اضافه حقوق بیشتر برای مانکنهای ادارات خصوصی
هزینه آرایش صورت، مانیکور ناخن و پوشیدن لباسهای چشم پرکن، این روزها به عنوان اضافه حقوق به فیش حقوقی بسیاری از کارکنان ادارات خصوصی رنگ و لعاب فریبنده بخشیده است.
هزینه آرایش صورت، مانیکور ناخن و پوشیدن لباسهای چشم پرکن، این روزها به عنوان اضافه حقوق به فیش حقوقی بسیاری از کارکنان ادارات خصوصی رنگ و لعاب فریبنده بخشیده است.
به گزارش فارس، اینجا یک برج کاملا تجاری است با نمایندگانی از بخش خصوصی. در یکی از واحدها نیمه باز است. فضای داخل بیشتر شبیه یک آموزشگاه زنانه است، بهانهای دستوپا میکنم و وارد میشوم. خانمی که مقابل در نشسته است با دیدن من شال خود را که شانههایش را پوشانده کمی به روی سر میکشد. تعجب از قیافهاش میبارد. شاید با خود فکر میکند که از اداره نظارت بر اماکن آمدهام یا یک پلیس زن هستم. سعی میکند ظاهر خود را حفظ کند در حالیکه پوشش خود را مرتب میکند از علت حضورم میپرسد. میگویم برای کار آمدهام و میخواهم با مدیر شرکت صحبت کنم.
کارکنان شرکت ظاهراً همه زن هستند. تمام خانمها حجابی نیمه عریان دارند و هیچ کس حجابی بر سر ندارد. پس از کمی معطلی خانممنشی میگوید که آقای مدیر را میتوانم ببینم و پیشنهاد میدهد که از کار در این شرکت منصرف شوم!
بیشتر از حرفهای خانم منشی، منتظر شنیدن صحبتهای تنها مرد این شرکت هستم. وارد اتاق مدیر میشوم. خانم منشی هم که خیالش کمی راحت شده و خطری برای خود احساس نمیکند دوباره به همان پوشش قبل از ورود من برمیگردد. شاید این طوری راحتتر است!
مدیرشرکت سعی میکند ظاهر شرکت و خانمهای آن را موجه نشان دهد، میگوید که تمام کارکنان شرکت خانم هستند و راحت! کارکردن در اینجا مستلزم این است که حجاب نداشته باشید چون اکثر مراجعهکنندگان، افرادی دنیا دیده هستند و حجاب کمی کار ما را سخت میکند!
از او میپرسم که مشکلی با سازمانهای نظارتی دولتی درباره بیحجابی ندارند که پاسخ میشنوم: "ما خصوصی هستیم و در چارچوب شرکت خود آزاد عمل میکنیم. "
در اتاق مدیر باز است. علاوه بر 10 تا 15 زنی که در این شرکت به چشم میخورند یک مرد دیگر هم مدام در تردد است که مدیر میگوید: "این خدمتکار برج است. البته بیشتر از تمام واحدها روزی چند ساعت را برای نظافت این واحد وقت میگذارد، این هم از محاسن حضور متفاوت زنان در این شرکت است "!
اضافهحقوقهای نجومی برای حراج عفاف
مروری بر آگهیهای استخدامی که عموماً در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر میشود فضای حاکم بر اغلب شرکتهای خصوصی را بر ملا میکند.
آگهیهایی که تنها مختص به کارگیری زنانی با روابط عمومیهای قوی است و در همان تماسهای تلفنی اولیه کاملاً وقیحانه اعلام میکنند که باید " آزاد " باشید. آزادی که در فرهنگ لغت آنان مترادف با "بیقید و بندی " و " بیبندوباری " است، شرایط بعدی را هم موکول میکنند به جلسه خصوصی در شرکت!
یکی از دختران دانشجویی که مرحله گزینش حضوری یکی از شرکتهای خصوصی را پشتسر گذاشته است ، میگوید: " روز گزینش با ظاهری ساده به شرکت رفتم آنها نیاز به مترجم داشتند تسلطم به زبان انگلیسی را تأیید کردند و گفتند شما تنها یک مشکل برای پذیرفتهشدن دارید و آن این است که باید ظاهری امروزی داشته باشید. یعنی حتماً باید با آرایش کامل صورت و ناخنهای لاکزده به شرکت بیایید. "
وی ادامه میدهد: من که مشکلی با شرایط آنها نداشتم کار در این شرکت را پذیرفتم مدیر شرکت هم علاوه بر حقوقم ماهانه 100 هزار تومان فقط برای اینکه با ظاهری مورد نظر آنان در شرکت حضور داشته باشم، میپردازد.
واژهها عموماً در ادارات خصوصی تعریفی جدا از نگاه و عرف جامعه دارند. به طوری که چهرههای نقاشی شده، موهای فشن و به تن کردن لباسهای خاص، تعاریفی از " ظاهر مرتب " کارکنان این گروه از شرکتها به شمار میرود.
این روزها برخی از شرکتهای خصوصی نمونههای بارزی از استفاده ابزاری از زن برای جذب مشتری هستند به طوری که علاوه بر بهکارگیری زنان به عنوان کارکنان ثابت در شرکت، برای انجام امور بازاریابی خود نیز از زنان انتخاب میکنند، زنانی که عروسکهای جذب سرمایه برای مدیران شرکتها میشوند.
طرح گسترش فرهنگ حجاب و عفاف؛ از تصویب تا کدام اجرا؟!
سیزدهم دی ماه سال 1384 بود که در چهار صدوبیست و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی با عنوان " راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب " تصویب و برای 26 وزارتخانه، سازمان و دستگاه اجرایی وظایفی تعیین شد.
بر اساس این مصوبه، رسانه ملی موظف به تبیین نقش حجاب و عفاف در سلامت جامعه، آموزش و پرورش موظف به تعیین رنگهای پوشش دانش آموزان با محوریت عفاف، میراث فرهنگی موظف به اطلاعرسانی با محوریت حجاب در بین گردشگران، وزارت راه موظف به نصب تابلوهای راهنما با محوریت عفاف، تربیتبدنی موظف به کنترل سالنهای ورزشی از نظر رعایت حجاب، وزارت ارشاد موظف به اجرای قانون منع استفاده ابزاری از تصاویر زنان در نشریات، وزارت کشور موظف به تهیه شناسنامه فرهنگی مناطق مختلف کشور، سازمان مدیریت موظف به تنظیم ضوابط مربوط به حجاب در جذب کارمندان و قوه قضائیه موظف به برخورد با بدحجابان است.
سایر دستگاهها نیز وظایفی از این دست دارند اما به واقع پس از گذشت 4 سال از این مصوبه دستگاهها تا چه حد به وظایفشان در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب عمل کردهاند؟!
سالم سازی شرکتهای خصوصی؛ تنها یک طرح مقطعی برای پلیس!
نیروی انتظامی به دنبال اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در سال 87 اقدام به اجرای طرحی مقطعی با عنوان "سالمسازی شرکتهای خصوصی " کرد که در آن سردار رادان؛ فرمانده انتظامی وقت تهران اعلام کرد: نیروی انتظامی حق دارد بدون اطلاع قبلی یا طی رویه قضایی به شرکتها مراجعه و بازرسیهای لازم را انجام دهد.
به گفته رادان در بازرسیهای پلیس از شرکتها حتی محتویات کامپیوترها نیز مورد بازرسی قرار میگرفت تا مسائل خلاف اخلاق در آنها نباشد. اما آیا طرح بازرسی از شرکتهای خصوصی باید طرحی مقطعی باشد یا اینکه لازم است پلیس از همان نخستین مرحله ثبت شرکتها وارد عمل شود و مدیران شرکتها در هر لحظه از زمان فعالیتشان منتظر حضور ناظران دستگاههای نظارتی باشند؟
ثبت بخشی از شرکتهای خصوصی تنها برای سوء استفاده از افراد
عشرت شایق؛ نماینده مجلس هفتم درباره عفاف در شرکتهای خصوصی میگوید: اتفاقی که متأسفانه در سالهال گذشته درباره شرکتهای خصوصی توسعه پیدا کرده است نظارت کمرنگ و گاهی بیرنگ دستگاههای نظارتی بر عملکرد این شرکتهاست. به طوری که بر بخش رفتاری کارفرمایان در این شرکتها نظارتی وجود ندارد و هر گونه درخواستی از نیروی کار در این شرکتها مطرح میشود. نه تنها عملکرد کارفرمایان در شرکتهای خصوصی زیر ذره بین نرفته بلکه نظارت اولیه کمرنگ از آنها نیز مورد غفلت واقع شده است.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر تبلیغات وسیع برای جذب خانمها به ویژه دختران مجرد را از سوی شرکتهای خصوصی شاهد هستیم در حالی که هیچگونه نظارتی برای تأیید صلاحیت مجوز ادامه فعالیت شرکتهای خصوصی وجود ندارد. حتی نظارتهای زماندار نیز نمیتواند عملکرد شرکتهای خصوصی را مورد ارزیابی قرار دهد بلکه نظارتها باید سرزده باشد که اعمال نظارتها در واقع سرمایه گذاری برای نهادینه کردن عفاف در جامعه بخش خصوصی کشور است، چون هر جا که انسان به این باور برسد که یک ناظر دارد از بعضی ناهنجاریها و بزهها پرهیز میکند.
شایق به آسیبهای خانوادههای کارکنان شرکتهای خصوصی اشاره میکند و میگوید: عدم وجود عفاف در برخی شرکتهای خصوصی باعث گسستگی روابط بسیاری از خانوادهها میشود، نباید کار را به جایی رساند که به جای پیشگیری به دنبال ستادهای مبارزه باشیم.
وی تصریح می کند: اگر برای ارائه گواهینامه رانندگی که ممکن است با یک حادثه منجر به وقوع قتل شود دهها پارامتر در نظر میگیریم، چطور برای ثبت شرکت تنها به چند فاکتور اعلام سرمایه، آدرس و نام شرکت اکتفا میکنیم؟ هیچ گونه روندی برای شناسایی افرادی که اقدام به ثبت شرکت خصوصی میکنند وجود ندارد به طوری که بسیاری از شرکتهای خصوصی که هیچگونه فعالیتی ندارند ثبت میشوند تا تنها افرادی را مورد سوء استفاده قرار دهند.
شایق با تأکید بر اینکه سرنوشت بخشی از مملکت به شرکتهای خصوصی سپرده میشود، میگوید: باید نظارت بر عملکرد شرکتهای خصوصی از نظر اخلاقی با جدیت دنبال شود. به طوری که بخش عمدهای از شرکتهای خصوصی حتی "تابلو " هم ندارند و در واقع منشأیی از تخلفات متعدد اعم از فرار از مالیات، اشاعه فساد و... به شمار میروند.
وزیر کشور: آغاز اجرای طرح عفاف و حجاب از ادارات
با تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری بر گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، مسئولان کشور به تحرک در این زمینه واداشته شدهاند به طوری که مصطفی نجار، وزیرکشور اعلام کرده است: طرح عفاف و حجاب از سازمانها و ادارات کشور آغاز میشود. به گفته وی عفاف و حجاب علاوه بر زنان، شامل مردان نیز میشود.
وزیر کشور تصریح میکند که این طرح باید با تدابیر لازم و به دور از هیاهو اجرا شود.
انتهای خبر / پایگاه اطلاع رسانی جوان / کد خبر 292614
منبع ما : http://www.javanonline.ir/Nsite/FullStory/?Id=292614