ضرغامی:"اغما"سریال مورد علاقه رهبری بود - خبر روز
خداوندِ سبحان، شخصِ بی شرمِ گستاخِ بر گناهان را دشمن می دارد . [.امام علی علیه السلام]
امروز: شنبه 04 تیر 21
ضرغامی:"اغما"سریال مورد علاقه رهبری بود
نشست خبری عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما صبح امروز در محل سالن همایش‌های صدا و سیما آغاز شد و در حال برگزاری است.

-به گزارش خبرنگار ایلنا، ضرغامی در این نشست با ارائه آمار و عملکرد برنامه پنج سال گذشته دیدگاه‌های خود و انتظارات رهبری و همچنین برنامه‌های خود درباره پنج سال آینده، عملکرد این سازمان در زمان انتخابات، حوادث بعد از آن، توسعه شبکه‌های مختلف، ساخت برنامه‌های جدید را تشریح کرد و به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.


- هنرمند ممنوع التصویر نداریم


وی در پاسخ به سئوالی درباره ممنوع‌التصویر بودن بعضی از هنرمندان گفت: به هیچ عنوان هنرمند ممنوع‌التصویر نداریم و حتی در بعضی از موارد که گروهی از افراد توصیه‌کرده‌اند تا از بعضی هنرمندان به خاطر دیدگاه‌های سیاسی‌شان در بعضی برنامه‌ها استفاده نشود من این مطلب را نپذیرفتم.


-به آقای موسوی گفتم شما به مدد تبلیغات صدا و سیما جایگاه خوبی پیدا کردید


وی در پاسخ به سئوالی درباره حضور موسوی و کروبی در تلویزیون گفت: بعد از انتخابات حوادث خاصی به وجود آمد. صدا و سیما قبل از انتخابات اقدامات گسترده‌ای را در اختیار کاندیداها گذاشته بود و من حتی بعد از انتخابات در دیداری که با آقای موسوی داشتم گفتم که شما به مدد تبلیغات صدا و سیما جایگاه خوبی پیدا کردید و این را قدر بدانید. بسیاری موارد پیش آمده بود که قبل از انتخابات از آقای موسوی دعوت کرده بودیم تا در برنامه‌ها شرکت کنند و ایشان نیامده بودند. ولی بعد از انتخابات شرایطی پیش آمد و از آنجایی که رسانه ملی به دنبال ایجاد ثبات اجتماعی و از بین بردن فضای ناپایدار بود نتوانستیم به این شخصیت‌ها اجازه بدهیم تا در صدا و سیما حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: این افراد قصد داشتند تا به صورت مستقیم با مردم صحبت کنند و پیام بدهند که در خانه نمانید و انتخابات را دروغ به حساب بیاورند و این امر غیرمعمولی است. زیرا در انتخابات قبلی مانند زمانی که آقای خاتمی به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد ناطق نوری هرگز چنین کاری نکرد.

ضرغامی ادامه داد: ما به آقایان موسوی و کروبی اعلام کردیم که حاضریم در برنامه‌های گفت‌وگو محور درباره مسائل پیش آمده گفت‌وگو کنیم. اما ایشان نپذیرفتند.

رییس سازمان صدا و سیما افزود: متاسفانه ایشان با انتشار پیام‌ها و بیانیه‌های خود نتوانستند اغتششات را کنترل کنند و اگر ما به بحث کشته شدن افرادی که در اوایل این جریانات کشته شدند می‌پرداختیم دچار بی‌ثباتی می‌ِشدیم.


- هیچ منعی برای حضور موسوی و کروبی در رسانه ملی وجود ندارد


ضرغامی درباره حضور موسوی و کروبی در صدا و سیما افزود: اگر در چارچوب دموکراسی قواعد کلی بازی را رعایت کنیم و فضاهای موجود از بین برود و جامعه آرام شود، من هیچ منعی ندارم که این افراد در صدا و سیما حضور پیدا کنند. زیرا من به آقای کروبی علاقه دارم و ایشان از افرادی بود که در مجلس ششم که انتقادات بسیاری به صدا و سیما می‌شد، از صدا و سیما دفاع می‌کردند و اگر این فضا برطرف شود دست ما بازتر است.


- برای پخش مستندهای آرشیوی هیچ خط قرمزی را در نظر نگرفته‌ایم


ضرغامی با اشاره به دوران مدیریت خود در پنج سال گذشته گفت: پنج سال گذشته دوره حساس و مهمی بود که فرصت‌ها و تهدیدات زیادی کشور با آن مواجه بود و در این میان رسانه ملی به عنوان بازوی توانمندی برای نظام سعی کرد نقش خود را به خوبی انجام دهد.


وی با اشاره به جهت‌گیری سازمان صدا و سیما و اقدامات صورت گرفته در پنج سال گذشته گفت: احیای شخصیت و اندیشه حضرت امام و بازخوانی حوادث انقلاب از جمله اهداف اصلی ما در پنج سال گذشته بود. در این راه مستندهایی از تلویزیون و تصاویری پخش شد که تاکنون پخش نشده بود و سال‌ها در آرشیو بود.

وی ادامه داد:‌ما برای پخش مستندهای آرشیوی هیچ خط قرمزی را در نظر نگرفته‌ایم و این مستندها بدون هیچ گزینشی بر روی آنتن رفت و تصاویر بسیاری از افرادی که در اوایل انقلاب بودند و امروز نیستند و یا خاندان پهلوی پخش شد.


- تلاش کردیم یک بسیج کننده کامل باشیم


ضرغامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره صدا و سیما گفت:‌در طی این سال‌ها تلاش کردیم تا حاکمیت برنامه و برنامه‌ریزی بر تمام عملکرد سازمان حاکم باشد با یک بررسی و مطالعه شش ماهه تمامی نقاط ضعف و قوت سازمان را احصاء کردیم و استراتژی سازمان را تحت عنوان افق رسانه تدوین کردیم. در این پنج سال به طور میانگین هر دو ماه یک بار با حضور بیش از هزار نفر از مدیران ارشد جلساتی را برگزار کردیم و این جلسات یکی از نوآوری‌های سازمانی بود.

ضرغامی افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ما افزایش قدرت بسیج‌کنندگی صدا و سیما است در دنیا و تمام کشورها از طریق رسانه‌های خود و با استفاده از پیام‌های گوناگون مردم ما را هدف گرفتند ما تلاش داشتیم تا در بخش‌ها و اتفاقات مهم به عنوان یک بسیج‌کننده فعال باشیم و صدا و سیما توانست در موارد مهمی مانند بحث انرژی هسته‌ای و انتخابات ریاست جمهوری امر بسیج‌کنندگی را به خوبی انجام دهد.

ضرغامی با اشاره به برنامه‌های معارفی و اسلامی اجرا شده در سال‌های گذشته گفت: تقویت نظارت در همه ابعاد و پربار کردن محتوای برنامه‌ها ازاهداف مهم سازمان بود.

در این راه نظارت در فرآیند تولید در بخش‌های قبل از پخش، نظارت تطبیقی، نظام بر پیام و نظارت برنامه‌محور را سرلوحه کارهای خود قرار داده بودیم.


- دچار انحراف از معیار شده‌ایم


ضرغامی افزود:‌چالاک‌سازی سازمان صدا و سیما، بالا بردن توان انعطاف‌پذیری، افزایش برنامه‌های استان‌ها، راه‌اندازی تمامی شبکه‌ استانی در صدا و سیما به جز خراسان شمالی و جنوبی و پخش آنها از طریق ماهواره به جز سمنان،‌حذف معاملات اجرایی و بین‌الملل و تاسیس معاونت فناوری و توسعه و حذف معاونت فنی با هدف کوچک‌سازی سازمان و بالا بردن بهره‌وری از دیگر برنامه‌هایی بود که در پنج سال گذشته پیگیری کردیم.

وی با اشاره به استقبال مردم از برنامه‌های صدا و سیما گفت: هم‌گرایی عمومی مردم با رسانه‌ یکی از اهداف اصلی ماست. در این راه یکی از مشکلات ما رضایتمندی مخاطبان است. متاسفانه اشکال در این است که مردم و مخاطبان در بیشتر مواقع برنامه مربوط به خود را تماشا نمی‌کنند و برنامه‌های قشرهای دیگر را می‌بینند و به آنها اشکال وارد می‌کند.

ضرغامی با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته و سنجش برنامه‌های پخش‌ شده گفت: بر اساس نظرسنجی انجام شده از 20نمره معیار فقط 3/0 یعنی کمتر از نیم نمره دچار انحراف از معیار شده‌ایم و این نشان می‌دهد که هم‌گرایی کلی در سطح کشور وجود دارد.


- نگاه نو به برنامه های دفاع مقدس


رئیس صدا و سیما ادامه داد: در پنج سال گذشته نگاه نو به دفاع مقدس، ارتقای جذابیت و روش‌های جدید در تولید برنامه‌های دفاع مقدس، مصون‌سازی مردم و اجتماع در برابر انواع آسیب‌های اجتماعی با پخش برنامه‌های نمایشی و با هدف پیشگیری، تحول در شبکه برون‌مرزی، راه‌اندازی شبکه پرس‌تی‌وی ، افزایش ضریب نفوذ شبکه‌ها در کشور و تاسیس شبکه العالم از دیگر برنامه‌هایی بود که در پنج سال گذشته پیگیری کردیم.همچنین در پنج سال گذشته شبکه فیبر نوری گسترش یافت و امروز تمام مراکز سازمان در استان‌ها به مرکز و فرستنده پرقدرت متصل هستند. همچنین تخصص‌سازی شبکه‌های رادیویی، سامان‌دهی بخش موسیقی، سازماندهی منابع مالی و گسترش آموزش تخصصی از دیگر برنامه‌های ما در پنج سال گذشته بود.

ضرغامی با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به سازمان صدا و سیما افزود: در ابتدای فعالیت با نظر یک شورای 16 نفره با نظر مقام معظم رهبری به عنوان شورای سیاست‌گذاری تعیین شد و مصوبات آن را لازم‌الاجرا کردیم. همچنین شورای مشاورین سازمان متشکل از 15 الی 20 نفر از کارشناسان تشکیل شده است و جلسات خود را برگزار می‌کنند.

ضرغامی افزود: از روز اول نیز ارتباط مناسبی را با آثار مختلف برگزار کردم که به دلیل توهماتی که پیش آمده بود مجبور شدم آنها را قطع کردم ولی در همان مدت برگزاری با اهالی سینما، مطبوعات، روانشاسان و اساتید ارتباطات جلسات خوبی را برگزار کردیم همچنین با مدیران بیش از 30 وزارتخانه، روحانیت و مراجع تقلید نیز ارتباط برقرار کردیم و نشست‌هایی را برگزار کردیم.


- این حجاب مورد تائید بنده است


وی با اشاره به برنامه‌های تولید شده و تطابق آنها با موازین اسلامی گفت: در حوزه سیما ضوابط نظارتی و جلسات توجیهی انجام شده است و بسیاری از مشکلات حل شده است. توجه به حجاب اسلامی، از جمله موضوعاتی بود که کار کارشناسی بسیاری بر روی آن صورت گرفت و ما امروز در بحث پوشش و حجاب اسلامی مشکلی نداریم و این حجاب مورد تائید بنده است و اگر گاهی مواردی دیده می‌شود جزو تخلفات است اما ما سعی کردیم بر اساس قانون‌مندی و معرفی حجاب برتر و تبلیغ حجاب‌های مختلف اسلامی برنامه‌هایی را تولید کنیم.


- درباره سریال‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی یک مهندسی پیام انجام داده‌ایم


ضرغامی با اشاره به بررسی سریال‌ها و مجموعه تلویزیونی گفت: درباره سریال‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی یک مهندسی پیام انجام داده‌ایم و به آنها توجه ویژه کرده‌ایم که تولید کارهای مناسبتی و فیلم‌های تلویزیونی و تک‌قسمتی یکی از آنها است.

وی ادامه داد: ما حداقل به هزار فیلم نیاز داریم و این در حالی است که سینمای کشور فقط تولید توان 100 فیلم را دارد و فقط بخش کمی از آن 100 فیلم نیز از صدا و سیما قابل پخش است. از این رو ما تا امروز حدود 500 فیلم داستانی تولید کردیم که که 188 فیلم از آنها پخش شده است و به طور مثال در سالروز تولد امام رضا پنج فیلم درباره ایشان پخش شد و این در حالی بود که سال‌های گذشته فقط یک برنامه بود. در این زمینه ضمن آنکه از آقای جعفری‌جلوه خواسته‌ام تا برنامه‌هایی را برای آسیب‌شناسی تله‌فیلم آغاز کند شورای فیلم تشکیل شده و تمامی فیلم‌ها قبل از پخش در این شورا بررسی می‌شود و مورد نقد قرار می‌گیرد.


- سریال اغما مورد توجه مقام معظم رهبری بود


ضرغامی با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به تولید برنامه‌های نمایشی درحوزه معارف سیما گفت: پنج سریال با موضوعات مختلف معارفی پخش شد که یکی از این سریال‌ها به نام اغماء به عنوان یک سریال تاثیرگذار و موفق مورد توجه مقام معظم رهبری بود و حتی چند روز گذشته نیز که امین تارخ با رهبری دیدار داشتند ایشان تاکید کردند که این سریال یکی از سریال‌های مطلوب است و باید ساخت چنین سریال‌هایی بیشتر شود.

وی ادامه داد: در این زمینه ما چهار سریال موفق دیگر تولید کردیم و همچنین برنامه‌هایی با موضوعات انقلاب اسلامی و شخصیت پهلوی اول و دوم پخش و تولید شد.

ضرغامی با اشاره به اهمیت انیمیشن در برنامه‌های تلویزیونی گفت: میزان تولیدانیمیشن در سال 83، 64 ساعت بود که این میزان در سال 86 به 331 ساعت رسید و به توصیه مقام معظم رهبری تلاش داریم تا تمام انیمیشن‌های پخش شده ایرانی باشد هر چند این حوزه نیاز به اعتبارات فراوان دارد.

50سریال پرمخاطب و فاخر نیز تولید و پخش شد وچند سریال نیز در زمینه انقلاب در حال نگارش توسط کارگردانان است.

وی با اشاره به همکاری مراجع تقلید با صدا و سیما گفت: طراز برنامه‌های معارفی و گفت‌وگو محور به مراجع تقلید رسیده است و برنامه‌های کوتاهی که صورت گرفت از استقبال خوبی برخوردار شد.
رییس سازمان صدا و سیما با اشاره به برنامه‌های رادیو گفت: شبکه رادیو در سال‌های اخیر تخصصی شده‌اند و ضمن آنکه ضریب نفوذ را افزایش داده‌ایم شبکه ایران ـ صدا را در اینترنت راه‌اندازی کردیم.

وی با اشاره به برنامه‌های برون‌مرزی گفت: در بخش برون‌مرزی اقدامات خوبی انجام شده است اما این بخش نیاز به تحول در ارتباطات و تجهیزات دارد تا بتواند ضریب نفوذ خود را افزایش دهد.


- با موسیقی پاپ مخالفتی نداریم


ضرغامی با اشاره به بحث موسیقی در صدا و سیما گفت: تغییر گرایش به سمت نماآهنگ و استفاده از موسیقی فاخر از جمله برنامه‌های اصلی ماست امروز بیش از ده هزار قطعه موسیقی در آرشیو وجود دارد که به همراه تولیدات خارج از سازمان امکان استفاده از 20 هزار قطعه موسیقی را به مدیران صدا و سیما داده اند.

وی ادامه داد: اصل در موسیقی ما افزایش کیفی و همیشه افزایش کمی موجب افزایش کیفی نمی‌شود تاکید بر شعر خوب و ادبیات درست از اولویت‌های اصلی ما در موسیقی است. موسیقی می‌تواند پاپ و جوان‌پسند باشد اما نباید از حرف‌های نقض و بیهوده استفاده کند.
ضرغامی افزود: با توجه به منع شرعی نشان دادن آلات موسیقی تلاش کردیم تااز گروه‌های هم‌خوان استفاده کنیم.


- پخش برنامه های تلویزیون در تلفن های همراه


رییس رسانه ملی ادامه داد: تاسیس بیش از 60 استدیو دیجیتال، برگزاری پدافند غیرعامل، گذر از آنالوگ به دیجیتال و پخش برنامه‌های تلویزیون به صورت DVDH بر روی موبایل و گیرنده‌های دیجیتال از دیگر برنامه‌های ماست. به صورتی که در آینده مردم می‌توانند با استفاده از یک دریافت‌کننده دیجیتال 15 کانال را بر روی تلویزیون‌های خود دریافت کنند.

عزت‌الله ضرغامی در بخش دیگری از سخنان خود به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.


-عملکرد ما همین تصویری است که بر روی آنتن است


وی در پاسخ به سئوالی درباره برگزار نکردن نشست‌های پرسش و پاسخ گفت: به نظر من عملکرد ما همین تصویری است که بر روی آنتن است و هر چند میزان هم توضیح بدهیم مهم آن برنامه‌ای است که روی آنتن می‌رود. البته من تلاش دارم تا به صورت تخصصی با دوستان خبرنگار گفت‌وگو کنم.


- برنامه‌های سازمان صداو سیما در پنج سال آینده منطبق با سه سند بالا دستی افق‌رسانه


وی در پاسخ به سئوالی درباره برنامه‌ریزی برنامه‌های پنج ساله دوم گفت: تدوین برنامه‌ها از ماه‌ها قبل آغاز شده بود و سیاست‌های راهبردی به معاونت‌ها ابلاغ شد و دو ماه قبل نیز برنامه‌ها را تدوین کردیم و منتظر فرمایشات و نظر رهبری بودیم که آن هم ابلاغ شد. خوشبختانه در دیداری که با ایشان داشتم موارد و نکته‌ها را روشن کردم. برنامه‌های سازمان صداو سیما در پنج سال آینده منطبق با سه سند بالا دستی افق‌رسانه، برنامه پنج ساله پنجم و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا می‌شود.
وی افزود: برنامه پنج ساله پنجم با گروه مدیریت و رسانه‌ها نهایی شده است و نقش سازمان بر این برنامه کاملا مشخص است و این امر برای اولین بار از طریق دولت صورت می‌گیرد. همچنین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که بر اساس آن بخشی از مبارزه با جنگ رسانه‌ای بر عهده صدا و سیماست سرلوحه کارهای صدا و سیما قرار گرفته است و پیش‌نویس طرح تهیه و مصوب شده است که یکی از آنها افزایش شبکه فیلم و سریال، ورزش و مستند و شبکه اسپانیایی زبان است.

وی ادامه داد: اما اجرای این برنامه‌ها نیاز به اعتبار دارد و به طور مثال تاسیس شبکه اسپانیایی زبان که از 30 سفیر کشورهای آمریکای جنوبی که تقاضای آن را داشتند در شروع 40 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و نامه این تامین اعتبار را به رئیس‌جمهور نوشته‌ایم و امیدواریم این بودجه تامین شود.

وی ادامه داد: در حوزه تبدیل پخش برنامه‌های آنالوگ به دیجیتال هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم در حالی که تاکنون فقط 150 میلیون تامین شده است. همچنین دو هزار نقطه کور در کشور وجود دارد که تصاویر صدا و سیما را دریافت نمی‌کند.

وی افزود: بودجه عمرانی از 20 میلیارد به 60 میلیارد رسیده است.


- دستور بررسی حقوق بازیگران را داده‌ام


ضرغامی در پاسخ به سئوالی درباره دستمزد بازیگران سریال‌های الف و نحوه تامین آنها گفت: دستمزد عوامل تولید و به ویژه بازیگران از مواردی است که اگر خوب بررسی نشود می‌تواند ایجاد اشکال کند و من دستور بررسی حقوق بازیگران را داده‌ام.

وی ادامه داد: به دلیل آنکه بازیگران باید در سریال‌های مختلف همکاری کنند و شاید چندین سال در یک پروژه عظیم حضور داشته باشند لذا نمی‌توانند در مجموعه‌های دیگر فعالیت کنند از این رو دستمزد آنها باید بر این اساس بررسی و تعیین شود.


- دستور ساخت برنامه های انتقادی را داده ام


ضرغامی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه با انتقاد از صدا و سیما تغییری در برنامه‌های آنها نمی‌بینیم و عده‌ای اعتقاد دارند که اعتماد مردم به صدا و سیما از بین رفته است، گفت: درگیری انتقاد به نوعی تقابل با یکدیگر است و اگر صدا و سیما بخواهدمتعهدانه عمل کند، از هر دو طرف که در بسیاری موارد سیاسی هم نیست مورد انتقاد قرار می‌گیرد اما در حوزه سیاسی در مجلس شورای اسلامی و حتی فراکسیون اقلیت و اعضای دولت به صورت مستمر در تلویزیون حضور دارند و علی‌رغم آنکه بعضی از محدودیت‌ها در زمینه حضور بعضی افراد وجود دارد، صدا و سیما تلاش کرده است با دعوت افراد مختلف از جناح‌های مختلف در یک فضای سالم و عقلانی عمل کند.البته در این راه نقصان و ایراداتی وجود دارد.
ضرغامی افزود: من به شبکه‌های مختلف گفته‌ام که برنامه‌های انتقادی و نقد سیاست‌ها و برنامه‌های مختلف در دستور کار قرار دهند و چنانچه یک شبکه‌ای دچار محافظه‌کاری شود و این ماموریت را انجام ندهد آن را از شبکه پس می‌گیرم و به بخش خصوصی می‌دهیم.


وی ادامه داد: حتی در مورد وقایع اخیر و انتخابات بسیاری از دیدگاه‌های مختلف را پخش کردیم و حتی سخنان انتقادی یکی از دانشجویان خطاب به رهبر را نیز پخش کردیم.


- رادیو گفت‌وگو جایگاه خود را پیدا کرده است


وی در پاسخ به سئوالی درباره رادیو جوان و رادیو گفت‌وگو و اینکه عده‌ای اعتقاد دارند که این رادیو پس رفت کرده‌است گفت: مهم برای ما کیفیت و محتوا است و در این راه رادیو گفت‌وگو جایگاه خود را پیدا کرده است و معاونت بخش صدا با یک حرکت جدید و ریسک‌پذیری این دو رادیو را تاسیس کرد و امروز آنها جایگاه خوبی دارند. رادیو جوان نیز نقش مهم و تاثیرگذاری دارد و به خاطر پایه‌گذاری‌های خوبی که انجام شده است با کیفیت برنامه‌های خود را پخش می‌کند.

ضرغامی درباره حکم مقام معظم رهبری و اینکه عده‌ای اعتقاد دارند حکم وی پنج ساله است اما در اصل یک ساله منصوب شده است گفت:‌ماموریت من پنج ساله است و جزئیات این ماموریت هم به صورت کتبی و در حکم مقام معظم رهبری اشاره شده است.

رییس سازمان صدا و سیما ادامه داد: امیدوارم تحول اساسی و واقعی که ایشان خواستار بودند در پایان پنج سال شاهد باشیم و نشانه‌های آن در این پنج سال قابل مشاهده باشد.

وی درباره استفاده از نخبگان در صدا و سیما گفت: استفاده از نخبگان رسانه‌ها جزو اولویت‌های اصلی است بسیاری از همکاری‌‌ها با نخبگان بر روی آنتن دیده می‌شود و بسیاری از این همکاری‌ها نیز دیده نمی‌شود. امروز هزاران نفر از کارشناسان صاحب نظر و متعهد در بخش‌های مختلف با صدا و سیما همکاری دارند.

او در پاسخ به سئوالی درباره ممنوع‌التصویر بودن بعضی هنرمندان گفت: در صدا و سیما مسئله‌ای به عنوان ممنوع‌التصویری نداریم و حتی در مواردی که توصیه شده است به دلیل مسائل سیاسی از یک بازیگر و یا هنرمند استفاده نشود، من نپذیرفتم.


- خواسته های آقای موسوی مغایر با اهداف سازمان بود


ضرغامی درباره حضور موسوی و کروبی در صدا و سیما گفت: در مورد حضور آنها باید توضیحاتی را ارائه کنم زیرا حوادثی بعد از انتخابات به وجود آمد.

وی ادامه داد: ماه‌ها قبل از انتخابات اقدامات گسترده ما برای پوشش انتخابات آغاز شد و اختیارات بسیار و فرصت‌های بسیاری در اختیار کاندیداها قرار داده شد و حتی من دو سه روز بعد از برگزاری انتخابات در دیدار با موسوی به وی گفتم که به یومن تبلیغات صدا و سیما شما جایگاه خوب و شناخت خوبی در بین مردم پیدا کرده‌اید و این 13 میلیون رای‌ای که آورده‌اید نشانه این جایگاه است. این مسئله را قدر بدانید.

وی ادامه داد: ازمهندس موسوی بارها قبل از انتخابات و زمان تبلیغات دعوت کرده‌ایم تا با عنوان‌های مختلف در تلویزیون حضور یابند اما هرگز نپذیرفتند و حتی پورحسین مجری مناظره قصد داشت تا در اولین مناظره به شوخی این مطلب را مطرح کند اما من اجازه این امر را ندادم.

ضرغامی ادامه داد: بعد از انتخابات و اعلام نتایج سیاست رسانه ملی، ایجاد ثبات اجتماعی بود و خارج کردن جامعه از یک فضای ناپایدار را دنبال می‌کرد. اما آقای موسوی و کروبی توقع داشتند که به صورت مستقیم با مردم سخن بگویند و قصد داشتند این پیام را بدهند که انتخابات دروغ است و از مردم بخواهند که در خانه‌ها نمانند و در خیابان‌ها باشند و این پیام بسیار سنگین بود و مغایر با اهداف سازمان است.

ضرغامی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم و انتخابات ریاست جمهوری دوره هشتم و قبل از آن گفت: مگر در زمان انتخابات دوم خرداد و بعد از رئیس‌جمهور شدن آقای خاتمی ناطق‌نوری در تلویزیون حضور یافت و پیام داد و انتخابات را زیر سئوال برد که این بار ما اجازه این کار را بدهیم.
ضرغامی افزود: من به آقای موسوی اعلام کردم که حاضریم در برنامه‌های گفت‌وگو محور بحث‌هایی را در این زمینه داشته‌ باشیم اما ایشان نپذیرفتند.

رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به وقایع رخ داده در روزهای اول بعد از انتخابات گفت: در روزهای اول انتخابات اغتشاشاتی به وجود آمد که ایشان نتوانستند آن را کنترل کنند و اگر ما وضعیت کشته‌ شده و اخبار آن را اعلام می‌کردیم این بی‌ثباتی به وجود می‌آمد.

وی با اشاره به علاقه خود به موسوی و کروبی گفت: اگر ما در چارچوب دموکراسی قواعد کلی را رعایت کنیم جامعه رشد پیدا می‌کند. من هیچ منعی برای حضور موسوی در صدا و سیما نمی‌بینم. اما این به شرطی است که قواعد بازی نیز رعایت شود و بحث‌های این روزها تمام شود.


- فیلم تبلیغاتی آقای کروبی به صورت کامل پخش شد


ضرغامی با اشاره به عملکرد کروبی گفت: من به آقای کروبی علاقه دارم زیرا ایشان در مجلس ششم که صدا و سیما مورد حمایت نبود، از صدا و سیما حمایت می‌کرد و بسیار به اهمیت صدا و سیما واقف بود. در زمان انتخابات نیز فیلم تبلیغاتی ایشان به صورت کامل پخش شد اما متاسفانه روزنامه خود ایشان عنوان کرد که این فیلم سانسور شده است و این در حالی بود که آقای کروبی در گفت‌وگو با خبرنگار صدا و سیما اعلام کرد که هیچ سانسوری صورت نگرفته است اما روزنامه اعتمادملی از درج جوابیه رئیس خود خودداری کرد.

وی ادامه داد: پخش برنامه‌های تبلیغاتی در این دوره بسیار بیشتر از دوره‌های قبل بود به صورتی که در دوره قبل فیلم یکی از کاندیدای اصولگرا به دلیل اصلاحیه‌های فراوان پخش نشد. من اعتقاد دارم اگر آقای کروبی با همان تصویری که مردم از وی می‌شناختند یعنی کروبی که مرید امام بود و حرف او را می‌زد رای خوبی کسب می‌کرد.

وی ادامه داد: اگر امروز ایشان قواعد را رعایت کنند و این فضا برطرف شود دست ما باز است و مشکلی برای حضور ایشان در تلویزیون نداریم.


- بعضی از مجریان خود را همه فن حریف می‌دانند


ضرغامی در پاسخ به سئوالی درباره نظارت بر عملکرد مجریان صدا و سیما گفت: یکی از بحث‌های اصلی در صدا و سیما حضور مجریان مختلف است تلاش داریم در برنامه‌های پنج ساله دوم از کارشناسان مختلف به عنوان مجری استفاده کنیم و به سمتی نرویم که امروز شاهد هستیم که بعضی از مجریان خود را همه فن حریف می‌دانند.

- وزرا وقتی مطلع می‌شدند افتتاح برنامه‌ آنها پوشش تصویری ندارد از افتتاح آن خودداری می‌کردند
وی در پاسخ به سئوالی درباره نمایش سفرهای استانی رئیٍس‌جمهور در نزدیکی انتخابات و از رابطه صدا و سیما با دولت گفت: رسانه ملی تلاش می‌کند استقلال خود را حفظ کند اما پوشش سفرهای استانی نیز یکی از اتفاقات مثبت بود. در هفته‌های منتهی به انتخابات با وجود نبود منع قانونی برای جلوگیری از شائبه‌ها اعلام کردم تا سفرهای استانی را کمتر پوشش دهد و این میزان به حدی بود که بعضی از وزرا وقتی مطلع می‌شدند افتتاح برنامه‌ آنها پوشش تصویری ندارد از افتتاح آن خودداری می‌کردند و به بعد موکول می‌کردند.

وی ادامه داد: تمام تصاویر و برنامه‌های روسای جمهور قبل از این تا زمان حضور ایشان پخش شده است.

رییس سازمان صدا و سیما افزود: ما همیشه درخواست‌های خود را از دولت‌های مختلف داشته‌ایم و آنها نیز با توجه به وسع خود انجام دادند در این میان با توجه به آنکه محمود احمدی‌نژاد سفرهای استانی بسیاری می‌رود و با مشکلات مردم آشنا می‌شود صدا و سیما را نیز در اولویت کاری خود قرار داده است و توقع دارد که صدا و سیما نقاط کور را پوشش دهد و تصاویر به همه مردم برسد.


- در دنیا هیچ رادیو و تلویزیونی به اندازه صدا و سیمای جمهوری اسلامی دولت مستقر خود را نقد نمی‌کند


وی با اشاره به اینکه عده‌ای اعتقاد دارد که صدا و سیما از دولت انتقاد نمی‌کند گفت:‌تحملی که دولت و اعضای دولت در برابر انتقادهای سنگین دارند خیلی بیشتر از افرادی است که خارج از دولت حضور دارند.

به نظر من در دنیا هیچ رادیو و تلویزیونی به اندازه صدا و سیمای جمهوری اسلامی دولت مستقر خود را نقد نمی‌کند و این نقدها در برنامه‌های بسیاری همچون بحث هدفمند کردن یارانه‌ها به خوبی مشهود بود.


- بودجه مصوب صدا و سیما 480 میلیارد تومان است


وی در پاسخ به سئوالی درباره بودجه صدا و سیما گفت: بودجه مصوب صدا و سیما 480 میلیارد تومان است و 300 میلیارد تومان نیز باید از راه تبلیغات جذب شود و این در حالی است که بسیار کمتر از این جذب شده است. در این میان با وجود اینکه نصف بودجه صدا و سیما جذب شده است نیمی از این نصف نیز از راه بخش تبلیغات جذب می‌شود.

وی ادامه داد: ما در حوزه تبلیغات از نشان دادن بسیاری از کالاها و فیلم‌ها معذور هستیم و حتی تبلیغ برنج را هم به دلیل تذاکراتی که داده می‌شود نمی‌توانیم انجام دهیم.

رییس سازمان صدا و سیما افزود: شبکه‌های ماهواره‌ای دنیا در یک فیلم 40 دقیقه‌ای سه نوبت و هر نوبت ده دقیقه آگهی نمایش می‌دهند در حالی که در تلویزیون اینگونه نیست.

وی گفت: از 300 میلیارد تبلیغات 1600 میلیارد تومان آن تامین شده است.

ضرغامی با اشاره به اصلاح سیستم بودجه‌ریزی در صدا و سیما گفت: در دو سال گذشته سیستم بودجه‌ریزی تغییر کرد زیرا در صدا و سیما نمی‌توان بین هزینه‌های جاری اعم از دستمزد و سایر هزینه‌ها و تولید محصولات و آثار تفکیک قائل نشد زیرا این دو امر با هم تفاوت دارد.


-از دیدن برخی گزارش ها ناراحت می شوم


ضرغامی در پاسخ به سئوالی درباره حقوق شهروندی و حق پاسخگویی مردم گفت: در بسیاری از موارد برنامه‌ای پخش شده است که آبروی یک فرد در میان بوده است به طور مثال در روزهای گذشته گزارشی در زمینه پوشاک دسته دوم و فروش آنها ارائه شد که در آن به ضعف مالی عده‌ای از شهروندان اشاره شده بود. من با دیدن این گزارش بسیار ناراحت شدم و جلوی پخش آن را گرفتم. و یا درباره پخش موضوع انتقال خون یزد مورد را پیگیری کردم و نتیجه آن را به زودی اعلام می‌کنیم.

وی ادامه داد: در برنامه‌های مختلف به طور مثال در برنامه 20 و 30 سعی می‌کنیم تا حقوق شهروندان را در بخش‌های مختلف نشان دهیم و به طور مثال در برنامه که به آسیب‌دیدگان حوادث اخیر اختصاص داشت آسیب‌دیدگان مختلف را از قشرهای مختلف مانند بسیجی، دانشجو و یا حتی فرزند روح‌ الامینی را نشان دادیم.




- مردم به خبر ما اطمینان می‌کنند


رییس سازمان صدا و سیما در پاسخ به سئوالی درباره اینکه بسیاری از اتفاقات را ابتدا شبکه‌های خارجی نمایش می‌دهند و بعد صدا و سیما به آن می‌پردازد گفت: مردم به صدا و سیما اعتماددارند و به اخبار آن استناد می‌کنند حال اگر یک راهپیمایی بدون مجوز وزارت کشور و به صورت غیرقانونی برگزار می‌شود این راهپیمایی را نمی‌توان بدون بررسی لازم پخش کرد و یا به طور مثال در واقعه انفجار بوم در حرم امام ما باید اول مراتب را با مراکز امنیتی هماهنگ می‌کردیم و بعد پخش می‌کردیم. حال در این میان شبکه الجزیره همان زمان خبر را پخش کرد و ما دو ساعت بعد خبر را منتشر کردیم.این در حالی است که که مردم به خبر ما اطمینان می‌کنند.

وی در پاسخ به سئوالی درباره تصویب قانون احقاق حق در مجلس شورای اسلامی گفت:‌قانون احقاق حق یک گذشته مفصلی دارد و به نظر من این قانون به صورت کامل قابل اجرا نیست زیرا بر اساس این قانون هر فردی می‌تواند به خاطر سخنانی که از وی پخش شده است، دو برابر پاسخگو باشد و کار صدا و سیما باید به پخش این جوابیه‌ها معطوف شود.

وی ادامه داد: این قانون زمانی که در مجلس ششم مطرح می‌شد بهروز افخمی یکی از مخالفان جدی آن بود و اعتقاد داشت با تصویب این قانون باید در صدا و سیما را بست.

ضرغامی افزود: اما در جلسه اخیر مجمع با توضیحاتی که ارائه دادند همه متفق‌‌القول شدند که این امر کار پسندیده‌ای است و این قانون قانون خوبی است و مسئولیت آن نیز بر عهده صدا و سیما است. اما باید راهکار اجرایی برای آن تعیین کرد.

وی افزود: به طور مثال در زمان انتخابات و جریان مناظره‌ها 30 نفر به انواع مختلف اعتراض کردند و خواهان پخش سخنان خود بودند اما این کار امکان‌پذیر نبود.

ضرغامی ادامه داد: در هنگام پخش بسیاری از برنامه‌ها بعضی افراد خواستار پاسخگویی هستند به طور مثال درباره پخش مستند انرژی هسته‌ای حسن روحانی متقاضی صحبت بود که با حضور در شبکه خبر مواردی را به صورت زنده توضیح داد.

ضرغامی در پاسخ به سئوالی درباره برنامه‌های کودک و نوجوان گفت: هر چقدر ما به دنبال آن هستیم که شبکه دو برنامه‌های کودک را پوشش دهد اما قصد نداریم تا محوریت کامل برنامه‌های کودک در دست شبکه دو باشد و برنامه از شبکه‌های دیگر حذف شود.

ضرغامی در پاسخ به سئوال دیگری درباره تولید فیلم‌های سینمایی گفت: سیاست سازمان عدم تولید فیلم‌های 35 میلی‌متری است و سیما فیلم نیز فقط تله‌فیلم تولید می‌کند.

ضرغامی در خصوص برنامه‌های معاونت برنامه‌ریزی برای تغییر شبکه‌ها گفت: باید با نوآوری بتوانیم ازنفوذ بالاتری برخوردار شویم اعتقاد دارم امکان استفاده گروه‌ها و اقشار مختلف از یک شبکه باید فراهم شود و نباید این کار ناقص باشد که شبکه‌ها برنامه‌های موضوعی داشته باشند.


- نقش این مناظره‌ها در حوادث اخیر کمتر از یک درصد بوده است


ضرغامی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه آیا تبلیغات زودهنگام انتخاباتی دلیل حوادث بعد از انتخابات بوده است گفت:‌رسانه ملی تابع دستورات رهبری است اما ممکن است ایشان اعتقاد خود را به شکل رسمی ابلاغ نکند. این مسئله برای دوره‌های بعدی جای بررسی دارد. ما نظرسنجی انجام دادیم و نقش رسانه ملی و مناظره‌ها را در این اغتشاشات بررسی کردیم مناظره‌ها علی‌رغم بعضی صحبت‌های رد و بدل شده فضا را بسیار گرم کرد و نقش این مناظره‌ها در حوادث اخیر کمتر از یک درصد بوده است.

وی درباره تولید فیلم‌های مناسبتی گفت: برنامه مشخصی برای آن وجود دارد و قراردادها بسته شده و برنامه‌های تولید فیلم‌های مناسبتی را در کنداکتر قرار می‌دهیم.

 نوشته شده توسط گروه خبری روز در چهارشنبه 88/8/20 و ساعت 4:8 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا