گروه سیاسی- سید حامد حجت: پس از اعلام احمدینژاد در رابطه با تولید اولین محموله سوخت 20 درصد و همچنین اعلام توانایی ایران در تولید سوخت 80 درصد، رسانه های غربی این اقدام ایران را فریبکارانه و غلوآمیز عنوان کردند، اما رویکردها و واکنش های برخی کشورهای غربی از جمله تلاش برای اعمال تحریم های بیشتر و همچنین رایزنی برای به تاخیر انداختن روند تولید سوخت از طریق نامه نگاری به آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر ارائه پیشنهادات جدید در جهت تعامل و همکاری نشان میدهد نه تنها اقدامات ایران غلوآمیز نبوده بلکه میتواند سرآغاز خیز بلندی در جهت تولید سوخت با غنای بیشتر باشد.
تعلل مقامات کشورهای 1+5 درخصوص پیشنهادات ارائه شده ایران، مبنی بر تبادل سوخت 3.5 درصد با سوخت 20 درصد برای نیروگاه تهران موجب شد تا دکتر احمدینژاد پاسخی در برابر این تعللها داشته باشد و از کند شدن روند رو به جلوی هستهای کشور جلوگیری کند.
اعلام تولید سوخت 20 درصد در داخل کشور واکنش های بسیاری را به همراه داشت، هرچند پیش از این احمدینژاد در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده بود بحث بر سر تولید سوخت 20 درصد نیست بلکه ایران خواستار همکاری و تعامل با کشورهای مذکور است، اما بی توجهی این کشورها، واکنش دولت را به همراه داشت، این واکنش ها به گونه ای بود که در اولین ساعت ها بحث تشدید تحریمها علیه ایران بر سر زبان ها افتاد.
رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا در واکنش به تصمیم ایران اعلام کرد که جامعه بینالملل هیچ انتخابی ندارد، جز آنکه اعمال تحریمهای جدید علیه این کشور را درنظر بگیرد، از سوی دیگر، وزارت امور خارجه انگلیس نیز در بیانیه ای این اقدام ایران را "موجب نگرانی" توصیف کرد.
همه این واکنش ها در شرایطی بود که مقامات این کشورها، اقدام دولت ایران را یک غلو بیشتر نمی دانستند، اما پس از نامه دولت به آژانس مبنی بر اعلام آغاز تولید سوخت 20 درصد از روز 20 بهمن، این واکنشها شکل جدی تری به خود گرفت.
همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، احمدینژاد در سخنانی به مناسبت این روز نه تنها از تولید نخستین محموله سوخت 20 درصد خبر داد بلکه یک پالس دیگری به کشورهای مخاطب خود مبنی بر توانایی ایران در تولید سوخت 80 درصد ارسال کرد.
اظهارات جدید احمدینژاد با واکنش جدید رسانه های غربی مواجه شد، این رسانه ها که با برخی کارشناسان مصاحبه می کردند، اظهارات جدید رئیس جمهور کشورمان مبنی بر توانایی ایران در تولید سوخت 80 درصد و همچنین خبر تولید نخستین محموله سوخت 20 درصد را "فریبکاری" عنوان کرده و اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران را غلو آمیز نامیدند.
این در حالی است که کشورهای غربی بلافاصله در پی این اقدام ایران، شروع به تحرکات جدیدی کردند، از سویی هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا به قطر سفر کرد تا حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس در اعمال تحریم ها علیه ایران را جلب کند، مهمترین هدف این سفر، متقاعد کردن عربستان در تامین منابع نفتی چین بود تا چین نیز به کشورهای حمایت کننده تحریم ها بپوندند، چین و روسیه از جمله کشورهایی هستند که هنوز حمایت خود را از اعمال تحریم علیه ایران اعلام نکرده اند.
از سوی دیگر علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان اظهار داشت که در پی اقدام کشورمان در تولید سوخت 20 درصد، پیشنهادات جدیدی از سوی کشورهای 5+1 دریافت کرده ایم، علاوه بر این منوچهر متکی نیز با تایید این خبر افزود آمریکا، فرانسه و روسیه نامه جدیدی درباره مبادله سوخت به آژانس نوشته اند، با این حال اگر اقدامات ایران غلوآمیز و فریبکارانه بود، نیازی به تحرکات گسترده کشورهای مذکور برای تحریم علیه ایران نبود.
منبع ما : http://rajanews.com/detail.asp?id=44745