آستینها را برای چه بالا زدهاند؟ - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت گمشده مؤمن است . حکمت را فرا گیر هر چند از منافقان باشد . [نهج البلاغه]
امروز: یکشنبه 103 آذر 4
آستین‌ها را برای چه بالا زده‌اند؟

شبکه ایران: هنوز هم وقتی برای خرید مانتو به مغازه‌های شهر سر می‌زنم یاد مانتوهای بلند و گشادی می افتم که خیلی زود نسلشان منقرض شد، مانتوهایی که میان برخی از خانم‌ها به لباس‌های دهه شصتی معروفند.

بنفش، خردلی، سبز و مشکلی چند رنگ غالبی بود که در اکثر مغازه‌ها دیده می‌شد. مدل‌هایشان خیلی تنوع نداشت، چین‌های سوزنی، بلندی و گشادی سه ویژگی بود که در اکثر مدل‌ها به چشم می‌خورد البته گاهی هم برای سال نو چین‌های سوزنی تبدیل به چین‌های درشت می‌شد و جیب‌های بزرگی بر روی آن‌ها نصب می‌شد.

اما قد بلند مانتوها و گشادی آن‌ها جزو ویژگی‌های لاینفک لباس خانم‌های ایرانی در دهه شصت و هفتاد بود.

نمی‌دانم از میانه‌های دهه‌ هفتاد چه اتفاقی افتاد که یک باره قد مانتوها آب رفت، عرضشان کم شد و شبیه کیسه‌هایی شدند که به سختی می‌شد در آن‌ها جا گرفت.

چند سالی یعنی تا دهه هشتاد مانتوها عنوان نوعی از حجاب اسلامی را یدک می کشیدند اما در دو سه سال گذشته دیگر این عنوان را هم به جرات می‌توان از برخی از آن‌ها برداشت.

حتی نمی‌توان گفت برخی از مانتوهای امروز از نظر قد و اندازه شبیه به یک پیراهن مردانه است چرا که هیچ توجیهی برای آستین‌های کوتاه آن‌ها نمی‌توان یافت.

یاد "اپل‌ها" به خیر!

چند روز گذشته در یکی از مانتوفروشی‌های شهر گفت‌وگوی دو زن جوان هنگام خرید مانتو توجه‌ام را جلب کرد، صحبت از مانتوهای اپل دار بود، می‌گفتند: یادش بخیر، اگر مانتویی می‌خریدیم که اپل نداشت اصلا نمی‌پوشیدیم."

صدای خنده‌هایشان در ذهنم با تصویر خانم محجبه‌ای که خسته و کلافه مانتوها را به سرعت ورق می‌زد پیوند خورد، زیر لب می‌گفت نمی‌دانم این لباس‌ها را برای چه کسانی دوخته‌اند!

درست است، نسل مانتوهای اپل دار به سرعت برچیده شد و آنگاه ناگهان انفجار رنگ‌ها... قرمز، نارنجی، فسفری، آبی‌ آسمانی، زرد. پس از ظهور دنیای رنگی، مدل‌ها شروع به خودنمایی کردند.

ماهرخ جامعی، طراح لباس تغییر و تحولات لباس نظیر مانتو را تابع شرایط گوناگونی می‌داند و برای آن سه دلیل عنوان می‌کند.

او به فارس می‌گوید: دلیل اول، شرایط اجتماعی ــ فرهنگی جامعه است که در طول زمان بتدریج تغییر می‌کند. دلیل دوم نیز این است که بشر طبیعتا به سمت تحول و دوری از یکنواختی گرایش دارد و در آخر هم می‌توان به تاثیری که ابرقدرت‌های مد در جهان بر پوشاک دیگر کشورها دارند، اشاره کرد.

وی می‌افزاید: علاوه بر دو مورد اول هر کشوری با رعایت قوانین و ضوابط خود در زمینه پوشاک، مد جهانی را در لباس خود اعمال می‌کند؛ مثلا مانند رنگ‌ها که در هر فصل یکی از آنها عمومی و جهانی می‌شود. اگر ما در سال‌های گذشته اپل را روی مانتوهای خود داشتیم، به این علت بود که در جهان نیز استفاده از اپل مرسوم بوده و بخشی از زیبایی لباس‌ خانم‌ها به حساب می‌آمده؛ ولی امروز این اپل نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان برچیده شده است.

مانتوهایی با برندهای خارجی!

سری به پاساژهای میرداماد، ونک و یا مناطقی از این دست بزنید تا شما هم با دیدن مانتوهایی با برندهایی مثل زارا و ... متعجب شوید.

البته ناگفته نماند این مانتوها از نظر کیفیت پارچه از وضعیت بهتری نسبت به مانتوهایی که در مراکز عمده فروش مانتو به فروش می‌رسد، برخوردارند، اما مدل‌هایشان کمی عجیب‌تر است، بعضی‌ها فقط با یک دکمه بسته می‌شوند!

یکی از فروشنده‌های مانتو درباره مانتوهایی با برندهای ترک و .. می‌گوید: «مانتوی دوخت ترک در بازار وجود ندارد. بلکه تمامی مانتوهایی که به نام ترکیه به فروش می‌رسد، در داخل کشور و توسط خیاطان ایرانی دوخته شده و فقط پارچه این مانتوها متعلق به کشور ترکیه است.»

وی می‌گوید: «قیمت مانتوهای تهیه شده از این پارچه ها نیز تا حدودی گران‌تر است.»

یکی دیگر از فروشندگان مانتو در خیابان ولیعصر نیز در این خصوص می‌گوید: «مانتوی دوخت ترک در بازار موجود است، چرا که بعضی از فروشندگان داخلی به تولیدکنندگان ترکیه سفارش کار می‌دهند. بر این اساس، پارچه و دوخت بعضی مانتوها کاملاترک است. اما قیمت این گونه مانتوها نسبت به تولیدات داخلی گران‌تر است. به طوری که یک مانتو طرح دار ترک در حدود 50تا 80 هزار تومان قیمت دارد."

طرح‌های اسلامی تا آخر اردیبهشت از راه می‌رسد

اگر از پیدا کردن مانتویی مناسب برای پوشیدن در محل کار یا تحصیلتان ناامید شده‌اید می‌توانید دلتان را به وعده‌های رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان پوشاک خوش کنید.

ابوالقاسم شیرازی تمام گلایه‌ها از وضعیت مانتوها در مغازه‌های سطح شهر را قبول دارد و خبر از ورود مانتوهایی با طرح‌های اسلامی تا اول خرداد می‌دهد.

شیرازی به خبرنگار شبکه ایران درباره نحوه نظارت بر مانتو فروشی‌های شهر می‌گوید: قبول دارم در یک سال گذشته شدت نظارت‌ها کاهش یافت اما از اول سال جدید سعی کرده‌ایم نظارت‌ها را افزایش دهیم.

وی در ادامه کلامش می‌گوید: دو هفته است که نظارت‌ها را افزایش داده‌ایم و با دعوت از طراحان در صدد هستیم تا طرح‌هایی اسلامی در تولید انبوه به بازار ارایه کنیم.

شیرازی همچنین در مورد برنامه‌های نظارتی این اتحادیه بر پوشاک بانوان می‌گوید: گروه‌های مختلف نظارتی و ارشادی در ساعات مختلف صبح و بعداز ظهر به مراکز عرضه پوشاک بانوان فرستاده می‌شود تابر ویترین فروشگاه‌ها هم نظارت شود بدین گونه که از نمایش لباس‌های عریان یا نیمه عریان برتن مانکن‌ها جلوگیری شود، البته در برخیموارد این تذکرها حالت کتبی نیز به خود می‌گیرد.

رییس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک در ادامه می‌افزاید: موضوع دیگری که گروه‌های ما به آن توجه دارند شان حضور فروشنده است به این معنی که از صاحبان فروشگاه‌ها خواسته می‌شود تا با لباس‌ و آرایش مناسب در فروشگاه حضور داشته باشند.

شیرازی همچنین با اشاره به تعامل نیروی انتظامی و این اتحادیه می‌افزاید: طرح استفاده از فروشنده زن یا اصطلاحا "پرودار" در سال جدید با شدت بیشتری اجرا خواهد شد.


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 12:5 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا