خبرگزاری فارس: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس گفت: ژاپنیها پیشنهاد دادهاند که ایران برای خرید سوخت غنیشده 20 درصد با ژاپن وارد تعامل شود.
زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس«توانا»، با اشاره به سفر خود و نمایندگان دیگر به ژاپن که در سطح یک هیئت عالیرتبه و با حضور ریاست مجلس و با دعوت روسای مجلس ژاپن و همچنین نخستوزیر ژاپن صورت گرفته است، گفت: این سفر از اهمیت ویژهای برخوردار بود.
وی ادامه داد: آنچه در این سفر نکته بارز بود، استقبال طرفین از برقراری روابط دوجانبه و حسن نیت دوطرف در حسن اعتماد در رابطه با مسائل بینالمللی بود.
الهیان در ادامه با اشاره به مطرح شدن مباحث هستهای و سوخت رآکتور تهران در این سفر گفت: ژاپنیها با توجه به حسن نیت ایران در این سفر پیشنهاد دادند که ایران برای خرید سوخت غنیشده 20 درصد با ژاپن وارد تعامل شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: ایران از کلیت این پیشنهاد استقبال کرد و از نظر ریاست مجلس حضور ژاپن در بحث هستهای میتواند مؤثر باشد و در موضوع کار قرار بگیرد.
وی در خصوص افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی بیان داشت: نمایندگان جلسهای با شرکت ژاپنی که بخشی از پروژه آزادگان را برعهده دارد، داشتند که موضوع سرمایهگذاری در عرصه نفت و گاز مورد نظر هیئت ایرانی و مسئولان ژاپن نیز بود.
*طرف ژاپنی برای کنفرانس خلع سلاح در تهران دعوت شد
الهیان همچنین خاطر نشان کرد: در سفر به ناکازاکی از آثار و بقایای انفجار بمب اتمی در سال 1945 دیدار داشتیم که استاندار و شهردار ناکازاکی توضیحاتی را ارائه دادند و دو طرف حرکتهای این چنینی را محکوم کردند، ریاست مجلس نیز از این گونه حرکات غیرانسانی اعلام انزجار کرده و طرف ژاپنی نیز به کنفرانس خلع سلاح در تهران دعوت شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: اگر اوباما بحث خلع سلاح اتمی را مطرح میکند، رژیم صهیونیستی بیشترین تولید را دارد که باید مورد تمرکز جامعه جهانی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: طی مذاکراتی اعلام شد که ایران به هیچوجه به دنبال سلاح هستهای و تولید بمب اتمی نیست و اساس نگاه اسلام و رهبر جمهوری اسلامی ایران به این مسئله اقدام ضدبشری است و این اقدامات از نظر موازین اسلامی رد است.
این نماینده مجلس درخصوص دیدارهای صورت گرفته در این سفر گفت: در این سفر دیدارهایی را هم با گروه دوستی ایران و ژاپن داشتیم و بنده و بروجردی از اعضای گروه دوستی بودیم که بروجردی بر افزایش تعاملات میلان طرفین تاکید کرد.
الهیان در پایان خاطر نشان کرد: اینگونه تحولات در ایران و در زمینه فناوری و خودکفایی به عنوان یک نقطه ثبات و اقتدار موردنظر و توجه قرار دارد که یکی از مؤلفههای ثبات و اقتدار به شمار میآید. http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8812100128