چمران: شهرداری چندان روحیه بسیجی ندارد - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه نفْس خود را دشمن بدارد، خداوند، دوستش خواهد داشت . [امام علی علیه السلام]
امروز: دوشنبه 04 فروردین 25
روز پرتنش شورای شهر به‌خاطر توقیف همشهری و تاکسی‌رانی
چمران: شهرداری چندان روحیه بسیجی ندارد

دویست وسی و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران، با اظهار نظرهای تند و متقابل اعضای این شورا در مسائلی همچون توقیف روزنامه همشهری، شرکت های تاکسیرانی خصوصی و بحث های مربوط به بودجه مترو، به یکی از روزهای پرتنش جلسات شورای سوم شهر تهران تبدیل شد.

به گزارش رجانیوز، مهدی چمران رئیس شورا در ابتدای این جلسه و به مناسبت هفته بسیج با انتقاد از تخلفات موجود در شهرداری تهران گفت: در شهرداری روحیه بسیجی به گونه‌ای که همه برای خدا کار کنند وجود ندارد.

چمران با اشاره به شکایات موجود از شهرداری تهران در دستگاه های نظارتی اضافه کرد: از سوی دستگاه‌های گوناگون شکایت‌های بی‌شماری از شهرداری می‌شود به همین علت باید روحیه بسیجی‌گونه در همه جای شهرداری از رئیس تا به پایین وجود داشته باشد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه روحیه بسیجی در شهرداری به شدت مورد نیاز است تصریح کرد: این روحیه باید میان کارکنان شهرداری زیاد شود تا میزان شکایت‌ها کاهش یابد.

انتقاد سخنگوی شورا از سیطره بی چون و چرای شهردای بر "همشهری"

در بخشی از جلسه امروز شورای شهر تهران،‌ خسرو دانشجو سخنگوی این شورا با انتقاد از روند حاکم بر مدیریت و نظارت بر روزنامه همشهری با اشاره به این که شورای شهر تهران جایگاهی در مدیریت و برنامه‌ریزی‌ روزنامه‌ همشهری ندارد، اضافه کرد: همشهری ارگان شورا نیست و به شهرداری تعلق دارد و شهرداری هم به اندازه کافی از این رسانه حمایت می‌کند.

وی به مصوبه‌ای مبنی بر این که روزنامه‌ همشهری باید تحت نظارت و کنترل شورای شهر تهران باشد، اشاره و بیان کرد: تمام این قوانین وجود دارد، ولی همواره افراد دیگری بر این نشریه نظارت می‌کنند.

دانشجو با بیان این که همشهری تنها روی کاغذ، ارگان شورای شهر تهران بوده است، خاطرنشان کرد: فعالیت روزنامه‌ همشهری باید تحت نظارت و کنترل شورای شهر تهران باشد.

در این جلسه دبیر، مسجد جامعی، ابتکار، خادم طلایی و چمران نیز راجع به توقیف روزنامه همشهری، اظهاراتی را بیان داشتند..

علیرضا دبیر ـ عضو هیات رییسه شورای شهر تهران ـ با بیان اینکه در چند روز آینده باید پنج هزارمین نسخه روزنامه‌ همشهری منتشر شود، افزود: روزنامه‌ همشهری بعد از کیهان و اطلاعات که پیش از انقلاب نیز منتشر می‌شدند و از پرسابقه ترین روزنامه‌های کشور است و نزدیک به 18 سال از آغاز فعالیت آن می‌گذرد.

وی با تاکید بر این که وزیر ارشاد در موضوع توقیف موقت روزنامه همشهری دخیل نبوده است، تصریح کرد: روزنامه‌ همشهری، روزنامه‌ مدیریت شهری است و برای مدیریت شهری خبرهای آن بسیار موثر و مهم است. در عین حال همشهری یکی از روزنامه‌های خودکفای کشور است.

دبیر خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن افراد شاغل در چاپخانه و قسمت‌های فنی دیگر،‌ دو هزار نفر در این مجموعه مشغول به کارند که با خانواده‌هایشان تعداد آن‌ها به بیش از 10 هزار نفر می‌رسد و این تعداد به جز توزیع کنندگان و مسوولان شهرستان‌های این روزنامه‌ است.

احمد مسجد جامعی ـ عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران ـ نیز تصریح کرد: باید همانند صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان که در سال گذشته با همکاری شهرداری ایجاد شد، صندوقی نیز برای حمایت از روزنامه‌نگاران تشکیل شود.

وی تاکید کرد: در همه نظام‌ها نشریات یکی از ضروریات تامین فضای آزاد اطلاع‌رسانی است و شورا باید در هرگونه محدودیتی که خارج از قانون بوده و آزادی‌های اساسی را زیر سوال می‌برد، دخالت کند.

عضو فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این که بالاترین نوع برخورد با یک رسانه، تعطیلی آن است، اضافه کرد: تجربه روزنامه‌نگاری بعد از انقلاب در روزنامه‌ همشهری تبلور یافته و بسیاری از افراد از کنار این روزنامه،‌ رسانه‌های دیگری را به وجود آورده‌اند و روزنامه‌ همشهری مادر همه روزنامه‌های دیگر است.

وی با بیان این که باید مبلغی را برای تاسیس صندوق حمایت از روزنامه‌نگاران در نظر بگیریم، ادامه داد: این امر اقدامی جدی از طرف شورای شهر تهران برای حل مشکلات افرادی است که فضاهای کاری آن‌ها حذف می‌شود.

مرتضی طلایی ـ رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ـ نیز با تاکید بر این که عملکرد همشهری در چاپ آرم یکی از فرقه‌های ظله، قابل قبول نیست، اضافه کرد: البته نوع برخورد با این موضوع هم صحیح نبوده و انتظار داریم که مسوولان فراتر از این مسایل موجود را هم ببینند‌، در واقع با این نحوه برخورد این فرقه و محل آن به همه معرفی شد.

در ادامه این جلسه معصومه ابتکار ـ رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ، با تاکید بر این که برای توقیف روزنامه‌ همشهری این آرم و تبلیغ ، نوعی بهانه محسوب می‌شود، گفت: توقیف یک روزنامه‌ به دلیل انتشار یک تصویر در قالب یک آگهی آن هم تصویری که مربوط به ایران نیست، کاملا یک بهانه است.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه برخوردهای دوگانه با مطبوعات فضای اطلاع‌رسانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: تعطیلی روزنامه‌های سرمایه، اعتماد ملی و فرهنگ آشتی در ماه‌های اخیر نمونه‌های کمی از نحوه برخورد با اطلاع‌رسانی در جامعه است.

ابتکار اضافه کرد: تعطیل شدن روزنامه‌ها و رسانه‌های منتقد دولت نگران‌کننده است و برخوردهای صورت گرفته با روزنامه‌ همشهری که روزنامه‌ای متعادل در فضای اطلاع‌رسانی است، سوال برانگیز است.

وی خواستار اتخاذ یک موضع قوی از سوی شهردار و شورای شهر تهران در مورد توقیف روزنامه‌ همشهری شد و یادآور شد: باز بودن فضای اطلاع‌رسانی سالم و فضایی که مردم بتوانند در جریان واقعیت‌ها باشند و به اخبار اعتماد کنند، بسیار ضروری است.

انتقاد چمران از همشهری

اما در ادامه جلسه مهدی چمران ـ رییس شورای شهر تهران ـ نیز خطاب به اعضا تاکید کرد: در جلسه امروز موضوع همشهری مطرح می‌شود و نمی‌توانیم در مورد رسانه‌های دیگر صحبت کنیم.

وی با بیان این که روزنامه‌های دیگر مسایل زیادی دارند، اضافه کرد: همشهری برای اولین بار مرتکب اشتباه نشده و بارها به این رسانه تذکر داده شده بود.

رییس شورای شهر تهران تصریح کرد: این روزنامه‌ در گذشته هم عکس‌هایی را به صورت اشتباه چاپ کرده بود و کارهایی را نیز انجام داده که نباید صورت می‌گرفت و باید در مورد انتخاب عکس‌ها دقت صورت می‌گرفت.

در ادامه این جلسه همچنین رسول خادم ـ رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ـ با انتقاد از توقیف موقت روزنامه‌ همشهری، خاطر نشان کرد: روزنامه‌ همشهری ارگان شورای شهر تهران است و وظیفه شوراست که از آن حمایت کند.

وی یادآور شد: روزنامه‌ همشهری از منابع شهری تامین می‌شود، توسط مدیریت شهری مورد حمایت قرار می‌گیرد و در شرایط توقیف نیز باید نسبت به این شرایط عکس‌العمل نشان دهیم.

اما خادم با انتقاد از عملکرد هیات نظارت بر مطبوعات در جریان توقیف موقت روزنامه‌ همشهری، اضافه کرد: در مورد نحوه برخورد با روزنامه‌ همشهری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقاد وارد است.

وی خاطر نشان کرد: بزرگ‌ترین تبلیغ علیه فرقه ظله نحوه برخورد با روزنامه‌ همشهری است، چرا که این نوع برخورد باعث تبلیغ این فرقه شده است.

خادم در پایان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا آگاهانه نسبت به این موضوع برخورد کند و در این رابطه تجدید نظر داشته باشد.

این در حالی است که دامنه انتقادات و اظهار نظرها پیرامون همشهری به بعد از جلسه و مصاحبه های اعضای شورای شهر با رسانه ها نیز کشیده شد.

انتقاد شورای شهر از عدم نظارت بر شرکت های تاکسی‌رانی خصوصی از جانب شهرداری

در بخش دیگری از این جلسه، نایب رئیس شورای شهر تهران با انتقاد از اعمال نظارت بر روی شرکت‌های خصوصی تاکسیرانی گفت: در حال حاضر به جای یک سازمان تاکسی‌رانی سی‌وهفت سازمان تاکسیرانی خصوصی در تهران وجود دارد.

حمزه شکیب رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران نیز در مورد تشکیل شرکت‌های خصوصی تاکسی‌رانی و نبود نظارت بر این شرکت‌ها تاکید کرد: درآمد ماهانه این شرکت‌ها به صد میلیون تومان هم رسیده است این در حالی است که این مبالغ بر قالب حق شارژهای گزاف و مبالغ دیگری به هر عنوان از رانندگان گرفته می‌شود.

به گفته شکیب، پرسنل تاکسیرانی کم نشده اما زیادتر شده است و علاوه بر حق شارژ ودیعه‌های زیادی هم از رانندگان دریافت می‌کنند.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران از قالیباف خواست تا در مورد تاکسیرانی توجه جدی داشته باشد و ادامه داد: چند ماه گذشته از شهردار تهران خواستیم تا در این موضوع دخالت کند و قول مساعد هم داده شده اما در حال حاضر هنوز اقدامی نشده است و تنها مدیرعامل را عوض کرده‌اند.

او افزود: این شرکت‌ها کارشان به جایی رسیده که پول‌دار شده‌اند و کسی هم با آنها کاری ندارد و دیگر پاسخگوی کسی هم نیستند؛ بهتر است سهام‌داران شرکت‌های خصوصی نیز مشخص شوند تا مردم و راننده‌ها هم بدانند که این همه پول به کجا می‌رود.

بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران نیز گفت: شورای شهر از ابتدا نظارتی بر روی تاکسیرانی خصوصی اعمال نکردند و این شرکت‌ها بدون و داشتن آیین‌نامه مشخص کار خود را شروع کردند.

به گفته بیادی در حال حاضر به جای یک سازمان تاکسیرانی، سی و هفت سازمان مستقل و همه‌‌کاره داریم که اعمال نظارت بر روی آن‌ها سخت شده است.

گزارش رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در باره اعتبارات تخصیص داده شده به حمل و نقل شهری

در بخش دیگری از این جلسه رسول خادم در جریان بررسی طرح پیشنهاد به دولت و مجلس شورای اسلامی جهت تامین اعتبار مورد نیاز حمل و نقل و ترافیک (مترو، اتوبوس، مینی‌بوس) در شهر تهران در گزارشی مفصل اعتبارات اختصاص یافته به مترو از سال 66 تا آبان سال 88 را تشریح کرد و یادآور شد: شروع توسعه خطوط قطار شهری تهران و حومه از سال 66 آغاز شده و مجموع کمک‌های دولت به این بخش حدود 9 هزار و 115 میلیارد ریال و سهم شهرداری تهران از سال 79 که مدیریت شهری را بر عهده گرفته است، اعتباری بالغ بر یک‌هزار و 438 میلیارد ریال بوده است.

وی تصریح کرد: این اعتبارات جدای از 15 هزار و 294 میلیارد ریال تسهیلات فاینانس است که در این سال‌ها اختصاص یافته است.

خادم تصریح کرد: در مجموع در سال‌های 66 تا 88 اعتباری بالغ بر 38 هزار و 200 میلیارد ریال برای احداث و توسعه متروی تهران هزینه شده است.

وی بدهی‌های دولت و شهرداری به سیستم بانکی جهت تامین اعتبارات خطوط مترو تهران را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: بدهی دولت به سیستم بانکی حدود پنج هزار و 51 میلیارد ریال و بدهی شهرداری به سیستم بانکی حدود سه هزار و 400 میلیارد ریال است و طبق توافقات انجام شده آخرین پرداخت اقساط بدهی‌های دولت و شهرداری به نظام بانکی کشور از طریق تقسیط بدهی‌های مذکور توسط بانک‌های عامل قابل حل و فصل است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان این که 320 میلیارد ریال اعتبار برای حمل و نقل کل کشور در سال 88 پیش‌بینی شده است و از سهم متروی تهران بالغ بر چهار میلیارد و 60 میلیون تومان اختصاص یافته است، اضافه کرد: دولت در سال جاری حدود یک‌هزار و 612 میلیارد ریال در بخش عمران مترو اعتبار اختصاص داده و شهرداری نیز اعتباری بالغ بر یک هزار و 844 میلیارد ریال تا پایان آبان ماه سال جاری هزینه کرده است.

بر اساس طرح پیشنهادی مصوب امروز، مدیریت شهری اعتبارات مورد نیاز مترو تهران را در بخش تامین کسری بودجه جاری مترو به عنوان یارانه‌ بلیت که یک سوم هزینه بلیت سهم دولت است، را به مبلغ 546 میلیارد ریال برآورد کرده است.

همچنین برای تعهد و تامین کمک هزینه سرمایه‌ای مترو مبلغ هفت هزار و 772 میلیارد ریال از طریق دولت بابت یک دوم مبلغ بودجه عمرانی مترو به ویژه برای تامین واگن‌های مورد نیاز خطوط یک و دو و سه و چهار و پنج و تامین معادل مبلغ یاد شده توسط شهرداری تهران در لایحه بودجه سال 89 را پیشنهاد کرده است.

http://rajanews.com/detail.asp?id=40314

 

 


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 88/9/3 و ساعت 8:47 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا