سلطانیه: اطلاعات محرمانه کشورها در دبیر خانه آژانس محفوظ نمی مان - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شکیبا پیروزى را از کف ندهد اگر چه روزگارانى بر او بگذرد . [نهج البلاغه]
امروز: یکشنبه 103 آذر 4
سلطانیه: اطلاعات محرمانه کشورها در دبیر خانه آژانس محفوظ نمی ماند

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، طی سخنانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس پیرامون اجرای پادمان در ایران، به بیانیه های نمایندگان اتحادیه اروپا، آمریکا، کانادا و ژاپن پاسخ داد.

به گزارش شبکه ایران، علی اصغر سلطانیه، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، طی سخنانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس در خصوص اجرای پادمان در ایران، به اظهارات نمایندگان آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و ژاپن پاسخ داد.

بنابراین گزارش، "گلن دیویس" سفیر امریکا در آژانس در نشست شورای حکام گفته بود: یکی از موارد نگران کننده در مورد فعالیت های هسته ای ایران، اقدام به غنی سازی 20 درصدی است.

نماینده امریکا در این بیانیه مدعی شده بود که امریکا به درخواست ایران برای مساعدت در تامین نیازهای بشردوستانه جهت ارایه ایزوتوپ های پزشکی پاسخ مثبت داده است.

وی همچنین بر خلاف قوانین بین المللی و نقض آشکار حقوق کشورها، گفت : ایران بایستی تمامی اقدامات مرتبط با غنی سازی، راکتور آب سنگین و باز فراوری را به حال تعلیق در آورد.

سلطانیه در پاسخ به این ادعاها و زیاده خواهی ها طی سخنانی در شورای حکام اظهار داشت: جهان با کمبود رادیوایزوتوپ مواجه است و اگر نگوییم بحران ولی به هر حال کمبود در بازار رادیو ایزوتوپ وجود دارد. این مطلبی است که همگان از آن اگاه هستند و مدیرکل سابق نیز در این خصوص به شورای حکام گزارش داد.

وی اظهارداشت:دیگر اینکه برخی کشورهای پیشرفته صنعتی علاقمندی چندانی به تولید رادیوایزوتوپ برای کاربردهای پزشکی ندارند، زیرا چندان سودآور نیست و برای این کشورها سودآوری قبل از کاربردهای انساندوستانه مورد اهمیت قرار می گیرد.

نماینده ایران افزوده است: در 20 سال گذشته نیز در بسیار موارد اروپایی ها به وعده خود برای تامین این رادیو ایزوتوپ ها عمل نکردند و ما در ایران با صف های طولانی بیماران سرطانی مواجه بودیم که مستاصل دریافت رادیوایزوتوپ بودند.

سلطانیه در ادامه در مورد فاش شدن برخی مطالب محرمانه ارسالی ایران به آژانس گفت: ما در مورد حفاظت از مطالب محرمانه نگرانی جدی داریم و در مقاطع مختلف این نگرانی را به آژانس منعکس ساخته ایم.

وی افزوده است: سفیر کانادا حسب معمول در پایان بیانیه خود درخواست کرد که گزارش مدیرکل در مورد اجرای پادمان در ایران برای آگاهی عموم منتشر شود. ولی نیازی به صرف وقت برای این کار نیست، چون در واقع امر چند دقیقه پس از اینکه گزارش مدیرکل روی سایت Govatom قرار می گیرد، تمامی رسانه های جهان نسخه ای از آن را در اختیار دارند. لذا ما با شرایط فاجعه آمیز در حفاظت از اطلاعات محرمانه کشورها نزد آژانس مواجه هستیم و هیچ مطلبی در دبیرخانه محرمانه باقی نمی ماند.

سلطانیه می افزاید: بسیاری اوقات که ما مطالب محرمانه ای را با حفظ رویه طبقه بندی در اختیار بازرسان آژانس قرار می دهیم، ظرف چند ساعت سر از رسانه ها درمی آورند که این شرایط تاسف باری است. به همین دلیل است که منحصرا بازرسان تعیین شده برای هر کشور حق دارند به اطلاعات محرمانه ای که آن کشور به آژانس ارایه می دهد، دسترسی داشته باشند.

نماینده ایران در سخنان خود افزوده است: در حالی که در حال حاضر تعدادی کارشناس مواد منفجره که در استخدام موقت دبیرخانه هستند به مطالب محرمانه کشورها از جمله ایران دسترسی دارند، شما مطلع شده اید که کارشناسانی عمدتا از یک کشور دارنده تسلیحات هسته ای بطور رایگان در دبیرخانه و در بخش پادمان مشغول کار هستند و به اطلاعات محرمانه دسترسی دارند. این امری بی سابقه است که بایستی هرچه زودتر متوقف گردد. امیدواریم مدیرکل جدید اقدامات جدی را برای توقف این روند مشکل آفرین اتخاذ نماید.

"موضوع دیگر مساله درخواست آژانس برای بازدید از سایت های نظامی متعارف است که در گزارش مدیرکل آمده است. یادآوری می نمایم که مدیرکل پیشین در مقاطع مختلف رسما اعلام نمود که آژانس هیچگاه قصد ندارد به اطلاعات مرتبط با فعالیت های نظامی متعارف کشورها که در چارچوب امنیت ملی آنها قرار دارد، دسترسی یابد."
سلطانیه پرسیده است: "حال چگونه است که در این گزارش مدیرکل رسما درخواست شده که امکان دسترسی بازرسان به سایت های مربوط به فعالیت های موشکی و همچنین افراد و اطلاعات مرتبط با فعالیت های موشکی ایران فراهم شود؟"

سلطانیه افزود: این امر مطلقا امکان ناپذیر است، زیرا در تضاد با امنیت ملی کشور ما است و مطمئن هستم که هیچ کشوری نیز اجازه چنین کاری را نخواهد داد.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از مدیرکل آژانس خواسته است، در این گزارش و همچنین انتظارات بخش پادمان تجدید نظر کند.

پاسخ سلطانیه به نمایندگان اتحادیه اروپا

سلطانیه در واکنش به بیانیه اتحادیه اروپایی نیز گفته است: "به عقیده من این بیانیه نشان دهنده شواهد روشنی است که چرا ایران به دیدگاه ها و رفتارهای آنها اعتماد ندارد. زیرا در حالی که در بیانیه فهرست بلندی از ادعاها و اتهامات وجود دارد، همکاری های ایران و این واقعیت را که پس از سال ها راستی آزمایی هیچ نشانه ای از عدم انحراف برنامه هسته ای ایران یافت نشده، کاملا نادیده انگاشته است.

اتحادیه اروپایی در بیانیه ای که توسط نماینده اسپانیا در شورای حکام قرائت شد، مدعی شد: "اعلام خبر هفتم فوریه مبنی بر غنی سازی بیست درصدی از سوی ایران علیه قطعنامه های شورای امنیت و شورای حکام است".
سلطانیه در پاسخ به بیانیه اتحادیه اروپا اظهار داشت: "آنها لحن تهدیدآمیز را با الفاظی چون قطعنامه ها و تحریم بکار می بندند و در آخر از ایران می خواهند که وارد گفت وگو شود. این در واقع همان سیاست استعماری نوین چماق و هویج است که به هیچ وجه برای ایران قابل قبول نیست. آنها اگر نیت صادقانه برای نیل به یک راه حل مذاکره ای دارند، همانگونه که بارها گفته ایم بایستی بدون هیچ پیش شرطی و بر اساس احترام متقابل و اصل تساوی به میز مذاکره بازگردند. ما از چنین تحولی استقبال می کنیم.

سلطانیه افزوده است: متاسفانه برای اولین بار قبل از سخنرانی نماینده ایران، نماینده رژیم صهیونیستی به خود جرات داد که در مورد موضوع ایران سخن بگوید. رژیمی که پرونده ای سیاه از تجاوز دارد، عضو پیمان عدم اشاعه نیست، به هیچ یک از بازرسان آژانس اجازه نمی دهد که از تاسیسات هسته ای اش بازدید نمایند. رژیمی که نخست وزیرش علنا اعلام کرده که سلاح هسته ای در اختیار دارند و نماینده این رژیم تکذیب کرد و این یک سیاست فریبکارانه است.

"من قبلا نیز به نمایندگی از دولت متبوعم از مدیرکل سابق درخواست کردم که می بایستی یک هیات حقیقت یاب در این رابطه اعزام شود و دولت متبوع من تمامی هزینه های این هیات حقیقت یاب را می پذیرد. لذا بار دیگر درخواست خود را تکرار می کنم که جامعه بین المللی حق دارد بداند در اسراییل چه می گذرد؟ زیرا در آنجا تهدید بزرگی علیه صلح و امنیت بین المللی و جهانی وجود دارد."

نماینده دائم ایران در آژانس، در ادامه با بیان اینکه "متاسفانه در دایره ای بسته قرار گرفته ایم" خاطرنشان ساخت: در آستانه هر نشست شورای حکام آژانس وقتی همکاری های موفقیت آمیزی بین ایران و بازرسان آژانس انجام شده و بسیاری از مسایل حل و فصل شدند، ادعاهای جدیدی مطرح می شود.

"در این راستا مسایل مربوط به سایت های نظامی پارچین و لویزان را یادآوری می کنم که یک سال وقت و هزینه بسیاری از آژانس برای این مساله تلف شد تا ثابت شود که ادعاهای مطرح شده بی اساس و نادرست بوده و این موضوع در گزارش های مدیرکل سابق نیز درج شده است."

سلطانیه افزوده است: حال چه کسی تاوان خسارات ناشی از این ادعاها به اعتبار کشورم را می دهد. استمرار این ادعاها باعث می شود که موضوع ایران همچنان در دستور کار باقی مانده و در دایره ای بسته قرار گیرد.

در مورد کنفرانس بازنگری "ان.پی.تی"، مجادله ای سخت در راه خواهد بود. زیرا ما با مجازات ها، تحریم ها و قطعنامه هایی مواجه شده ایم، صرفا به خاطر اینکه عضو پیمان عدم اشاعه هستیم. اگر عضو این پیمان نبودیم مانند برخی کشورها که همکاری هسته ای با آنها مورد استقبال واقع شده است، با ما رفتار می شد و موضوع ایران در دستور کار نشست شورای حکام قرار نمی گرفت. این سیاست مبتنی بر استانداردهای دوگانه قابل تحمل نیست.

سلطانیه در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه "پنجره فرصت هنوز باز است"، افزود: در نامه ای که به مدیرکل ارسال داشته ایم، نیز ذکر شده است که پیشنهاد ما در مورد نحوه تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران هنوز روی میز مذاکره قرار داد. ولی این پیشنهاد بر روی ورقه کاغذی روی میز قرار گرفته که ممکن است به سادگی با وزش بادی مانند صدور قطعنامه یا تهدید به اقدامی مانند تحریم از دست برود.

درخواست تلاش بیشتر سلطانیه از رییس شورای حکام

سلطانیه خطاب به "محمد شهرالاکرام یعقوب" رییس شورای حکام اظهار داشت: از طریق شما از آقای مدیرکل می خواهم که از هیچ کوششی برای ایفای مسوئولیت های آژانس فروگذار نکند و حداکثر تلاش خود را برای ایفای وظایف اساسنامه های آژانس در قبال این طرح انساندوستانه تامین سوخت هسته ای رآکتور تحقیقاتی تهران، انجام دهد.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از چهار روز کاری، بعدازظهر پنجشنبه به کار خود پایان داد.

در این نشست، موضوعاتی چون اقدامات برای تقویت همکاری های بین المللی در خصوص ایمنی هسته ای، حمل ونقل، بازنگری روند اجرای ایمنی سال 2009 و بازنگری فن آوری هسته ای 2010 بررسی شد.
همچنین از دیگر موضوعات این نشست چهار روزه "راست آزمایی هسته ای " بود که در آن به بندهای مربوط به اجرای پادمان در کره شمالی، اجرای توافقات پادمان و قطعنامه های شورای امنیت در خصوص ایران و نیز اجرای توافقات پادمان در سوریه پرداخته شد.

منبع ما : http://rajanews.com/detail.asp?id=45905


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 88/12/14 و ساعت 12:51 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا