنگ بردند؟ کسانی که برنده سودهای اصلی جنگ شدند، 60 سال است که هنوز خسارت میگیرند.
* ایران بیشترین آسیب را از تروریسم دیده است
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره خطر تروریسم و افراطگرایی در منطقه اظهار داشت: ایران جز کشورهایی است که بیشترین آسیب را از تروریسم دیده است. بیش از 16 هزار نفر از مردم عادی کشورمان به دست تروریستها کشته شدند. ترور کار آدمهای ضعیف و زبون و کینهورز است. تروریسم حاصل مدیریت موجود حاکم بر جهان است. همه ملتها پایگاههای اصلی تربیت تروریسم را میشناسند و میدانند که دولت های این کشورها تحت حمایت کدام قدرتها قرار دارند. محل تولید و انتشار تروریسم به منطقه شناخته شده است. اتفاقا اینها مورد حمایت دولتهایی هستند که پرچم مبارزه با تروریسم را بلند کردهاند. آیا اشغال سرزمینها ، آواره کردن ملتها، زندانی کردن ملتها در خاک خودشان و کشتن انسانها تروریسم نیست. اینکه بیش از 1300 نفر زن و کودک در غزه و در خانه خودشان کشته شدند آیا ترور نیست؟ اینها برای این کشته میشوند که عدهای به بهانه جنگ دوم جهانی یک داستانهایی را ساختند و سرزمین آنها را اشغال کردند و هر روز آنها را می کشند و این قاتلها امروز مورد حمایت همان کسانی هستند که میگویند میخواهند با تروریسم مبارزه کنند. آنها تروریسم را برای ضربه زدن به کشورهایی مثل روسیه ، ایران و دیگران بهانه قرار دادهاند.
* تروریسم حاصل اندیشه توسعه طلب و سازمان های جاسوسی غرب است
احمدینژاد افزود: دستگاههای جاسوسی غرب که ادعا میکنند که حتی نفس کشیدن مردم را کنترل میکنند چطور است که نمیتوانند مسیر تردد تروریستها را شناسایی کنند؟ چه کسانی این تروریستها را در افغانستان و پاکستان تربیت و منتشر کرد؟ سازمانهای اطلاعاتی کدام کشورها بودند؟ اگر بنا باشد روزی بطور ریشهای با تروریست برخورد شود، بسیاری از اینها باید محاکمه شوند و در این صورت است که مسائل حل خواهد شد. تروریسم حاصل اندیشه توسعهطلب و حاصل سازمانهای جاسوسی و اطلاعاتی قدرتهای غربی است.
رییسجمهور با اشاره به حادثه برجهای دوقلو در آمریکا خاطرنشان کرد: درباره این حادثه دولت آمریکا ادعایی را مطرح میکند و اجازه هم نمی دهد یک گروه تحقیق مستقلی آن را بررسی کند، به بهانه این موضوع تاکنون صدها هزار انسان کشته شده و هنوز هم کشته میشوند و معلوم نیست چه زمانی تمام خواهد شد. آنها ادعایی را مطرح میکنند و میخواهند همه ملتها آن را بدون هیچ سوالی بپذیرند و باور کنند.
* باید ازجعبه سیاه جنگ جهانی رمز گشایی شود
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره شکلگیری رژیم صهیونیستی گفت: در جنگ دوم جهانی 60 میلیون انسان کشته شدند، بعد از چند سال از جنگ، ادعا کردند که چند میلیون یهودی هم کشته شدهاند. قضاوتی در این مورد نداریم. بارها هم خواستهایم که گروه مستقلی این موضوع را بررسی کند، اما چند سوال مطرح است. اگر چنین اتفاقی افتاده است اولا برای 60 میلیون آدم افتاده، چرا فقط یک عده خاصی باید خسارت بگیرند؟ فرض میکنیم این اتفاق افتاده در کجا بوده است؟ در اروپا و عاملانش هم دولتهای اروپایی بودند پس چرا جبرانش باید در فلسطین انجام شود در حالی که مردم فلسطین در جنگ دوم نقشی نداشتند. چرا سرزمین آنها باید اشغال شود؟ چرا 60 سال است آنها آواره هستند و هر روز در خانه خودشان کشته میشوند؟ 60 سال است یک رژیم اشغالگر به کشورهای همسایه حمله میکند و 6 جنگ بزرگ تا اکنون راه انداخته است و حتی ایران را هم مدام تهدید میکند. سوال این است اگر در اروپا اتفاق افتاده ، این رژیم صهیونیستی در خاورمیانه و فلسطین چه کار میکند؟
وی افزود: سوال دوم این است که اگر این موضوع یک حادثه تاریخی است، چرا سیاستمداران این قدر به آن حساسیت نشان میدهند. چرا اجازه نمیدهند درباره یک حادثه تاریخی کسی اظهارنظر کند؟ در حالی که این اجازه وجود دارد که خدا، پیامبران، آزادی، فیزیک و حتی قواعد مسلم ریاضی را زیر سوال ببرند. معلوم است یک رمز و رازی در این موضوع وجود دارد. فکر میکنیم اگر از این جعبه سیاه رمز گشایی شود، مشکلات امروز جهان هم حل خواهد شد.
* اندیشه صهیونیسم، اندیشهای نژادپرستانه است
رییسجمهور با بیان اینکه اندیشه صهیونیسم قطعاً یک اندیشه نژادپرستی است، گفت: اینکه صهیونیستها این حق را برای خودشان قائل هستند که براحتی مردم بیگناه را به بهانه اینکه در مقابل اندیشهشان قرار دارند بکشند، ریشه در برتریجویی خودشان دارد. معتقدیم تجاوز، نژادپرستی و کشتار انسانها باید از بین برود و این به نفع بشریت است. وقتی اندیشه سلطه و تجاوز از بین رفت آن موقع همه با هم در صلح و دوستی زندگی خواهند کرد.
* در ایران ثبات سیاسی، امنیت و اقتدار کامل برقرار است
رییسجمهور در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوالی در مورد اوضاع داخلی ایران و انتخابات اخیر ریاست جمهوری اظهار داشت: ایران کشور بزرگ و آزادی است، طبیعی است که دیدگاههای مختلف و گرایشهای گوناگون وجود داشته باشد. آزادترین انتخابات هم در ایران انجام می شود. طبیعی است عدهای نظر دیگری در مقابل اکثریت داشته باشند، البته حساب این افراد با کسانی که قانونشکنی میکنند، جداست. در یک کشور بزرگ ممکن است عدهای هم قانونشکنی کنند که به چنین مواردی قوهقضاییه رسیدگی و با متخلفین برخورد میکند.امروز در ایران ثبات سیاسی، امنیت، استقلال و اقتدار کامل برقرار است، اما کشورهای مخالف ایران، علاقهمند هستند موارد کوچک را برجسته کنند. اینان در اذهان خود خیالاتی دارند و فکر میکنند آن خیالات در ایران اتفاق میافتد. ملت ایران 30 سال است که به رفتار آنها عادت کرده است و ارزشی به تبلیغات آنها قایل نیست. آنها دوست دارند ، همین امروز ملت ایران ضعیف و نابود شود اما به لطف آن چیزی که ساقط خواهد شود، ظلم و تجاوز و سلطهگری است و معلوم است چه کسانی در دنیا بدنبال تجاوزگری هستند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: دشمنان و بدخواهان هر اندازه علیه ملت ایران تبلیغات کنند، به همان اندازه در بین ملتها و ایرانیان منفورتر می شوند.
رییسجمهور در ادامه به حضور ناتو در افغانستان اشاره کرد و تصریح کرد: محال است ناتو در افغانستان پیروز شود .آنان میخواهند با هیاهو و تبلیغات شکستهای خود را در عراق ، افغانستان و منطقه بپوشانند ولی بالاخره شکستشان نمایان خواهد شد .
رییس جمهور در پایان در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و روسیه گفت: بین ایران و روسیه پیوندهای عمیق عاطفی و تاریخی برقرار است، دو کشور و دو ملت به طور طبیعی همسایه هستیم و باید با هم زندگی کنیم. بسیاری از منافع و تهدیدهای ما مشترک است که با ملاحظه آنها باید طرح همکاریهای درازمدت و تعمیق هر چه بیشتر روابط و دوستیها را برنامهریزی کنیم.