ایران ابزار درون پاشی دو نقطهای را آزمایش کرده، احتمالاً آزمایش - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دنیا را بران که محبّت دنیا، کور و کر و لال می کند و سرفرازان را خوار . [امام علی علیه السلام]
امروز: یکشنبه 103 آذر 4
گاردین مأمور داغ کردن جنگ روانی همزمان با مذاکرات سوخت
ایران ابزار درون پاشی دو نقطه‌ای را آزمایش کرده، احتمالاً آزمایش کرده!

یک روزنامه انگلیسی همزمان با در جریان بودن بررسی‌ها به‌منظور خرید و فروش سوخت 20 درصد میان ایران و روسیه، فرانسه و امریکا، و با قطعی شدن پیش‌‌شرط مبادله پایاپای از سوی ایران، اقدام به انتشار جزییاتی از ادعاهای امریکا و انگلیس در قالب مطالعات ادعایی کرد و نوشت: دیده بان هسته‌ای سازمان ملل از ایران خواسته است درباره شواهدی توضیح دهد که حاکی است دانشمندان ایرانی طرح یک کلاهک هسته‌ای پیشرفته را آزمایش کرده اند.

به گزارش رجانیوز، گاردین در گزارشی به قلم "جولیان برگر" ادعا کرد: اصل وجود این فناوری که "ابزار درون پاشی دو نقطه‌ای" نام دارد، رسماً در امریکا و انگلیس سری است اما طبق سند منتشرنشده در یک پرونده تدوین شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دانشمندان ایرانی ممکن است اجزای این طرح را که قابلیت انفجاری بالایی دارند، آزمایش کرده باشند.

این روزنامه انگلیسی در جنگ روانی خود در عین اینکه ابتدا به انجام این آزمایش‌ها از سوی ایران تصریح می‌کند، سپس می‌نویسد دانشمندان ایرانی ممکن است اجزای این طرح را که قابلیت انفجاری بالایی دارند، آزمایش کرده باشند.

گاردین در ادامه ادعای خود علیه ایران افزود: این رویداد که کارشناسان هسته‌ای آن را حیرت‌آور توصیف کردند، به فوریت تلاش‌ها برای پیداکردن یک راه حل دیپلماتیک برای بحران هسته‌ای ایران می افزاید. این فناوری پیچیده به محض تسلط بر آن، امکان تولید کلاهک‌های کوچک‌تر یا ساده‌تر نسبت به نمونه های قدیمی را میسر می سازد. این فناوری با کاهش قطر کلاهک، نصب یک کلاهک هسته‌ای را بر روی یک موشک آسان‌تر می کند.

این روزنامه انگلیسی که بخشی از مطالعات ادعایی امریکا و انگلیس علیه ایران را منتشر کرده، ادامه داد: مستندات آژانس که در آن به آزمایش یک طرح انفجار دو نقطه ای اشاره شده است، بخشی از شواهد مربوط به تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای است که به‌وسیله آژانس جمع آوری و به ایران ارائه شد تا درباره آن پاسخ بدهد. بخشی از این پرونده با عنوان ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران از میان گزارش‌های آژانس‌های اطلاعاتی غربی تنظیم شده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گذشته به چنین گزارش‌هایی به‌ویژه پس از جنگ عراق به دیده تردید می‌نگریست اما محمد البرادعی مدیر کل آژانس گفته است، شواهد مربوط به تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران ظاهراً از منابعی چند گانه طی دوره های زمانی مختلف به‌دست آمده و کلاً هماهنگ به‌نظر می رسد و آن‌قدر جامع و مفصل است که لازم است ایران به آن پاسخ دهد، کلیاتی از این پرونده قبلاً منتشر شده است اما پیش از ان معلوم نبود که شامل مستنداتی درباره چنین کلاهک پیشرفته‌ای است.

این نقل‌قول در حالی به البرادعی منسب شده است که امریکا و انگلیس برخلاف توافق قبلی که قرار بود اصل اسناد را در یک دوره زمانی مشخص برای اظهارنظر دراختیار آژانس قرار دهند تا آژانس نیز با ارائه به ایران ارزیابی جمهوری اسلامی را بخواهد اما این دو کشور غربی عملاً‌ اعتبار آژانس را به بازی گرفتند و از دراختیار قرار دادن اصل اسناد ادعایی خود طفره رفتند.

گاردین در ادامه جوسازی علیه ایران به نقل از یک مشاور اروپایی در خصوص مسائل هسته‌ای نوشت، حیرت‌آور است که ایران بتواند بر روی این نوع ماده کار کند. "جیمز اکتون" کارشناس انگلیسی تسلیحات هسته‌ای در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌الملل گفت تعجب آور است که آن‌ها قبل از تکمیل مرحله اول، مستقیماً به مرحله چهارم یا پنجم بروند، شروع با طرح های پیچیده‌تر گویای سطح بلندپروازی فنی است که حیرت‌آور است.

یک کارشناس غربی دیگر که روزنامه انگلیسی ادعا کرد اطلاعات وسیعی درباره برنامه هسته‌ای دارد، گفت: بدین ترتیب، این سؤال مطرح می شود که چه کسی این فناوری را در اختیار آن‌ها قرار داد، آیا عبدالقدیرخان دانشمند پاکستانی که در سال 2004 به اداره یک شبکه قاچاق هسته‌ای اعتراف کرد، به این فناوری دسترسی داشته است یا پای بازیگر دیگری در میان است.

گاردین در ادامه نتوانست انگیزه این جوسازی علیه ایران همزمان با مذاکرات خرید سوخت را پنهان کند و نوشت: افشای این اسناد در زمانی صورت می گیرد که تنش فزاینده ای بر سر برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد. تهران تاکنون قرارداد پیشنهادی را که ایران را برای یک‌سال از بخش عمده ذخیره اورانیوم غنی شده‌اش محروم می‌سازد، رد کرده است، قرار است اورانیوم ارسالی به صورت میله‌های سوخت هسته‌ای که تبدیل آن‌ها به تسلیحات به‌مراتب سخت‌تر است، به ایران بازگردانده شود. دولت ایران همچنین از مذاکراتی که قرار بود هفته گذشته در مورد روند غنی‌سازی اورانیوم در این کشور که بر خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت است، انجام شود،‌ پا پس کشیده است.

این روزنامه انگلیسی با القای نوعی تهدید نظامی خاطرنشان کرد: نگرانی هایی در واشنگتن و لندن در این خصوص وجود دارد که اگر هیچ توافقی حاصل نشود که بتواند حداقل به‌طور موقت تا اواخر دسامبر از تنش‌ها بکاهد، اسرائیل ممکن است طرح‌هایی را در مورد اقدام نظامی با هدف به عقب انداختن برنامه هسته‌ای ایران به اجرا بگذارد که پیامدهای غیرقابل محاسبه‌ای برای خاورمیانه خواهد داشت.

ایران اکثر مطالب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تسلیحاتی بودن برنامه هسته‌ای‌اش را تکذیب کرده است اما به انجام آزمایش‌هایی در مورد انفجارهای چندگانه پر شدت با هماهنگی در قالب یک هزارم ثانیه اذعان کرده است. تهران به آژانس گفته است چنین آزمایش هایی کاربرد غیرنظامی دارند اما تاکنون هیچ شواهدی برای آنها ارائه نداده است. کارشناسان تسیلحاتی غرب می گویند چنین کاربردهای غیرنظامی وجود ندارد اما استفاده از انفجارهای هماهنگ در کلاهک های هسته‌ای به خوبی شناخته شده است. آن‌ها هسته شکافت‌پذیر کلاهک را آن‌قدر متراکم می کنند تا به جرم لازم می رسد.

گاردین در ادامه ادعاهای خود بدون ارائه هرگونه سندی نوشت: در گزارش برآورد اطلاعات ملی امریکا در 2 سال قبل گفته شد، ایران چند سال بر روی طرح کلاهک هسته‌ای کار کرده بود، اما احتمالاً در سال 2003 این فعالیت‌ها متوقف شد، مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان گفته‌اند به عقیده آن‌ها برنامه تسلیحاتی شدن پس از آن تاریخ ادامه یافت و ممکن است هنوز ادامه داشته باشد.

این روزنامه با اشاره به گناهکار شناخته شدن یک تاجر ایرانی آلمانی در ماه سپتامبر در خصوص اتهام فروش تجهیزات دارای کاربرد دوگانه و با کاربردهای احتمالی در تولید تسلیحات هسته‌ای می نویسد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سعی دارد بفهمد دانشمندان و نهادهایی که در این آزمایش ها شرکت دارند، اکنون چه کاری انجام می دهند اما تاکنون پاسخی به آنها داده نشده است. آژانس درخواست های مکرر برای مصاحبه با محسن فخری زاده داشته است که نام وی در مستندات آژانس وجود دارد و در سطح وسیعی پدر برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می شود اما این درخواست ها رد شده است. آژانس همچنین از ایران خواسته است درباره شواهد مربوط به کمک یک کارشناس تسلیحاتی روسیه به تکنیسین های ایرانی در تسلط بر انفجارهای پر شدت هماهنگ توضیح دهد.

این روزنامه انگلیسی می‌افزاید: در اولین وسیله‌های درون‌پاشی انفجار درونی مانند بمب فت من که در اوت 1945 بر روی ناکازاکی انداخته شد از 32 شش‌ضلعی و پنج‌ضلعی با قدرت انفجاری بالا دور یک هسته پلوتونیم استفاده شده بود، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک سند 5 صفحه‌ای در اختیار دارد که آزمایش بر روی چنین آرایش نیم‌کره‌ای از مواد انفجاری را توصیف می کند. به گفته یک دیپلمات آشنا با مستندات آژانس، مدرک موجود همچنین به آزمایش هایی با یک سیستم انفجار دو نقطه ای اشاره دارد که راه حل دقیق‌تری برای چالش های ساخت یک کلاهک هسته‌ای است اما دستیابی به آن، بسیار سخت‌تر است از این سیستم همراه با یک هسته غیر کروی به شکل یک توپ راگبی یا مواد منفجره‌ای که به این شکل به دور یک هسته کروی قرار گرفته باشند، استفاده می شود و از طریق متراکم کردن هسته از هر دو انتها عمل می کند، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره کوتاهی ایران در توضیح درباره تحقیقات دانشمندانش به شدت ابراز نگرانی کرده است.

طرح‌های مربوط به کلاهک های درون پاشی دو نقطه‌ای در مواردی به‌طور علنی توصیف شده اند، توضیحات وسیعی در این باره در ویکیپدیا وجود دارد و اولین بار توسط دانشمندان امریکایی در دهه 1950 ارائه شد اما صحبت درباره آن‌ها برای مقامات امریکایی یا حتی کارشناسان هسته‌ای غیر دولتی همچنان جرم است.

گفتنی است روزنامه دیلی تلگراف انگلیس نیز مطلبی با همین مضمون منتشر کرده است.

منبع : rajanews.com/


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 88/8/15 و ساعت 6:56 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا