نقش رضایی در طرح موسوم به "کمیسیون ملی انتخابات" - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها! با رحمت خود که با آن، همه نیکی هارا برای اولیائت گِرد آورده ای و با آن، بدی ها را از دوستانت دور ساخته ای، مرا دریاب . [امام صادق علیه السلام]
امروز: یکشنبه 103 آذر 4
نقش رضایی در طرح افغانیزه کردن انتخابات ایران محرز شد

اکبر ترکان، مشاور حسن روحانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح "کمیسیون ملی انتخابات" را پیشنهاد محسن رضایی عنوان کرد.

بعد از آنکه حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان، در سرمقاله صبح روز شنبه این روزنامه به افشاگری درباره افراد پشت پرده طرح "تشکیل کمیسیون ملی انتخابات" که قرار بود با قید فوریت در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد، پرداخت، امروز نیز جزئیات بیشتری درباره این طرح منتشر شد.

شریعتمداری در یادداشت خود در روزنامه کیهان، بیان مطلبی با عنوان "تشکیل کمیسیون ملی انتخابات" را سرچشمه گرفته از نظرات یکی از نامزدهای ناکام انتخابات خوانده بود که این گفته او امروز از سوی یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت تایید شد.

اکبر ترکان، مشاور رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتگویی که با سایت نزدیک به آقای حسن روحانی انجام داده، اعلام کرده است که حذف وزارت کشور و جایگزینی کمیسیون ملی انتخابات "پیشنهاد آقای رضایی بوده است".

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=45039

ترکان در ادامه این مصاحبه، در اظهاراتی جالب مدعی شد که "اعتماد مردمی به عنوان یک سرمایه اجتماعی، در جریان حوادث پس از انتخابات آسیب دید"!

وی علت ارائه این طرح از سوی محسن رضایی را نیز به همین علت دانست.

این اظهارات در حالی از سوی یکی از اعضای مجمع تشخیص مطرح می‌شود که کارشناسان مسائل سیاسی اعتقاد دارند حضور ده‌ها میلیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن، نشان دهنده عمق اعتماد و اعتقاد مردم به نظام و مسئولین است.

گفتنی است در طرح موسوم به "کمیسیون ملی انتخابات" که به گفته حسین شریعتمداری، آقایان هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و محسن رضایی برای قانونی شدن آن تلاش می‌کنند، نظارت شورای نگهبان بر انتخابات‌های ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی را حذف شده و این مسئولیت به کمیسیونی به نام کمیسیون ملی انتخابات که زیر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام است، واگذار شده است. همچنین براساس این طرح، التزام عملی کاندیداها به ولایت مطلقه فقیه نیز حذف شده است.

در عین حال، اکبر ترکان معاون برنامه‌ریزی سابق وزارت نفت که در روزهای آخر دولت نهم با دستور مستقیم دکتر احمدی‌نژاد برکنار شد و اکنون به‌عنوان مشاور حسن روحانی فعالیت می‌کند، در حالی از نقش محوری محسن رضایی در این طرح خبر داده است که رضایی اوایل مهرماه سال جاری در جمع همشهریانش در مسجد سلیمان با اشاره به انتخابات دهم ریاست جمهوری پیشنهاد کرد تا جمهوری اسلامی در برگزاری انتخابات، از افغانستان در برگزاری انتخابات تقلید کند.

رضایی در توجیه طرح خود گفته بود "باید کمیسیون ملی انتخابات تشکیل شود تا دولت از مداخله در امور انتخابات منع گردد و درحقیقت با این کار، اعتماد مردم بیشتر جلب خواهد شد. لذا ما در این طرح به‌دنبال اصلاح نظام و قانون انتخابات هستیم و اگر در ساماندهی این طرح موفق شویم، بسیاری از مشکلات انتخابات حل خواهد شد."

رضایی البته در اظهارات خود به اینکه با چه ابزارها و کمک چه اشخاصی به دنبال اصلاح نظام و قانون انتخابات است، نپرداخت.

همچنین هاشمی رفسنجانی نیز در همان روزها در افتتاحییه مجلس خبرگان رهبری از تلاش برخی "دلسوزان نظام" برای ارائه طرحی با هدف حل مشکلات فعلی خبر داده بود.

اما کمیسیون ملی انتخابات که در اولین تجربه خود در افغانستان نتوانسته است انتخاباتی بی‏حاشیه و بدون حرف و حدیث را برگزار کند، در حالی به عنوان جایگزین مکانیزم کنونی برگزاری انتخابات مطرح می‏شود که برگزاری بیش از 30 انتخابات موفق و سالم در طول 30 سال پس از انقلاب اسلامی از طریق مکانیزم فعلی انتخابات بر کارآمد بودن آن صحه می‏گذارد. چنانکه فرآیند انتخاب معتمدین محلی در هر یک از صندوق‏های اخذ رأی که با گرایش‌های مختلف سیاسی هستند، به همراه سیستم‏های پیچیده و مردمی نظارت بر انتخابات، مکانیزم فعلی انتخابات در کشور را به یکی از سالم‏ترین و غیر قابل خدشه‏ترین مکانیزم‏های اخذ رأی در دنیا تبدیل کرده است.

این موضوع به حدی روشن است که حتی محمد عطریانفر عضو مستعفی حزب کارگزارن که سال‏ها در پست‏های کلیدی وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات فعالیت داشته است نیز در اعترافات خود در اولین دادگاه متهمان حوادث پس از انتخابات، درباره سلامت و کارآمدی آن می‏گوید: "در انتخابات ما دچار خلط مبحث شدیم و موضوع تخلف را در جایگاه تقلب قرار دادیم. حجم بزرگی از مجریان، معتمدین هستند و آنان کسانی‌اند که از ابتدای انقلاب مورد احترام مردم بوده و در هیچ شعبه‏ای اجازه تقلب نمی‌دهند و کسی که بخواهد تقلب بکند خود را کوچک می‌کند."

به اعتقاد برخی از کارشناسان، کارآمدی و سلامت مکانیزم انتخاباتی در کشور به دلیل مردمی بودن آن، به حدی بالاست که اگر شخصی حتی یک‌بار در جریان مدیریت انتخابات قرار گیرد، به ضریب بالای سلامت آن پی خواهد برد.

با این حال، به نظر می‏رسد همانگونه که احمدی‏نژاد در جریان مناظره با رضایی گوشزد کرد، اینگونه اظهارنظرهای دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که با استقبال رسانه‌های بیگانه نیز مواجه شده، از آنجا ناشی می‏شود که رضایی تاکنون تجربه مدیریت سیاسی در کشور را نداشته است.http://www.rajanews.com/detail.asp?id=45039


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در یکشنبه 88/12/2 و ساعت 9:36 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا