رزمایش "مدافعان آسمان ولایت 2" که از روز یکشنبه آغاز شده، مورد توجه ویژه رسانههای غربی قرار گرفته و این رسانهها از رزمایش ایران بهعنوان نمایش قابلیتهای بازدارندگی در مقابل فشارهای غرب علیه برنامه هستهای این کشور یاد کردند.
به گزارش رجانیوز، در عین حال، خبرگزاری انگلیسی رویترز به همین بهانه، جزییاتی درباره توانایی نظامی ایران را منتشر کرد و نوشت: تعداد تجهیزاتی که در اینجا اعلام می شود، مجموع تجهیزات ارتش و سپاه پاسداران را در بر می گیرد، چون سپاه پاسداران خود دارای نیروهای زمینی، دریایی و هوایی است.
نیروهای مسلح:
ایران بیش از 523 هزار نیروی کادر دارد. سرلشگر عطا الله صالحی فرمانده کل ارتش ایران است.
ارتش:
ارتش ایران متشکل از حدود 350 هزار نفر است که 220 هزار نفر از آنها نظامیان وظیفه هستند. سپاه پاسداران نیز 125 هزار نیرو دارد. ارتش ایران سال 2004 دارای 4 سپاه شامل 4 لشگر زرهی و 6 لشکر پیاده بود.
ایران یک هزار و 600 دستگاه تانک دارد که حدود 100 دستگاه آن، تانک های ذوالفقار ساخت داخل است. تعداد زیادی از تانک های ایران را تانک های فرسوده انگلیسی چیفتن و تانک های M60 ساخت امریکا تشکیل می دهند.
ایران همچنین تانک های T54، T55، T59، T62 و T72 را در اختیار دارد که همه آنها از عراق به غرامت گرفته یا از کره شمالی و چین خریداری شده است.
بر اساس گزارش مؤسسه بین المللی مطالعات راهبردی درباره قابل استفاده بودن تعدادی از این تانک ها تردیدهایی وجود دارد.
ایران حدود 640 دستگاه نفربر زرهی دارد. ایران هشت هزار و 196 عراده توپ در اختیار دارد. از این تعداد، دو هزار و 10 عراده توپ معمولی و بیش از 310 عراده خود کششی هستند.
موشک ها:
ایران سال 2007 در رژه ای بهمناسبت سالگرد جنگ سال 1980 تا 1988 با عراق، موشک "شهاب 3" را به نمایش گذاشت. ایران اعلام کرده است این موشک دو هزار کیلومتر برد دارد و شهاب 3 با این برد می تواند پایگاه های اسرائیل و امریکا را در منطقه هدف قرار دهد.
موشک دیگری که در این رژه نظامی نمایش داده شد، موشک "قدر یک" بود که برد آن، یک هزار و 800 کیلومتر است. تصور می شود این نخستین بار بود که این موشک در ملأ عام نشان داده می شد.
ایران نوامبر 2008 اعلام کرد یک فروند موشک سجیل را با برد نزدیک به دو هزار کیلومتر آزمایش کرده است. ایران سپتامبر امسال اعلام کرد نسخه های ارتقا یافته شهاب سه و سجیل را آزمایش کرده است. مقامات ایران در اینباره که روسیه تاکنون سامانه دفاع موشکی و پیشرفته S-300 را تحویل نداده است، بهطور فزاینده ای ابراز ناامیدی کرده اند. اسرائیل و امریکا نمی خواهند ایران این سامانه را در اختیار داشته باشد.
موشک های کروز S-300، PMU-1 که می توان آنها را بر روی کامیون قرار داد، می توانند هواپیما و موشک های کروز را سرنگون کنند. مقامات ایران می گویند جمهوری اسلامی می تواند رأساً سامانه مشابهی تولید کند.
تلویزیون دولتی اعلام کرد یک سامانه جدید دفاع ضد موشکی در رزمایش این هفته آزمایش خواهد شد.
نیروی دریایی:
نیروی دریایی ایران 18 هزار نیرو دارد. مقر اصلی نیروی دریایی در بندر عباس قرار دارد.
نیروی دریایی ایران، 3 زیر دریایی کلاس کیلو، 3 فروند ناو محافظ و 2 فروند ناو جنگی تندرو دارد.
نیروی دریایی ایران تا سال 2001 در وضعیت بدی قرار داشت و به کشتی ها و سلاح های پیشرفته مجهز نبود. درباره آمادگی 3 فروند ناوچه فریگیت تردید وجود دارد و 2 فروند ناو جنگی تندرو کوروت با حدود 40 سال عمر نیز مجهز به سلاح پیشرفته نیستند.
ایران اواخر سال 2007، یک زیردریایی جدید ساخت داخل و یک ناو جنگی تندرو به نام جماران را به آب انداخت. هفته نامه جینز دیفنس اعلام کرد ایران در حال ساخت ناوچه های موشک انداز فریگیت استاین ناوها به تقلید از ناو 275 تنی کامان ساخته می شود که اواخر دهه 1970 از فرانسه خریداری شد.
نیروی هوایی:
حدود 30 هزار نیرو و 319 فروند هواپیما دارد. با این حال، احتمالاً تنها 60 درصد از هواپیماهای امریکایی و 80 درصد از هواپیماهای روسی ممکن است عملیاتی باشند. ایران هواپیمای F-14 و "میگ 29" نیز در اختیار دارد.
چند فروند هواپیمای روسی سوخوی بیست و چهار و بیست و پنج متعلق به عراق نیز توقیف شده است.
ایران همچنین هواپیمای ترابری و بالگرد دارد.
ایران سپتامبر 2007 اعلام کرد دو فروند جت جنگنده ساخت داخل را آزمایش کرده است.
تلویزیون دولتی اعلام کرد: صاعقه نسل جدیدی از جنگنده آذرخش است. ایران همچنین از تولید این هواپیما در سطح صنعتی خبر داده است.
http://rajanews.com/detail.asp?id=40273