خبرگزاری فارس: سردبیر یکی از نشریات انگلیسی طی مقالهای در پایگاه تحلیلی "ولترنت " به بررسی فساد و تقلب گسترده در روند انتخاباتی انگلیس، و ایجاد روشهای سیستماتیک تقلب در انتخابات توسط دولت این کشور پرداخته است.
به گزارش فارس، شواهد و دلایل محکمی در مورد بروز تقلب در انتخابات اخیر انگلیس گزارش شده است. البته این اولینبار نیست که مسئله امکان تقلب در سیستم سیاسی این کشور مورد توجه قرار میگیرد. برای مثال رایگیری الکترونیک که پیش از این نیز این امکان را به سران آمریکا داده بود تا اقدام به دزدی آرا کنند، در انگلیس نیز راهی برای ایجاد رایهای دروغین با هدف ابداع رایدهندگان دروغین موسوم به "اشباح "، را باز کرده است.
بر اساس این گزارش، "کیلین بوکانان " سردبیر نشریه "دیز نیوتایمز " چاپ لندن، با بیان این مطلب به مسئله بروز تقلب در انتخاباتهای انگلیس پرداخته و با عادی توصیف کردن این مسئله مینویسد: انتخابات روز پنجشنبه گذشته را یک نمایش خندهدار و مسخره توصیف میکنند که موجب شرم مردم انگلیس شد. بطوریکه هزاران نفر بدون آنکه بتوانند رای خود را به صندوق بریزند،از حوزههای اخذ رای بیرون شدند.
بوکانان با بیان این مطلب که رخدادهای انتخابات اخیر انگلیس نمونه دیگری از نظام سیاسی آشفته و پریشان این کشور است، میافزاید: سوءاستفاده از قوانین انتخاباتی در انتخاباتهای قبلی انگلیس نیز رخ داده بود که از جمله آنها میتوان به انتخابات سال 2005 انگلیس و انتخابات سال 2007 اسکاتلند اشاره کرد.
این مقالهنویس انگلیسی با تاکید بر اینکه رقابت دروغین بین سه حزب انگلیسی مهم نبوده و خود مسئله انتخابات در کانون توجهات قرار گرفته است، مینویسد: این دیدگاه از سوی "جورج گالوی " نامزد چپگرای حزب "رسپکت " (Respect) نیز تائید شده و وی افشا کرده است که: " حزب رسپکت مدارک اساسی در رابطه با سوءاستفاده برخی افراد از انتخابات اخیر و افراد اصلی که در این سوءاستفاده نقش داشتهاند را در اختیار دارد. و بزودی نام این افراد را افشا خواهد کرد و با بردن خبرنگاران و عکاسان به محل زندگی آنها این امکان را فراهم میکند تا آنان سوالات خود را از افرادی که گالوی نام خواهد برد، بپرسند.
بوکانان میافزاید: "مارتین بل " فعال سیاسی که سابقه افشاگری در موارد مشابه دیگری را نیز داشته، با تائید بروز تقلب در انتخابات اخیر گفته است: " در حقیقت این احتمال وجود دارد که نتیجه انتخابات [انگلیس] با یک تقلب الکتورال تعیین شده باشد که این مسئله بسیار وحشتناک است. "
سردبیر دیز نیوتایم با بیان این مطلب که گالوی کمی بعد به خبرنگاران گفت که بطور قطع از تقلب انتخاباتی حرف نزده، این احتمال را مطرح میکند که گالوی تحت فشار برخی افراد مجبور شده تا سخنان پیشین خود را نقض کند.
این گزارش میافزاید: اما در نهایت چیزی که باقی مانده، سکوت است؛ سکوتی که قطعا طی دو ماه آینده نیز حتی از سوی ناظران انتخاباتی اروپا و کشورهای مشترکالمنافع شکسته نخواهد شد. و تنها سوءاستفادهها و شرمساری ناشی از این انتخابات نیز همانند دیگر انتخاباتهای انگلیس باقی میماند.
این گزارش در ادامه با اشاره به متفاوت بودن نتایج انتخابات اخیر با پیشبینیهای پیش از برگزاری انتخابات مینویسد: "نیک کلگ " رهبر حزب لیبرال دموکرات در مناظرات تلویزیونی پیروز و بسیار موفق ظاهر شد بطوریکه در نتیجه شور و اشتیاقی که وی نسبت به خود ایجاد کرد، ناگهان تعداد بسیار زیاید از مردم برای شرکت در انتخابات ثبتنام کردند. اما در نهایت دیدم که رای این رایدهندگان به سود کلگ ریخته نشد.
بوکانان میافزاید: در آخرین نظرسنجی پیش از انتخابات، کلگ و براون اختلاف چندانی با یکدیگر نداشته و رای تقریبا مشابهی بدست آوردند. اگرچه نتیجه این نظرسنجی بسیار عجیب و متفاوت از شور و اشتیاقی بود که مناظرههای کلگ ایجاد کرد، اما شاهد بودیم که نتیجه نهائی انتخابات نیز مشابه همین نظرسنجی بود و آرای کلگ با ریزش شدیدی روبرو شد.
بنابراین باید نتیجه گرفت که موفقیت کلگ در مناظرهها موجب شد تا مردم در انتخابات ثبتنام کنند، ولی به نفع رقیب او رای دهند!
به هر حال یا باید گفت که مردم انگلیس منحرف شدهاند و یا اینکه روند انتخابات این کشور دچار انحراف و خطا شده است.
این گزارش میافزاید: رشد فساد در روند انتخاباتی انگلیس کاملا مستند شده و نیازی به طرح دلایل بیشتری برای اثبات این موضوع نیست. برای مثال اظهارات سال 2004 "ریچارد ماولی " قاضی دادگاهی که به یک مورد تقلب انتخاباتی رسیدگی کرده بود، جالب توجه است، وی گفته بود: سیستم انتخاباتی انگلیس کاملا برای تقلب مناسب بوده و هر سیاستمدار متقلبی راه تقلب در آن را میداند.
قاضی ماولی با اشاره به شواهد موجود از تقلب وسیع، سیستماتیک و سازماندهی شده در انتخابات گفت: سیستم انتخاباتی به طرز "ناامید کنندهای نا امن " است.
وی خطاب به کسانی که شیوه رایگیری پستی را مناسب ارزیابی کرده بودند، گفت: هر کسی که مثل من در مورد این موضوع تحقیق کند و شواهد مربوط به تقلب انتخاباتی را بررسی کند، متوجه رسوائی و فضاحت آن شده و افکار عمومی نیز از مواردی که من بیان خواهم کرد شگفتزده میشوند.
و با اشاره به برخی روشهای تقلب در انتخابات انگلیس افزود: بهترین و راحتترین راه برای بدست آوردن آرای دروغ این است که رایدهندگان جعلی و دروغینی را ایجاد کنیم. کسانی که بین سیاستمداران متقلب به "اشباح " معروف هستند.
این قاضی انگلیسی میافزاید: فایده اصلی ایجاد اشباح انتخاباتی این است که هیچ کسی برای پیدا کردن و کشف این اشباح وجود ندارد. در حقیقت هیچ سیستمی برای بررسی صحت یک ثبتنام انتخاباتی وجود ندارد و متقلبان میتوانند به راحتی آدرس یک خانه متروکه را برای ثبتنام ارایه دهند و یا اینکه حتی میتوانند به آمار خانههای یک خیابان بیافزایند و یا آدرس یک خوابگاه یا هر جای دیگری که جمعیت متغیری دارد بدهند و در انتخابات ثبتنام کنند.
اگرچه اگر این افراد بدرستی کار خود را انجام ندهند این امکان وجود دارد که مسئولین ثبتنام متوجه تقلب آنها شوند اما معمولا روند ثبتنام برای انتخابات به گونهای است که هیچ تلاشی برای بررسی صحت یک ثبتنام انجام نمیشود.
وی با اشاره به برخی روشهای پیشرفتهتر تقلب در انتخابات انگلیس، می گوید: حزب کارگز با معرفی روش رایگیری پستی، رای دادن نیابتی و تسهیل افزودن اسامی به دفاتر ثبتنام انتخابات، نوعی تقلب سیستماتیک را بوجود آورد.
این گزارش میافزاید: تقلب انتخاباتی در انگلیس همچنان بصورت یک راز آشکار باقی مانده است و با آنکه همه از وجود آن آگاه هستند، کاری برای جلوگیری از آن انجام نمیدهند.
نویسنده این گزارش میافزاید: ما بخشهای به اصطلاح "مستقلی " مثل "کمیسیون انتخابات " داریم که کاری برای فرار از وضع موجود انجام نمیدهند. در حقیقت بخشها و ساز و کارهای مختلفی برای نظارت بر انتخابات وجود دارد اما آنها با آنکه شاهد بروز تقلب هستند از بیان آن خودداری میکنند. از سوی دیگر اگرچه پلیس همواره گزارشهای مبنی بر بروز تقلب را پیگیری میکند و حتی طی هفته اخیر پنجاه گزارش در مورد تخلف انتخاباتی را پیگیری کرده، اما این پیگیریها نیز هیچ نتیجهای در پی نداشته است.
بوکانان با اشاره به وجود انحراف در کمیسیون انتخابات انگلیس مینویسد: "جنی واتسون " یکی از مسئولین کمیسیون انتخابات انگلیس با تلاش برای منحرف کردن انتقادات علیه خود، سیستم انتخاباتی سلطنتی و "ویکتوریائی " را دلیل اصلی مشکلات موجود معرفی میکند.
این نویسنده همچنین با اشاره به تلاش برخی برای مقایسه انتخابات انگلیس با تقلبهای موجود در انتخاباتهای سایر کشور، این مقایسه را نادرست دانسته و میگوید: در دیگر کشورها متقلبان افرادی هستند که سعی در براندازی دولتهایشان دارند، اما در انگلیس متقلبان انتخاباتی خود در راس حکومت بوده و قطعا خواهان براندازی خودشان نیستند.
در همین حال این سوال نیز باید پرسیده شود که آیا مردم انگلیس خواهان براندازی دولتمردانشان هستند؟
وی افزود: طبق نتیجهگیری من از بحثهای انجام شده، در نگاه اول تمایل برای ایجاد یک انقلاب در انگلیس به چشم میخورد.
بوکانان توضیح میدهد: البته منظور من از بروز انقلاب، رخداد مشابهی همچون کودتای سال 1688 نیست. بلکه به جای چنین کودتائی، رایدهندگان لیبرالدموکرات میباید به خیابانها آمده و خواهان انجام یک تحقیقات کامل در مورد رخدادهای انتخابات هفته گذشته شوند.
این روزنامهنگار انگلیسی با تاکید بر اینکه تقلب در انتخابات این کشور به آسانی یک اختلاس مالی است، مینویسد: مردم انگلیس ضمن مبارزه با وضعیت موجود، باید ثابت کنند که بهترین راه این است که در مقابل افراد مداخلهجو، جنگطلب و بداندیش میبایست مقاومت کرد، تا آنها بفهمند که امپراطوریشان به پایان رسیده است.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902221846