در دوره جدید ضرغامی برای عملیاتی کردن فرامین رهبری برنامه ای تبی - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ایمان برهنه است و جامه آن تقوا و زیورش حیا و دارایی اش فقه و میوه اش دانش است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
امروز: پنج شنبه 103 آذر 8
در دوره جدید ضرغامی برای عملیاتی کردن فرامین رهبری برنامه ای تبیین نشده

استاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: توجه سریال های نوروزی به مسائل قشر متوسط و پایین تر ازآن که اکثریت جامعه ایران را تشکیل می دهند، قابل تقدیر است. اما سریال "دارا و ندار" فقر را به صورت کاریکاتوری و فیلمفارسی به تصویر کشیده است.

حجت الاسلام دکتر "علی جفعری" در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ دوم رییس سازمان صدا و سیما مبنی بر توجه وی‍ژه برنامه های صدا و سیما به چهار شاخصه امید، آگاهی، اخلاق و دین، اظهار داشت: نماها، نمادها و معناهای فقر در جامعه ایران بعد از گذشت بیش از 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی تغییر کرده و پیچیده تر شده است.

وی افزود: البته نشان دادن فقر واقعی امروز جامعه بسیار مناسب است. برای مثال خانواده ای که نان دارد بخورد و در حلبی آباد هم زندگی نمی کند اما توانایی پرداخت شهریه دانشگاه آزاد فرزند خود را ندارد در تلویزیون نشان داده نشده است.

وی یادآور شد: از نظر آگاهی بخشی به مقوله فساد و تبعیض پرداخته نشده است. به تصویر کشیدن فقر هر چند کاریکاتوری یک حرکت رو به جلو است اما مقوله فساد و تبعیض اگر بیشتر از فقر اهمیت نداشته باشند، کمتر از آن نیست.

اخلاق متعالی در سریال های نوروزی وجود ندارد
این استاد دانشگاه، در مورد شاخصه اخلاق در سریال های نوروزی یادآور شد: ارتقا در بازنمایی نحوه ارتباطات ایرانی - اسلامی و اخلاق متعالی که مد نظر مقام معظم رهبری بود هنوز در برنامه های صدا و سیما وجود ندارد. البته این به این معنا نیست که برنامه های رسانه ملی اخلاقی نبوده منتها تفاوتی در مراودات انسانی و اخلاق میان فردی قبل و بعد از ابلاغ رهبر معظم انقلاب در سریال های نوروزی امسال با سال 88 مشاهده نشده است.

امید برآیند مدیریت درست در حوزه آگاهی بخشی و اخلاق است
جفعری به شاخصه امیدبخشی اشاره و خاطر نشان کرد: پرداختن به امید از سایر مقوله ها دشوارتر باشد. امید برآیند مدیریت درست در حوزه آگاهی بخشی و اخلاق است. امید گفتمان مسلط سریال است و گفتمان مسلط سریال حاصل درست کنار هم قرار دادن اجزا و ترکیب مناسب آنها با چاشنی های مختلف رسانه ای، تصویری و فرهنگی است.

وی اضافه کرد: وقتی فقر به صورت کاریکاتوری بیان می شود ممکن است ناامیدی را دامن زند. هنگامی که فقر در کنار فساد و تبعیض بررسی نشده و به ریشه های آن پرداخته نشود یک فقر ناامیدانه است.

این استاد دانشگاه توضیح داد: فقر، فساد و تبعیض باید با هم پرداخته شود تا تم سریال امیدوار کننده باشد ضمن اینکه واقعی تر، عینی تر و به صورت مشخص تری آسیب شناسی می شود.

جعفری با بیان اینکه موضوع و متن اصلی سریال تلویزیونی نباید آسیب شناسی مسائل اجتماعی باشد، بیان داشت:‌ یک مجموعه تلویزیونی باید یک زندگی شیرین ایرانی را نشان دهد و در حاشیه های آن به آسیب شناسی فرهنگی پرداخته شود. اگر شیرینی زندگی ایرانی در حاشیه قرار بگیرد این سریال به ناامیدی نزدیکتر می شود.

** شخصیت های مذهبی متعادل، واقعی و معقول کمتر در سریال ها دیده می شود

این استاد دانشگاه به محور دین اشاره کرد و گفت: تجلی دین در سریال ها با شخصیت های منتسب به مذهب و نمادهای دینی نمایان می شود.

وی اظهار داشت: نشان دادن رفتارهای روزانه دینی و حساسیت های دینی در زندگی نظیر نماز خواندن بسیار اندک در سریال ها وجود دارد. نماز یک مساله بدیهی و کاملا جاری در زندگی اسلامی است و قابل اغماض نیست. در یک سریال یک کاراکتر بعد از طلوع آفتاب از خواب بیدار شد و کسی به وی تذکر نداد که نمازش را بخواند و خود وی نیز از اینکه نمازش قضا شده ناراحت نشد.

جفعری در خصوص حضور شخصیت های مذهبی متعادل در سریال ها افزود: شخصیت های مذهبی که در این مجموعه های تلویزیونی حضور دارند افرادی کاملا وابسته و سخنگوی مذهب (روحانی)، مذهبی و مسجدی، کارکنان نهادهای انقلابی، یک منافق که مذهب را وسیله ای برای پنهان کردن شخصیت خود قرار داده و یا یک مذهبی ساده هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به سریال "به کجا چنین شتابان" یادآور شد: در این مجموعه شخصیت های مذهبی متعادل، واقعی و معقول نشان داده شد.

وی با بیان اینکه مقوله دین در سریال ها کاملا مغفول است، خاطر نشان کرد: سریال های تلویزیونی هنوز نتوانسته اند که میان مقوله های طنز و دین پیوند ایجاد کنند و همچنان بر مدار طنزهای فیلمفارسی حرکت می کند.

او با اشاره به شخصیت بهبود با بازی علی صادقی در سریال "زن بابا" گفت: این شخصیت آنقدر در لودگی افراط می کند که اصلا نمی توان رفتار مذهبی از وی نشان داد. در فیلم "چارچنگولی" که این دو مقوله کنار هم آمد، دین برای سرگرمی بود نه برای آگاهی بخشی و امیدوار کردن مخاطب.

جعفری در پایان سخنانش افزود: در مدیریت جدید "سیدعزت الله ضرغامی" رییس سازمان صدا و سیما یا هنوز برنامه ای برای عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری تبیین نشده و یا تولید این سریال ها قبل ابلاغ دوم کلید خورده و از کنترل وی خارج بوده است. باید منتظر برنامه های بعدی باشیم.
منبع ما : http://www.rajanews.com/detail.asp?id=47107


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/1/10 و ساعت 1:33 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا