گروه ورزشی- مراسم انتخاب بهترینهای سال فوتبال در کوالالامپور مالزی برگزار شد و ایران که سال گذشته عنوان بهترین فدراسیون را داشت، هیچ جایزهای کسب نکرد تا کفاشیان و هیئت همراه دست خالی به کشور بازگردند.
حال باید از متولیان فوتبال کشور -بهویژه آقایان کفاشیان و تاج- پرسید، چرا فدراسیونی که سال گذشته عنوان بهترین فدراسیون را در آسیا کسب کرده، امروز تماشاگر جایزه گرفتن نمایندههای آسیا است و دست خالی از مالزی برمیگردد؟
نکته جالب اینجاست که رییس فدراسیون فوتبال پیش از آغاز مراسم با رسانههای ایران مصاحبه میکند و میگوید: «جزو تیمهای درجه یک آسیا نیستیم که توقعمان بالا باشد.»
این مصاحبه در واکنش به شکست تیم ملی مقابل اردن انجام شد تا توجیهی باشد بر عملکرد ضعیف فدراسیون فوتبال و تیم ملی.
از کفاشیان که ادعا میکند ایران جزء تیمهای درجه یک آسیا نیست، باید پرسید که چه کسی یا به عبارت درستتر چه گروهی باعث و بانی نزول فوتبال ایران در قاره آسیا شده است؟ چه گروهی باعث شدهاند فدراسیون برتر آسیا در سال 2008 به یکباره به ورطه سقوط بیفتد و از جمع تیمهای درجه اول خارج شود و در فاصله یکسال در فستیوال انتخاب بهترینهای سال 2009 " نقش تماشاگر" را بازی کند.
کفاشیان که ادعا میکند "فوتبال ایران درجه اول نیست که توقعمان بالا باشد" آن روزی را به خاطر بیاورد که مهدی مهدویکیا جایزه جوان اول فوتبال آسیا را در رقابت با یک بازیکن کرهای ربود و یا عنوان زیباترین گل آسیا را از آن ایران کرد یا در سال 2003 با افتخار بازیکن برتر آسیا شد.
رئیس فدراسیون فوتبال ایران لابد خوب به خاطر دارد زمانی را که خداداد عزیزی بهترین بازیکن آسیا شد یا علی دایی این عنوان را کسب کرد.
وی که بهواسطه عملکرد ضعیف مجموعهاش حالا فوتبال ایران را در زمره تیمهای درجه اول نمیداند، حتما فراموش نکرده که پس از مهدویکیا، علی کریمی بهترین بازیکن آسیا شد و در دو سال متوالی، این عنوان به ایران رسید.
فوتبال ایران امروز در جمع تیمهای درجه اول آسیا قرار ندارد و علی کفاشیان در کمال شجاعت به این واقعیت اعتراف میکند اما ای کاش او در کنار این شجاعت، کمی هم شهامت به خرج میداد و میگفت که در زمان کدام فدراسیون، فوتبال ایران تا این اندازه نزول کرده است.
کفاشیان و تاج که یک سال عنوان بهترین فدراسیون آسیا را در دست داشتند و هر جا که لازم میشد، آن را بر سر منتقدان میزدند، امروز باید پاسخگوی افکار عمومی باشند که بر سر فوتبال ایران چه آمده که در اردن تحقیر میشود و به فاصله 48 ساعت پس از این اتفاق، در کوالالامپور جایزهای نمیگیرد.
بیصبرانه منتظر بازگشت هیئت ایرانی از کوالالامپور هستیم تا توضیحات آنها را درباره ناکامیهای اخیر و شکستهای پی در پی فوتبال ایران بشنویم. البته دیگر حوصلهای برای خندههای کفاشیان و جملات کلیشهای تاج نیست. باید این واقعیت را پذیرفت که «از کوزه همان برون تراود که در اوست» و بر روح فردوسی درود فرستاد که گفت: «توانا بود، هر که دانا بود!»؛ تمام!
نتایج نهایی مراسم انتخاب برترینهای فوتبال آسیا به شرح زیر است:
* عنوان بهترین تیم ملی فوتبال آسیا برای کرهشمالی
تیمهای ملی کره جنوبی، کره شمالی و استرالیا نامزدهای نهایی برای دریافت بهترین تیم در قاره کهن بودند که در نهایت کره شمالی عنوان بهترین را به خود اختصاص داد.
در بخش زنان نیز تیمهای ملی فوتبال ژاپن، کره شمالی و کره جنوبی حضور داشتند که تیم ملی زنان ژاپن مقام اول را به دست آورد.
* کرهشمالی بهترین فدراسیون فوتبال آسیا شد
با برگزاری مراسم انتخاب برترینهای قاره کهن، فدراسیون فوتبال کره شمالی در سال 2009 عنوان برترین را از فدراسیون ایران که در سال 2008 کسب کرده بود پس گرفت.
در بخش فدراسیونها، فدراسیون فوتبال ایران، ژاپن، کرهشمالی، عراق و امارات 5 نامزد این بخش بودند که فدراسیون کرهشمالی عنوان برترین را در سال 2009 به خود اختصاص داد. همچنین نشان افتخار بهترین فدراسیون در بخش زنان هم که فدراسیونهای ژاپن، ویتنام، چین، کره جنوبی و کره شمالی حضور داشتند به فدراسیون زنان ژاپن رسید.
* هو جونگ مو از کرهجنوبی بهترین مربی آسیا شد
هو جونگ مو از کرهجنوبی به دلیل موفقیت این تیم در راهیابی به مسابقات جام جهانی 2010 به عنوان بهترین مربی سال آسیا انتخاب شد.
هو جونگ مو، سرمربی کرهجنوبی، کیم جونگ هون، سرمربی کرهشمالی و تاکشی اوکادا از ژاپن که هر سه مربی تیمهایشان را به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی رساندند، نامزدهای دریافت عنوان برترین مربی قاره کهن بودند که سرانجام هو جونگ مو سرمربی تیم ملی کره جنوبی این عنوان را به دست آورد و جایزه ویژه را از مسئولان AFC گرفت.
* اندوی ژاپنی بالاتر از عقیلی مرد سال فوتبال آسیا شد
بازیکن تیم ملی ژاپن به عنوان بهترین بازیکن سال 2009 قاره آسیا انتخاب شد.
فیراس الخطیب از سوریه بازیکن تیم القادسیه کویت، هادی عقیلی از تیم سپاهان ایران، کنگو ناکامورا از ژاپن و بازیکن تیم کاوازاکی فرانتاله، سید محمد عدنان از بحرین و بازیکن تیم الخور قطر و یوشیتو اندو از ژاپن، بازیکن تیم گامبا اوزاکا 5 نامزد نهایی انتخاب بهترین بازیکن آسیا بودند که در پایان یوشیتو اندو این عنوان را به خود اختصاص داد و جایزه خود را از محمد بن همام، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کرد.
در پایان این بخش همه بازیکنان جوایزی را دریافت کردند، اما جایزه نفر اول نسبت به سایرین ویژه بود و اهمیت زیادی داشت.
سال گذشته سرور جپاروف از ازبکستان این مقام را کسب کرده بود. در فهرست بهترینها ژاپن، ایران و عربستان با داشتن چهار بازیکن در صدر هستند و کشورهای قطر، ازبکستان و چین با یک بازیکن در رده پایینتری قرار دارند.
* کیم مون وو بازیکن جوان سال آسیا شد
در بخش انتخاب بهترین بازیکن جوان آسیا در سال 2009 ستاره کرهجنوبی این عنوان را به خود اختصاص داد.
در بخش مردان برای انتخاب بهترین بازیکن جوان قاره آسیا، کی سونگ یونگ و کیم مون وو از کره جنوبی که بهترین گلزن آسیا در بازی های جام جهانی جوانان بودند و احمد خلیل اماراتی نامزد بودند که در پایان کیم مون وو جایزه این بخش را دریافت کرد.
ایوابوچی برنده جایزه بهترین بازیکن زن سال 2008 امسال نامزد بهترین بازیکن زن سال فیفا هم هست.
* پوهانگ استیلرز بهترین باشگاه آسیا شد
در سال 2009 انتخاب بهترین تیم و بهترین باشگاه نیز در اولویت انتخابات مسئولان AFC قرار داشت که سرانجام پوهانگ استیلرز از کره جنوبی به دلیل عملکرد حرفهای در مسابقات داخلی و خارجی به عنوان بهترین باشگاه آسیا انتخاب شد.
قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا نام پوهانگ استیلرز کره جنوبی را در آخرین روزها به جمع نامزدان بهترین باشگاه سال آورد.
کویت اس سی قهرمانی ای اف سی کاپ و الاتحاد عربستان نایب قهرمان لیگ قهرمانان 2 نامزد دیگر این جایزه بودند که در پایان نماینده کره جنوبی این مقام را به دست آورد.
* نماینده لبنان برنده جایزه بهترین ناظر آسیا
در مراسم انتخاب برترینهای سال 2009 آسیا و در بخش معرفی بهترین ناظر، این عنوان به مازن رمضان از لبنان رسید.
در مسابقات سال گذشته که تمرکز بر حرفهای گری بیشتر از هر زمان دیگر بود طلال سویلمین از اردن، سانیل سناویرا از سریلانکا، مازن رمضان از لبنان و عبدول غفور حمید از مالدیو به عنوان نامزد بهترین ناظران مسابقات آسیایی انتخاب شدند که در پایان جایزه بهترین ناظر به مازن رمضان از لبنان اهدا شد.
در بخش زنان نیز امیلی لائو از هنگ کنگ، کانیا کئومانی از لائوس و تیسی لو تینگ از چین در انتظار نام نهایی برای ناظر زن سال آسیا حضور داشتند که کانیا کئومانی از لائوس این عنوان را کسب کرد
* ایرماتوف بار دیگر بهترین داور آسیا شد
ایرماتوف داور ازبکستانی مانند سال گذشته و برای دومین بار پیاپی عنوان بهترین داور قاره کهن در سال 2009 را به خود اختصاص داد.
یوئیچی نیشیمورا از ژاپن، متیو بریز از استرالیا و راوشان ایرماتوف از ازبکستان که در سال قبل بازیهای حساسی را در آسیا سوت زدند نامزد بهترین داور بودند که در نهایت ایرماتوف عنوان بهترین را به دست آورد. در بخش کمک داورها متیو کریم از استرالیا، تورور ساگارا از ژاپن و بهادیر کوچکاروف از قرقیزستان در فهرست نهایی قرار داشتند که متیو کریم از استرالیا اول شد.
در بخش زنان هونگ ایون آ از کرجنوبی، ملکشام جاکوی از استرالیا و کامنوئنگ پانیپار از تایلند نامزدهای بهترین داور زن سال بودند که هونگ ایون آ از کره جنوبی به عنوان بهترین انتخاب شد. از بین نامزدها برای دریافت مقام اول کمک داور زن آسیا در بخش زنان ژانگ لینگلینگ از چین، ایرلای کین از استرالیا و هایسه یوشیزاوا از ژاپن، مقام اول به ژانگ لینگلینگ از چین رسید.
* بازی جوانمردانه آسیا به ژاپن رسید
با نظر مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا عنوان بازی جوانمردانه در قاره کهن به ژاپن اهدا شد.
این جایزه اگر بیشتر از بقیه جوایز نباشد اهمیتی کمتر از آنها ندارد. رقبای مردانه این بخش ژاپن، عربستان و کره جنوبی حضور بودند که این عنوان به فدراسیون ژاپن اهدا شد. در قسمت زنان هم فدراسیون های ژاپن، کره جنوبی، و کره شمالی حضور داشتند که در پایان بازی جوانمردانه در بخش بانوان هم مانند بخش مردان به ژاپن رسید.
http://rajanews.com/detail.asp?id=40318