وزیرعلوم: تنها مدارک شبههدار مدیران بررسی میشود
حذف دوره فراگیر مطرح نیست
کنکور تا سال90 حذف نمیشود
با مسببان فروش پایاننامه برخورد میشود
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: آموزشی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از برنامه وزارت علوم برای ریشهیابی پدیده«خریدوفروش پایاننامه»، خبر داد و در خصوص ادامه طرح بررسی مدارک مدیران دستگاههای دولتی در دولت دهم، گفت: بررسی کردن کلیه مدارک مدیران یک ساز و کار بسیار وسیع و بزرگ میطلبد، بنابراین بررسی مدارک همه مدیران مدنظر نیست، بهترین راه این است که فرض را بر صحت مدارک مدیران بگذاریم ولی با این حال در صورتی که شبههای در مدارک وجود داشته باشد و به موضوع یا موردی برخورد و یا گزارشی ارایه شود، مدرک مدیر مربوطه بررسی میشود.
به گزارش سرویس صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر کامران دانشجو صبح امروز در حاشیه مراسم بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات و برنامههای وزارت علوم در زمینه پیشگیری از خرید و فروش پایان نامهها، گفت: بحث پایان نامه و خرید و فروش پایان نامهها به خودی خود موضوعی است که وزارت علوم باید نسبت به آن حساس باشد و نسبت به آن حساس هست و حتما این موارد را پیگیری میکند. ضمن اینکه دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاهها را افرادی شرافتمند و بسیار منطقی و فرهیخته میدانیم و به این قائل نیستم که دانشجویان ما این کار را انجام میدهند.
با مسببان «خریدوفروش پایاننامه» برخورد قانونی میشود
پدیده «خریدوفروش پایاننامه» ریشهیابی میشود
وی افزود: موضوعی که وجود دارد این است که نباید این موضوع را به همه دانشجویان و کل مجموعه دانشگاهی تعمیم دهیم و یکی دو مورد موجود را باید پیگیری شود تا با مسببین آن برخورد قانونی شود.
در این زمینه برنامه وزارت علوم پیگیری موضوع است تا بررسی شود که این مساله از کجا ریشه میگیرد و چرا وجود دارد و پس از آن میتوانیم با آن برخورد کنیم.
بررسی کردن کلیه مدارک مدیران یک ساز و کار بسیار وسیع و بزرگ میطلبد
بررسی مدارک همه مدیران مدنظر نیست
بهترین راه این است که فرض را صحت مدارک مدیران بگذاریم
دکتر دانشجو همچنین در خصوص بحث بررسی مدارک مدیران30 سال گذشته سازمانها و وزارتخانهها توسط وزارت علوم که اواخر دولت نهم از سوی ریاست جمهوری مطرح شد، گفت: بررسی کردن مدارک یک ساز و کار بسیار وسیع و بزرگ میخواهد و قاعدتا مدنظر نیست که همه مدارک بررسی شود.
وی با بیان اینکه در صورتیکه شبههای در مدارک وجود داشته باشد و به موضوع یا موردی برخورد و یا گزارشی ارایه شود، مدرک مدیر مربوطه بررسی میشود، گفت: بهترین راه این است که فرض را صحت مدارک مدیران بگذاریم، مگر آن که عکس آن ثابت شود که این همان دیدگاه اسلامی است.
به گزارش ایسنا وی در پاسخ به این سوال که قرار بر این بود که همه مدارک بررسی شود، گفت: این که به صورت محلی مدارک بررسی شود یعنی چه؟ یعنی این که ما همه اسناد و مدارک مدیران را بررسی کنیم، من قرار را بر این نمیدانم ولی آنچه منطق حکم میکند این است که مجموعه دانشگاهیان و اساتید ما مثل مجموعه مابقی صنوف افرادی فرهیخته و دارای شخصیت قابل احترام هستند و همگی از دیدگاه وزارت علوم افرادی بسیار سالم و درستکارند، مگر این که عکس آن ثابت شود که این منطق و استدلال با دیدگاه و جهان بینی اسلامی، همراهی و هم سویی دارد.
وی افزود: با این حال اگر در خصوص مدارک مدیران گزارشی ارایه شود و یا خود ما در مورد مسالهای شبهه داشته باشیم آن را بررسی میکنیم.
ایجاد ستاد فعال در دانشگاهها و خوابگاهها برای پیشگیری از آنفلوآنزای خوکی
در خصوص بحث آنفلوآنزای خوکی و اقدامات دانشگاهها در این زمینه به ایسنا گفت: در زمینه آنفلوآنزای خوکی آنچه علیالقاعده باید انجام گیرد از طریق وزارت بهداشت است و ما مجری این برنامه هستیم و مواردی که از طرف آنها به عنوان هشدار اعلام میشود و به دانشگاهها جهت اجرا ابلاغ میکنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ایجاد ستاد فعال در دانشگاهها و خوابگاهها برای پیشگیری از آنفلوآنزای خوکی، گفت: در این رابطه حتما آنچه که وزارت بهداشت به ما ابلاغ میکند را پیگیری میکنیم.
حذف دوره فراگیر پیام نور مطرح نیست
دکتر دانشجو در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت اجرای دوره فراگیر در دانشگاه پیام نور، گفت: فعلا چیزی در خصوص منتفی شدن پذیرش دانشجوی فراگیر در دانشگاه پیام نور مطرح نیست.
صدا و سیما قبل از تبلیغ موسسات آموزشی، صحت آنها را با وزارت علوم چک کند
با موسسات غیرمجاز آموزشی برخورد میشود
وی در خصوص تبلیغات موسسات غیر مجاز در صدا و سیما و برخی رسانهها، گفت: در این زمینه علی القاعده، صدا و سیما وقتی میخواهد تبلیغاتی را به خصوص در زمینه بحث آموزش انجام دهد، باید با مرجع مربوطه چک کند و تایید این مجموعه را از آن مرجع بگیرد.
دانشجو در خصوص برنامه وزارت علوم جهت برخورد با موسسات غیر مجاز آموزشی، گفت: این موسسات باید بررسی شده و با آنهایی که غیر مجاز هستند برخورد قانونی شود. البته دیدگاه من این گونه نیست که این موسسات محکوم و متهم هستند و دیدگاه من این است که همه مبرا هستند و اگر به مجموعهای برسیم که غیرقانونی است با آن برخورد میکنیم و اگر خبرنگاران و مجموعههای دیگر موسسات غیرقانونی را میشناسند به ما معرفی کنند تا بررسی و با آنها برخورد شود.
وی در خصوص موسسات غیر مجاز فراگیر پیام نور و تبلیغات گسترده آنها، گفت: دو تا از این برگههای تبلیغات غیر مجاز را برای ما بیاورید!
بعید است کنکور تا سال 90 حذف شود
خواستار تمدید مهلت حذف کنکور از مجلس هستیم
به گزارش ایسنا، وزیر علوم در ادامه در خصوص دیدگاه وزارت علوم در خصوص حذف کنکور، گفت: در زمینه حذف کنکور قرار است که از طریق سازمان سنجش اطلاعرسانی شود و سازمان سنجش تنها مرجعی است که اطلاعرسانی مناسب را انجام میدهد، همان طور که سازمان سنجش گفته بعید است که مجموعه تا سال 90 قابلیت اجرای کامل حذف کنکور راداشته باشد و قرار نیست تقصیر را در این میان به گردن کسی انداخت و کمیته کنکور به دنبال این است که از مجلس برای اجرای کامل این قانون وقت و تمدید مهلت بخواهد.
وی در خصوص شورای عتف، گفت: این شورا سیاستگذاریها و ارکان خود را بررسی مجدد کرده و به ریاست رییس جمهور برگزار شد و سعی میکنیم جلسات آن را به صورت مستمر برگزار کنیم و موارد را داریم پیگیری میکنیم.
منفعل بودن دانشجو به ضرر دانشگاه و کشور است
دانشجویان در اعتراضات باید بر اساس قانون عمومی دانشگاه عمل کنند
نشاط سیاسی دانشجو برای ما اصل است
وزیر علوم در خصوص برخورد وزارتخانه با اعتراضات صنفی برخی از دانشجویان، گفت: اصلا نگاه ما به این نیست که دانشجو باید منفعل باشد، بلکه دانشجو باید فعال باشد و منفعل بودن دانشجو به ضرر دانشگاه و کشور است.
وی ادامه داد: یکی از شاخصههای فرهیختگی قانونمداری است و دانشجویان باید بر اساس قانون عمومی دانشگاه عمل کنند که اگر بر این اساس باشد، ما هم از آن حمایت و پشتیبانی میکنیم، ما به دنبال آمدن نظرات و افکار مختلف در دانشگاه هستیم، اما این به آن معنا نیست که عدهای محدود حق دیگران را پایمال کنند. نشاط سیاسی دانشجو برای ما اصل است، اما فرهیختگی یکسری شاخصه دارد که یکی از آنها رعایت اخلاق و قانون مداری است.
به گزارش ایسنا وی با بیان اینکه بیش از 36 کشور در کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای بازشرکت و مقالاتی ارائه کردهاند، گفت: در این همایش روابط بینالملل بین دانشگاهها و خصوصا کشورها برای دانشگاههای غیرحضوری یا به عبارتی نیمه حضوری و مجازی مورد بررسی قرار میگیرد که امیدواریم این ارتباطات بیشتر شود.
دکتر دانشجو در خاتمه با اشاره به برخی برنامههای ارایه شده به مجلس در این رابطه، گفت: با ارایه این برنامهها، برای اولین به بحث روابط بین الملل و فعالیتهای علمی بینالمللی اشاره زیادی شد و یکی از این برنامهها بحث گسترش دانشگاه پیام نور و ارتباطات این دانشگاه با دانشگاههای مجازی در سراسر دنیاست.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران