همه - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند ـ عزّوجلّ ـ، آزرمگین و پوشیده رادوست دارد . پس هرکس از شما غسل کرد، خود را بپوشاند . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
امروز: یکشنبه 103 اردیبهشت 30
حضور احمدی‎نژاد و ناکامی اقلیت افراطی این‌بار در دانشگاه شهیدبهشتی

ناکامی اقلیت افراطی در دانشگاه های کشور با وجود تلاش زیاد برای استفاده از هر موقعیتی برای برهم زدن فضای دانشگاه ها به دلیل بی توجهی بدنه دانشجویی همچنان ادامه دارد.

به گزارش رجانیوز، در پی حضور رییس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی جهت تقدیر از پروفسور ابراهیمی استاد برتر ریاضیات در جهان و تنی چند از اساتید نمونه کشور، و سخنرانی در جمع اساتید این دانشگاه، قریب به 10 نفر از دانشجویانی که با خود نمادهای سبز رنگ داشتند در این دانشگاه تجمع کردند.

این عده در ادامه و با توجه به اتمام کلاس های درسی، در سطح دانشگاه به راه افتاده و با شعارهایی همچون «دانشجوی باغیرت، حمایت حمایت» در صدد جلب توجه دیگر دانشجویان برآمدند.

این جمع 50 نفره که سرانجام و درخوش بینانه ترین حالت موفق شدند جمع خود را به100 نفر افزایش دهند، بواسطه سردادن برخی شعارهای تاریخ گذشته، با تمسخر دیگر دانشجویان مواجه شدند.

اما در همین حال و در واکنش به اقدام اقلیت افراطی در دانشگاه شهید بهشتی، تعدادی زیادی از دانشجویان این دانشگاه نیز با حضور در صحن دانشگاه و سردادن شعارهایی در حمایت از احمدی نژاد با هوشیاری خود عملا راه هر گونه تشنج و ناآرامی در دانشگاه را مسدود کردند.

گفتنی است پیش از این نیز رییس جمهور همزمان با روز کارگر، جهت پاسداشت شخصیت شهید مطهری به دانشگاه تهران رفته بود که قریب به 15 نفر از اقلیت افراطی این دانشگاه نیز با نمادهای سبز رنگ سعی در تشنج در دانشگاه را داشتند که این اقدام نیز با بی توجهی اکثریت دانشجویان این دانشگاه ناکام ماند.

 

منبع ما : http://rajanews.com/detail.asp?id=49948


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 12:6 عصر | نظرات دیگران()
دختر مسیحی لهستانی در اردوی راهیان نور مسلمان شد

مسئول راهیان نور کشور گفت: دختر مسیحی لهستانی با حضور در اردوی راهیان نور مسلمان شد.

به گزارش خبرگزاری فارس ، حسین یکتا دوشنبه شب در دانشگاه پیام نور این شهرستان با استناد به آیه‌ای از قرآن شهدا را حاضر و ناظر و راهنما و هدایتگر بر اعمال دانست و گفت: شهیدان شاهدان زنده‌ای هستند که همواره روشنی بخش راه گم کردگان در ظلمت هستند.

وی، حضور در جلسات یادبود شهدا و شرکت در اردوی راهیان نور را رزق و روزی و طلب دعوت از طرف خود آنها خواند و افزود: این شاهدان همیشه زنده تاریخ، مشعل‌های فروزان نجات بخشی هستند که بسیار لطیف و ظریف و دقیق مدعوان خود را هدایت و تادیب و تنبیه می‌کنند.

وی با اشاره به شرکت دختر مسیحی لهستانی در اردوی راهیان نور و مسلمان شدنش و بیان ایثارگری‌های شهدا تصریح کرد: این نمونه مصداق بارزی از توجه و حضور زنده و ابدی این پیام‌آوران عشق و آزادی و فداکاری به میهمانانی است که خود دعوت می‌کنند.

سردار یکتا، با تاکید بر حضور شهدا و برکت خون مقدس و مطهرشان در جامعه خاطرنشان کرد: به هر میزان که با آنها ارتباط قلبی پیدا کنی و توسل و توجه داشته باشی از تو دستگیری می‌کنند و به صراط نور و هدایت و رستگاری رهنمون می‌شوند.

وی با بیان خاطرات تکان‌دهنده و پندآموز همرزمان شهیدش از دوران خودسازی و پر برکت دفاع مقدس اضافه کرد: شهدا عاشقانی مخلص و جان باخته‌ای بودند که بیقرار قرار وصل و دیدار معبود ازلی شدند و دنیا و مافی‌ها را به لذت شهادت و ایثارگری فروختند.

مسول راهیان نور کشور با اشاره به برکات فراوان توسل به اهل بیت و ارتباط شهدا با آنها خاطرنشان کرد: شهید احمد میانه‌جی از آن دسته شهدایی بود که مناجات‌های شبانه و ارتباط‌های خاصی محضر امام عصر(عج) داشت و سرانجام هم در ظهر نیمه شعبان با نوشیدن شربت شهادت به مرادش رسید.

به گفته وی اگر ما دنبال این مطلب هستیم که ببینیم چگونه تیپ و قیافه‌مان را آراسته کنیم تا مورد توجه باشیم باید از شهدا یاد بگیریم که چگونه لباس خاکی بندگی بر تنشان کردند که خدا خریدارشان شد و به آنها نگاه کرد.

این روایتگر حماسه جهاد و شهادت یبیان کرد: شهدا به گونه‌ای با خدا معامله کردند که خدا از آنها برای همیشه تاریخ اسوه بیداری و هدایت و رستگاری ساخت تا دست بیچارگان را بگیرند و به سرمنزل مقصود برسانند.

یکتا یادآور شد: دختری که بعد از چند سال زندگی خود را در سفر راهیان نور پیدا می‌کند، متنبه می‌شود و خود را تازه متولد شده می‌داند همان معجزه هدایت و ماموریت بیدارگری شهیدان در طول نسل‌ها و زمان‌های متمادی است که خدا برایشان تعیین کرد.

وی افزود: اگر می‌خواهید به کشتی سریع السیر نجات اباعبدالله الحسین (ع) برسید باید با شهدا رفیق و مانوس شوید تا به آرامش و نجات و سربلندی و عزت دست پیدا کنید.

به گفته وی عزت افتخار و پیروزی و سرافرازی در گرو ارتباط با مردان خدا و دلیرمردانی است که به دنیا پشت پا زدند و جانبازی و فداکاری در راه حفظ دین و ناموس و شرف و عزت ملت و کشور را بر همه خوشی‌ها و لذت‌های زودگذر و غفلت‌آور ترجیح دادند.

یکتا یادآور شد: دنیا آبستن حوادث ظالمان و ستم کفار است و مژده آمدن فرزندی که جهان را به نور خود منور می‌کند پس سعی کنید که در رکاب شهدا باشید تا از قافله نور و رستگاری جا نمانید.

منبع ما : http://rajanews.com/detail.asp?id=49986


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 12:6 عصر | نظرات دیگران()
آستین‌ها را برای چه بالا زده‌اند؟

شبکه ایران: هنوز هم وقتی برای خرید مانتو به مغازه‌های شهر سر می‌زنم یاد مانتوهای بلند و گشادی می افتم که خیلی زود نسلشان منقرض شد، مانتوهایی که میان برخی از خانم‌ها به لباس‌های دهه شصتی معروفند.

بنفش، خردلی، سبز و مشکلی چند رنگ غالبی بود که در اکثر مغازه‌ها دیده می‌شد. مدل‌هایشان خیلی تنوع نداشت، چین‌های سوزنی، بلندی و گشادی سه ویژگی بود که در اکثر مدل‌ها به چشم می‌خورد البته گاهی هم برای سال نو چین‌های سوزنی تبدیل به چین‌های درشت می‌شد و جیب‌های بزرگی بر روی آن‌ها نصب می‌شد.

اما قد بلند مانتوها و گشادی آن‌ها جزو ویژگی‌های لاینفک لباس خانم‌های ایرانی در دهه شصت و هفتاد بود.

نمی‌دانم از میانه‌های دهه‌ هفتاد چه اتفاقی افتاد که یک باره قد مانتوها آب رفت، عرضشان کم شد و شبیه کیسه‌هایی شدند که به سختی می‌شد در آن‌ها جا گرفت.

چند سالی یعنی تا دهه هشتاد مانتوها عنوان نوعی از حجاب اسلامی را یدک می کشیدند اما در دو سه سال گذشته دیگر این عنوان را هم به جرات می‌توان از برخی از آن‌ها برداشت.

حتی نمی‌توان گفت برخی از مانتوهای امروز از نظر قد و اندازه شبیه به یک پیراهن مردانه است چرا که هیچ توجیهی برای آستین‌های کوتاه آن‌ها نمی‌توان یافت.

یاد "اپل‌ها" به خیر!

چند روز گذشته در یکی از مانتوفروشی‌های شهر گفت‌وگوی دو زن جوان هنگام خرید مانتو توجه‌ام را جلب کرد، صحبت از مانتوهای اپل دار بود، می‌گفتند: یادش بخیر، اگر مانتویی می‌خریدیم که اپل نداشت اصلا نمی‌پوشیدیم."

صدای خنده‌هایشان در ذهنم با تصویر خانم محجبه‌ای که خسته و کلافه مانتوها را به سرعت ورق می‌زد پیوند خورد، زیر لب می‌گفت نمی‌دانم این لباس‌ها را برای چه کسانی دوخته‌اند!

درست است، نسل مانتوهای اپل دار به سرعت برچیده شد و آنگاه ناگهان انفجار رنگ‌ها... قرمز، نارنجی، فسفری، آبی‌ آسمانی، زرد. پس از ظهور دنیای رنگی، مدل‌ها شروع به خودنمایی کردند.

ماهرخ جامعی، طراح لباس تغییر و تحولات لباس نظیر مانتو را تابع شرایط گوناگونی می‌داند و برای آن سه دلیل عنوان می‌کند.

او به فارس می‌گوید: دلیل اول، شرایط اجتماعی ــ فرهنگی جامعه است که در طول زمان بتدریج تغییر می‌کند. دلیل دوم نیز این است که بشر طبیعتا به سمت تحول و دوری از یکنواختی گرایش دارد و در آخر هم می‌توان به تاثیری که ابرقدرت‌های مد در جهان بر پوشاک دیگر کشورها دارند، اشاره کرد.

وی می‌افزاید: علاوه بر دو مورد اول هر کشوری با رعایت قوانین و ضوابط خود در زمینه پوشاک، مد جهانی را در لباس خود اعمال می‌کند؛ مثلا مانند رنگ‌ها که در هر فصل یکی از آنها عمومی و جهانی می‌شود. اگر ما در سال‌های گذشته اپل را روی مانتوهای خود داشتیم، به این علت بود که در جهان نیز استفاده از اپل مرسوم بوده و بخشی از زیبایی لباس‌ خانم‌ها به حساب می‌آمده؛ ولی امروز این اپل نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان برچیده شده است.

مانتوهایی با برندهای خارجی!

سری به پاساژهای میرداماد، ونک و یا مناطقی از این دست بزنید تا شما هم با دیدن مانتوهایی با برندهایی مثل زارا و ... متعجب شوید.

البته ناگفته نماند این مانتوها از نظر کیفیت پارچه از وضعیت بهتری نسبت به مانتوهایی که در مراکز عمده فروش مانتو به فروش می‌رسد، برخوردارند، اما مدل‌هایشان کمی عجیب‌تر است، بعضی‌ها فقط با یک دکمه بسته می‌شوند!

یکی از فروشنده‌های مانتو درباره مانتوهایی با برندهای ترک و .. می‌گوید: «مانتوی دوخت ترک در بازار وجود ندارد. بلکه تمامی مانتوهایی که به نام ترکیه به فروش می‌رسد، در داخل کشور و توسط خیاطان ایرانی دوخته شده و فقط پارچه این مانتوها متعلق به کشور ترکیه است.»

وی می‌گوید: «قیمت مانتوهای تهیه شده از این پارچه ها نیز تا حدودی گران‌تر است.»

یکی دیگر از فروشندگان مانتو در خیابان ولیعصر نیز در این خصوص می‌گوید: «مانتوی دوخت ترک در بازار موجود است، چرا که بعضی از فروشندگان داخلی به تولیدکنندگان ترکیه سفارش کار می‌دهند. بر این اساس، پارچه و دوخت بعضی مانتوها کاملاترک است. اما قیمت این گونه مانتوها نسبت به تولیدات داخلی گران‌تر است. به طوری که یک مانتو طرح دار ترک در حدود 50تا 80 هزار تومان قیمت دارد."

طرح‌های اسلامی تا آخر اردیبهشت از راه می‌رسد

اگر از پیدا کردن مانتویی مناسب برای پوشیدن در محل کار یا تحصیلتان ناامید شده‌اید می‌توانید دلتان را به وعده‌های رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان پوشاک خوش کنید.

ابوالقاسم شیرازی تمام گلایه‌ها از وضعیت مانتوها در مغازه‌های سطح شهر را قبول دارد و خبر از ورود مانتوهایی با طرح‌های اسلامی تا اول خرداد می‌دهد.

شیرازی به خبرنگار شبکه ایران درباره نحوه نظارت بر مانتو فروشی‌های شهر می‌گوید: قبول دارم در یک سال گذشته شدت نظارت‌ها کاهش یافت اما از اول سال جدید سعی کرده‌ایم نظارت‌ها را افزایش دهیم.

وی در ادامه کلامش می‌گوید: دو هفته است که نظارت‌ها را افزایش داده‌ایم و با دعوت از طراحان در صدد هستیم تا طرح‌هایی اسلامی در تولید انبوه به بازار ارایه کنیم.

شیرازی همچنین در مورد برنامه‌های نظارتی این اتحادیه بر پوشاک بانوان می‌گوید: گروه‌های مختلف نظارتی و ارشادی در ساعات مختلف صبح و بعداز ظهر به مراکز عرضه پوشاک بانوان فرستاده می‌شود تابر ویترین فروشگاه‌ها هم نظارت شود بدین گونه که از نمایش لباس‌های عریان یا نیمه عریان برتن مانکن‌ها جلوگیری شود، البته در برخیموارد این تذکرها حالت کتبی نیز به خود می‌گیرد.

رییس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک در ادامه می‌افزاید: موضوع دیگری که گروه‌های ما به آن توجه دارند شان حضور فروشنده است به این معنی که از صاحبان فروشگاه‌ها خواسته می‌شود تا با لباس‌ و آرایش مناسب در فروشگاه حضور داشته باشند.

شیرازی همچنین با اشاره به تعامل نیروی انتظامی و این اتحادیه می‌افزاید: طرح استفاده از فروشنده زن یا اصطلاحا "پرودار" در سال جدید با شدت بیشتری اجرا خواهد شد.


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 12:5 عصر | نظرات دیگران()
بازتوزیع یارانه ها هر دو ماه یک بار
میرتاج‌الدینی گفت: با اجرای این قانون 50 تا 60 درصد درآمد حاصل از آزادسازی قیمت‌ حامل‌های انرژی به مردم برگردانده می‌شود و ما بازتوزیع موثر را خواهیم داشت. در واقع رقم قابل توجهی به مردم بازگردانده می‌شود و دو ماه به حساب مردم می‌رود و افراد فقیر نیز از منابع به صورت مناسب‌تر برخوردار می‌شوند.
معاون پارلمانی رییس‌جمهور در برنامه‌ای که روز دوشنبه از سوی جامعه اسلامی دانشجویان دانشکده علوم قضایی و با همکاری معاونت پژوهشی این دانشگاه برگزار شده بود، شرکت کرد و به تشریح بحث قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و مسائل مطرح شده با آن پرداخت.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی در ابتدا به سابقه تاریخی بحث هدفمندکردن یارانه‌ها و روند تصویب آن در مجلس و دولت اشاره کرد و گفت: رییس‌جمهور بحث هدفمند کردن یارانه‌ها را در سال سوم دوره اول ریاست جمهوری خود مطرح کرد و در سال چهارم لایحه‌ای را با قید یک فوریت به مجلس ارائه داد و مجلس نیز آن را تصویب و به کمیسیون ارجاع داد، گرچه طبق قانون لایحه‌ای که یک فوریتی تصویب شود باید بعد از یک ماه بررسی در کمیسیون در دستور کار صحن قرار بگیرد، ولی این بررسی‌ها در کمیسیون هشت ماه طول کشید و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز که قرار گرفتیم عده‌ای این مبحث را مطرح کردند که به مدت سه ماه بررسی این لایحه مسکوت بماند و ادامه بحث به بعد از انتخابات موکول شود.

وی ادامه داد: از جمله کسانی که این موضوع را مطرح کردند رییس کمیسیون انرژی مجلس در آن زمان بود، در حالی که باید کمیسیون انرژی و رییس آن دغدغه بیشتری در ارتباط با بحث انرژی می‌داشتند، این مسکوت ماندن رای آورد و بررسی به تعویق افتاد.

وی در ادامه تصریح کرد: در هنگامی که این موضوع مطرح بود یکی از نمایندگان دوم خردادی به من گفت، علت اینکه مسکوت ماندن رای آورد این بود که عده‌ای گفتند که این موضوع امتیاز شب انتخابات برای احمدی‌نژاد می‌شود و در واقع عده‌ای تلاش کردند این موضوع مسکوت بماند که البته همه نمایندگان این دیدگاه را نداشتند،‌ برخی از نمایندگان نگران تبعات این موضوع بودند چرا که می‌ترسیدند اجرای این موضوع تبعاتی داشته باشد و باعث ریزش اصولگرایان شود. برخی‌ها نیز می‌ترسیدند که این امتیاز شب انتخابات برای رییس‌جمهور شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور ادامه داد: بعد از آن نیز که انتخابات و حوادث پس از انتخابات پیش آمد، بحث‌ها بین دولت و مجلس طول کشید تا این که اجرای این قانون به بودجه 89 رسید و بعد از آن نیز توافقات بین دولت و مجلس در مورد اجرای قانون حاصل شد.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه اخیرا برخی مبحثی را مطرح کردند و گفته‌اند هدفمند کردن یارانه‌ها از مبانی لیبرال است و جنبه‌ لیبرالی دارد، افزود: از کسانی که مبانی اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها را می‌دانند ولی این حرف را می‌زنند، جای تعجب است،‌ مبنای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها عدالت است و برای رسیدن به عدالت ناگزیر به عبور از این گذرگاه هستیم.

وی با بیان اینکه در دهه پیشرفت و عدالت قرار داریم و برای تحقق این موضوع فقط نمی‌توان شعار داد و باید دید که منابع کشور چگونه توزیع می‌شود، تصریح کرد: با روش فعلی توزیع یارانه‌ها قشر مستضعف و محروم جامعه کمترین بهره‌مندی را از یارانه‌های موجود دارند و مرفهین جامعه و دهک‌های بالاتر بیشترین بهره‌مندی را، بنابراین ما معتقدیم که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و توزیع مناسب امکانات، ما حداقل یک گام به عدالت نزدیک‌تر می‌شویم و طبقات محروم جامعه از یارانه‌ها به نحو مناسب برخوردار می‌شوند.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور با بیان اینکه طرح تحول اقتصادی که رییس‌جمهور مطرح کردند هفت بند دارد، گفت: اولین و مهمترین بند آن که متاسفانه مباحث در مورد آن نیز خیلی طول کشیده است، بحث هدفمند کردن یارانه‌ها است و در واقع شاید این جزء اصلی‌ترین ارکان طرح تحول اقتصادی باشد.

وی با اشاره به اینکه بحث این موضوع یک سال در دولت و 18 ماه در مجلس طول کشید و به طور طبیعی چند ماه نیز طول می‌کشد که مقدمات اجرای آن فراهم شود، گفت: یارانه‌ها در اقتصاد ایران زیاد است و مدت طولانی است که ما یارانه می‌دهیم و این سال به سال نیز زیادتر می‌شود، چرا که خدمات و کالاهایی که مشمول یارانه‌ها می‌شوند، گسترش پیدا می‌کند و قاچاق کالاهای یارانه‌های و مصرف کالاهای یارانه‌ای زیاد می‌شود.

وی با بیان اینکه هدف از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها ایجاد عدالت اقتصادی، کمک به توزیع عادلانه درآمدها، رفع فقر و حمایت از قشر مستضعف است، گفت: توزیع مناسب یارانه‌ها در افزایش تولید و بهره‌وری نیز موثر خواهد بود و در واقع باعث می‌شود که اقتصاد ناسالم را سالم کنیم.

وی همچنین گفت: آثار منفی نحوه توزیع کنونی یارانه‌ها بیشتر از آثار مثبت آن است و در واقع حتی اقتصاد را تخریب و بهره‌برداری را پایین می‌آورد.

میرتاج‌الدینی همچنین در سخنان خود به ارائه آماری در مورد میزان یارانه‌هایی که در حال حاضر در حامل‌های انرژی و همچنین آرد و نان پرداخت می‌شود، پرداخت.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور بعد از سخنان خود به سوالات دانشجویان پاسخ داد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود در صورت اجرای این قانون، ما شاهد تورم زیادی در جامعه خواهیم بود، گفت: ما وقتی صورت مساله را خوب تصویر کنیم می‌بینیم اگر تورمی نیز در کار باشد ناگزیر هستیم که از این گذرگاه عبور کنیم چرا که هدفمند کردن یارانه‌ها یک ضرورت است و با اصل اجرای قانون کسی مخالف نیست؛ اما آمار و ارقامی که در مورد تورم ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها داده می‌شود قطعی نیست و احتمالی است چرا که متغیرهای موثر در تورم ثابت نیستند و یک تورم احتمالی در نظر گرفته می‌شود و کسی نمی‌تواند میزان دقیق این تورم را بگوید و محاسبات بانک مرکزی و دولت نیز نشان داده است که میزان تورم بالا نخواهد بود.

وی با اشاره به عواملی که باعث ایجاد تورم در جامعه می‌شود، ‌گفت: وقتی تورم بالا می‌رود که تقاضا برای یک کالا زیاد باشد و شاهد رشد زیاد نقدینگی در جامعه باشیم ولی در هدفمندسازی یارانه‌ها نقدینگی جدیدی به جامعه پمپاژ نمی‌کنیم چرا که آنچه که از مردم گرفته می‌شود همانی است که در قالب یارانه نقدی یا در قالب حمایت از صنعت و تولید به جامعه برمی‌گردد.

معاون پارلمانی رییس‌جممهور گفت: از طرف دیگر برخی مواقع شاهد بوده‌ایم که نقدینگی در جامعه وجود داشته، ولی این نقدینگی باعث چرخه تولید در جامعه شده است، ولی همانطور که گفتم با اجرای این قانون نقدینگی جدیدی به جامعه پمپاژ نمی‌شود.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور با بیان اینکه هدفمندسازی یارانه‌ها باعث رشد بهره‌وری در جامعه می‌شود، عنوان کرد: با اجرای این قانون واحدهای تولیدی در جامعه نیز مجبور می‌شوند که روند تکنولوژی خود را اصلاح کنند، چرا که دیگر انرژی ارزان نیست و انرژی با قیمت واقعی عرضه می‌شود و به آنها این علامت داده می‌شود که ساختار خود را اصلاح کنند و همانطور که گفتم یکی از ریشه‌های اصلی تورم پایین بودن بهره‌وری در جامعه است.

میرتاج‌الدینی گفت: با اجرای این قانون 50 تا 60 درصد درآمد حاصل از آزادسازی قیمت‌ حامل‌های انرژی به مردم برگردانده می‌شود و ما بازتوزیع موثر را خواهیم داشت. در واقع رقم قابل توجهی به مردم بازگردانده می‌شود و دو ماه به حساب مردم می‌رود و افراد فقیر نیز از منابع به صورت مناسب‌تر برخوردار می‌شوند.

وی در پاسخ به این سوال که زمان اجرای این قانون چه موقع خواهد بود؟ گفت: در حال حاضر دولت در حال فراهم کردن مقدمات اجرای این قانون است و وقتی که زمان اجرا برسد این زمان اعلام خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در زمانی با هزینه زیاد اطلاعات خانوارها جمع‌آوری شد، بحث خوشه‌بندی‌ها مطرح شد ولی بعد بحث خوشه‌بندی و اجرای این قانون بر اساس خوشه‌بندی منتفی شد؟ گفت: هزینه‌هایی که برای جمع‌آوری اطلاعات خانوار مصرف شد در مقابل اصل یارانه‌ها چیزی نیست و جمع‌آوری این اطلاعات برای کشور لازم است و اکنون نیز پر کردن فرم‌های اطلاعات خانوار ادامه دارد.

وی گفت: در بحث خوشه‌بندی که مطرح شد درصدی از خطای عمدی، طبیعی و انسانی یا غلط محاسبه‌ای وجود داشت که می‌توان گفت این درصد خطا شاید در حدود پنج درصد بود.

معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: در قدم اول پایه‌ رقمی یارانه برای همه در نظر گرفته می‌شود البته برای محرومان، کمک‌بگیران و روستائیان بیشتر، و در مراحل بعد اصلاح میزان پرداخت صورت می‌گیرد و ما از دهک‌های بالای جامعه نیز می‌خواهیم که متقاضی این یارانه‌ها نباشند.

وی در پاسخ به این سوال که عده‌ای از مخالفان دولت بدشان نمی‌آید که دولت در اجرای این قانون موفق نباشد و از طرفی دیگر تجمعاتی برگزار شود و مشکلاتی برای دولت ایجاد شود، نظر شما در مورد این مسائل چیست؟ گفت: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در واقع یک طرح ملی و به نفع همه است و در راستای منافع کشور و حمایت از مردم صورت می‌گیرد و بستر و زمینه برای اجرای آن در کل جامعه وجود دارد.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه دولت هراس و نگرانی از بابت اجرای قانون ندارد و ابعاد مختلف موضوع را مورد مطالعه قرار داده و در هر بخشی نیز بسته‌های سیاستی و اجرایی را آماده کرده است، عنوان کرد: از جمله در بخش حمل و نقل عمومی، کشاورزی، کالاهای اساسی و در صنعت و تولید، البته ممکن است برخی از گروه‌های سیاسی بدشان نیاید که در این مسیر یکسری تبعاتی ایجاد شود و به آن دامن بزنند، ولی به نظر من بدنه اصلی جامعه با آنها همراهی نمی‌کند چرا که این یک حرکت ملی و اصلاح اقتصاد کشور است.

وی تاکید کرد: همانطور که گفتم اجرای این قانون در راستای حمایت از مردم است و دولت در اجرا و ادامه آن مصمم است و با راهکارهایی که در نظر گرفته رضایت‌مندی مردم تامین می‌شود و تلاش دارد که به شکلی این قانون را اجرا کند که مردم شیرینی اجرای آن را حس کنند.

معاون پارلمانی رییس جمهور در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی مناسبی در این زمینه از سوی دولت صورت نگرفته است،‌ گفت: بحث اطلاع‌رسانی بسیار مهم است البته نباید اینگونه باشد که فقط دولتمردان به این موضوع بپردازد، اقتصادانان نیز باید وارد صحنه شوند، ابعاد قضیه را برای مردم بیشتر بشکافند و به نظر من گرچه تصویب لایحه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و مباحثی که بین دولت و مجلس در این ارتباط مطرح بود طول کشید ولی حسنی که داشت این بود که جامعه را بیشتر با این موضوع درگیر کرد.
منبع ما : http://www.tabnak.ir/

 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 10:11 صبح | نظرات دیگران()
نمایشگاه کتاب روز شنبه تعطیل نیست

رییس کمیته روابط عمومی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت : نمایشگاه در روز شنبه تعطیل نیست.

به گزارشایرنا"سید سعید میرمحمدصادق" در خصوص تعطیلی نمایشگاه در آخرین روز (شنبه 25 اردیبهشت ماه) گفت: در حال حاضر خبری دال بر تعطیلی به ما داده نشده است و بر اساس زمان اعلام شده نمایشگاه در این روز دایر است.

وی گفت: مراسم پایانی نمایشگاه بعد از ظهر شنبه خواهد بود و تا همان ساعت ناشران می توانند به فروش کتاب اقدام کنند و بازدید کنندگان نیز در همان روز می توانند به نمایشگاه بیایند.

"احسان الله حجتی" مدیر عامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران نیز در این خصوص گفت: هنوز دستوری مبنی بر تعطیلی نمایشگاه داده نشده و باید این مسئله در جلسه ستاد مطرح و تصمیم گیری شود.

بر اساس مصوبه روز گذشته هیات دولت تمام مراکز آموزشی تهران روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده تعطیل است. دوشنبه هفته آینده همزمان با شهادت حضرت زهرا (س) در تقویم رسمی کشور تعطیل اعلام شده است.

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=49968


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 9:44 صبح | نظرات دیگران()
بی‌بی‌سی درصدد توطئه‌ای دیگر علیه ایران و افغانستان

خبرگزاری فارس: بنگاه سخن پراکنی انگلیس معروف به بی‌بی‌سی در توطئه‌ای جدید در بخش فارسی خود درصدد تفرقه انداختن بین دو ملت هم‌زبان و مسلمان ‌افغانستان و ایران برآمده است.


به گزارش خبرگزاری فارس، تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی که برای القای سیاست‌های تفرقه‌افکنانه انگلیس در منطقه تأسیس شده است،
در نظر دارد تا برنامه‌ای را برای ایجاد اختلاف بین مردم دو کشور دوست و همسایه ایران و افغانستان اجرا کند.

بی بی سی در راستای این هدف علاوه بر خبرسازی و بزرگ‌نمایی‌های گذشته خود، برای ایجاد اختلاف افکنی و تقابل دو کشور در منطقه موضوع یکی از برنامه‌های "نوبت شمای " خود را به «نظرات شما درباره تظاهرات مردم کابل در برابر سفارت ایران» اختصاص داده است.
این شبکه برای تبلیغ این برنامه سئوالاتی را برای تحریک افکار عمومی ملت افغانستان علیه ایران مطرح کرده است.

بی‌بی سی در این برنامه پرسیده است:
نظر شما درباره تظاهرات اعتراضی برخی از شهروندان افغانستان در مقابل سفارت ایران در کابل چیست؟
آیا با خواسته های معترضان همدردی می کنید؟
آیا به عقیده شما دولت ایران با پناهجویان افغان بد رفتاری می‌کند یا نه؟

نکته انحرافی در این سئوالات این است که هر سه محور مطرح شده در سئوالات برنامه ماهیتی ضد ایرانی دارد به گونه‌ای که به مخاطبان خود القای فکر می‌کند.
در این سئوالات همدردی با تظاهرکنندگان و بدرفتاری ایران با مهاجران افغان را به مخاطب خود القاء می‌کند.

درحالی که استراتژی بی‌بی سی در این برنامه بر پایه تخریب ایران در افکار عمومی افغانستان بنا گذاشته شده است، اما اظهار نظر برخی شهرواندان افغان در صفحه اینترنتی این برنامه حاوی نکات جالب و مهمی می‌باشد.

* در همین راستا یکی از مخاطبان نوشته است: به نظر من مردم ما نباید این چنین عجولانه دست به تظاهرات بزنند، اولاً درست و دقیق مشخص نیست که آماری که اعلام شده درست باشه و یا نه؟ دوماً هر روز تعداد زیادی از شهروندانمان در خاک خودمان بی رحمانه توسط نیروهای خارجی و شورشیان مسلح کشته می‌شوند اما کسی تا به حال علیه اینها کاری نکرده؟ ما نباید آلت دست این و آن قرار بگیریم و کاری کنیم که به زیان خودمان و نفع دشمنان منطقه ختم بشه.
مشکل در سیستم دولتی و سیاست خارجی کشور است که امروزه این مشکلات را داریم.

شهروند دیگری نیز نوشته است: متاسفانه هیچ شهروند افغان از حقوق کامل شهروندی در مامن(محل زندگی) خود برخوردار نیستند چه رسد به اینکه از حقوقشان در کشور غیر دفاع شود.

*شهروند دیگی در پاسخ به بی‌بی‌سی گفته است: سخن اصل در اینجاست که این تظاهرات توسط چه کسی به راه انداخته شده بود؟
آقای نجیب الله کابلی.
این شخص به سخنان ضد ایرانی‌اش در افغانستان شهرت دارد، او شبکه تلویزیونی را در اختیار دارد که پابند مقررات وزارت فرهنگ نیست زیرا فرستنده‌های این شبکه در مقر نیروهای ائتلاف بین المللی موقیت دارد، جایی‌که دولت افغانستان بدان دسترسی ندارد، ازاین رو این تظاهرات هم مانند سایر حرکت ها آلوده بوده نه مردمی.

*شهروند دیگری اینگونه به تظاهرکنندگان پاسخ داده است: اگر تظاهرات به خاطر مردم بی‌گناه که در داخل افغانستان توسط نیروهای خارجی به قتل می‌رسند( که جوابش فقط SORRY است ) برگزار می‌شد، بهتر از تظاهرات بخاطر اعدام 6 قاچاقچی است البته در این تظاهرات دولت افغانستان به فرمان آمریکا دست داشت.

*یک شهروند دیگری نی با بیا اینکه «افغانهایی که اعدام شدند حتماً مقصر بوده‌اند»، نوشته است: از آنجایی‌که در گزارش‌ها هم آمده این تظاهرات از طرف رسانه ای (مربوط به یک نماینده مجلس) که ضد ایران تبلیغات می‌کند، برگزار شده است. این نماینده مجلس کاملاً برخورد آشکار ضد ایرانی دارد و به راه انداختن همچون تظاهراتی توسط وی بدور از اندیشه وی نمی باشد.
براساس گزارش امروز این نماینده مجلس می خواسته دانشجویان را به جاده ها بکشاند ولی موفق نشده است، حالا اینکه تظاهرات حق دموکراتیک مردم است قابل انتقاد نیست و در مورد آمار و علت اعدام شهروندان افغانستان در ایران هم گزارش دقیقی وجود ندارد.

*شهروند دیگری هوشمندانه چنین پاسخ داده است: چه خوب بود که این دوستان در مقابل تجاوز آمریکا، طالبان و انگلیس هم اعتراض می‌کردند، خارجی ها مشغول کشتن مردم بی گناه افغانستان هستند ولی این نجیب کابلی در روز عزاداری آهنگ و فیلم عشقی پخش می‌کند، من موافق اعدام هیچ بی گناهی نیستم ولی موافق هم نیستم که قاچاق‌بران مواد مخدر آزاد برگردند.
متأسفانه مردم ما از عمق قضایای کشور و منطقه بی خبر هستند و زود آلت دست دشمن می شوند، ناگفته نماند کسانی‌که در این راپیمایی‌ها شرکت کردند بیشترشان متعصبینی هستند که از نگاه زبانی، مذهبی و نژادی با ایران دشمنی دارند.

*شهروند دیگری نیز اینچنین به درخواست بی‌بی‌سی پاسخ داده است: در هر کشوری با مجرمی که در آن کشور تخلفی انجام داده باشه طبق قوانین همان کشور با او برخورد می‌شود نه طبق قوانین کشوری که از آنجا آمده.
بنا بر این تحویل دادن آنها به افغانستان برای رسیدگی به جرمشان خواسته منطقی نیست اما اینکه آیا آنها در طول رسیدگی به اتهاماتشان از حقوق قانونی برخوردار بوده‌اند یا نه بایستی اول بررسی صورت گرفته باشه و سپس اگر خلاف آن تابت شده بود، تظاهرات دوستان افغان شایسته است.
بنده با حکم اعدام مخالف هستم و امیدوارم قانون اعدام نه تنها در مورد افغانها که به طور کلی حذف شود.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902201249


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 9:38 صبح | نظرات دیگران()
متکی خبر داد:
صدور ویزا برای مادران سه آمریکایی بازداشت شده در ایران

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه کشورمان از صدور ویزا برای مادران سه آمریکایی بازداشت شده در ایران خبر داد.


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه مادران سه آمریکایی بازداشت شده در ایران از مدتها قبل برای سفر به ایران و دیدن فرزندانشان درخواست داده بودند گفت: این موضوع قبل از اجلاس بازنگری معاهده ان‌پی‌تی در نیویورک در تهران مطرح و بررسی شده بود و به لحاظ انسانی در مورد آن تصمیم‌گیری شده بود که برای این سه مادر ویزا صادر شود تا بتوانند به ایران بیایند و فرزندانشان را ببینند.
وزیر خارجه با ذکر این نکته که دستور صدور ویزا به نمایندگی جمهوری اسلامی در نیویورک داده شده خاطرنشان کرد: مادران این سه نفر باید به نمایندگی ایران رجوع و این ویزاها را دریافت کنند و می‌توانند به ایران بیایند.
متکی در پاسخ به سؤالی از دیدار سعید جلیلی و اشتون رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ترکیه خبر داد و گفت:‌پیشنهاد گفت‌وگو بین نماینده ایران و نماینده اتحادیه اروپا ابتدا توسط چینی‌ها در سفر آقای جلیلی به این کشور و پس از آن توسط ترکیه و برزیل مطرح شد که ما آن را مورد بررسی قرار دادیم و از آن استقبال کردیم.
وزیر خارجه کشورمان همچنین تأکید کرد که باید تضمین‌های لازم در مبادله سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران داده شود.
وی بار دیگر با بیان اینکه قطار خلع‌ سلاح به راه افتاده اظهار داشت: این قطار قطعاً به منزلگاه‌های خودش خواهد رسید.
مشروح این اظهارات متعاقبا منتشر می‌شود.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902201749


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در سه شنبه 89/2/21 و ساعت 9:35 صبح | نظرات دیگران()
دوشنبه‌ خونین عراق با 110 کشته‌ و 300 زخمی سپری شد

خبرگزاری فارس: انفجار چندین خودروی بمب‌گذاری شده‌ در مناطق جداگانه‌ عراق و حمله‌ شبه‌ نظامیان به‌ نیروهای پلیس و ارتش این کشور، 110 کشته‌ و 300 زخمی برجای گذاشت.


به‌ گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، در آستانه‌ رایزنی فراکسیون‌های پارلمان برای تشکیل دولت آینده‌ عراق و همزمان با فعالیت نیروهای امنیتی و دستگیری و هلاکت سران ارشد القاعده‌ و بازماندگان حزب بعث، امروز (دوشنبه‌) این گروه تروریستی بار دیگر در حملاتی تلافی جویانه‌ بیش از 500 شهروند عراقی را در چندین انفجار مهیب در مناطق جداگانه‌ این کشور به‌ خاک و خون کشید.
سازمان تروریستی القاعده‌ حملات مرگبار خود را با 5 انفجار همزمان بمب های کنترل شده‌ در شهر فلوجه‌ عراق آغاز کرد.
این انفجارها در مناطق "حی المعلمین " و "الضباط " رخ داد که‌ طبق آمارهای اولیه، در این انفجارها 4 نفر کشته‌ و 12 تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.
ساعاتی پس از این انفجار، یک خودروی بمب گذاری شده‌ این‌بار در استان واسط منفجر شد و بیش از 100 کشته‌ و زخمی برجای گذاشت.
بر اساس آمارهای بیمارستان مرکزی استان واسط در این حمله‌ تروریستی 30 تن کشته‌ و بیش از 70 غیر نظامی دیگر نیز زخمی شده‌اند.
ساعاتی پیش نیز انفجار دو خودروی بمب‌گذاری شده‌ در جنوب بغداد دست کم 140 کشته‌ و زخمی برجای گذاشت.
بر اساس گزارش‌های رسیده‌ ظهر امروز دو خودروی بمب گذاری شده‌ در شهر "حله‌ " واقع در جنوب بغداد و در مقابل یک کارگاه‌ ریسندگی منفجر شد که‌ بر اثر آن 30 تن کشته‌ و بیش از 110 نفر دیگر نیز زخمی شدند.
همچنین منابع خبری از کشته شدن 24 تن از جمله تعدادی از نیروهای ارتش و پلیس عراق در حملات به پست‌های ایست و بازرسی و یک مقر پلیس در بغداد و موصل و فلوجه خبر دادند.
آخرین انفجار دوشنبه‌ خونین عراق تا این لحظه‌ نیز دقایقی پیش در بغداد رخ داد.
وزارت کشور عراق اعلام کرد انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در مرکز یک بازار پر رفت و آمد در حومه جنوبی بغداد 13 کشته و50 زخمی بر جای گذاشت.
گروه تروریستی القاعده‌ امروز نیز همچون 7 سال گذشته، کشتار شهروندان بی دفاع عراقی را در صدر اخبار خبرگزاری‌های جهان قرار داد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902201446 


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در دوشنبه 89/2/20 و ساعت 7:27 عصر | نظرات دیگران()
 
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مسئولان حوزه هنری:
کسانی که در میدان فرهنگی حضور دارند، حق این جهاد را بجا آورند

خبرگزاری فارس: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: کسانی که در میدان جهاد فرهنگی حضور دارند باید حق جهاد را بجا آورند و آن گونه که شایسته است به ترویج ارزش‌های دینی و واقعیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بپردازد


 


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، بعد از ظهر امروز در دیدار جمعی از مسئولان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و دست اندرکاران تولید و انتشار کتاب "دا "، مسئله کتاب را یکی از مسائل اصلی، درجه یک و بدون جایگزین در مقوله فرهنگ دانستند و تأکید کردند: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گنجینه‌های تمام نشدنی و ظرفیت‌های عظیمی هستند که باید از آنها برای نشر و گسترش فرهنگ و ارزش‌های دینی و انقلاب اسلامی در جامعه و جهان، حداکثر استفاده را کرد.
ایشان با تأکید بر اینکه دفاع مقدس، ظرفیت گرانبهایی برای بارور کردن ادبیات کشور و انتقال معرفت ناب دینی و انقلاب اسلامی به جامعه است، افزودند: کتاب " دا " که حقا و انصافا کتاب بسیار خوب و قابل طرح در سطح جهانی است، مربوط به بخش کوچکی از وقایع جنگ تحمیلی است و این نشان می‌دهد که هشت سال دفاع مقدس دارای ظرفیت تولید هزاران کتاب بمنظور انتقال فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و انقلابی به جامعه و جهان است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: ارتقای دانش، تجربه، فهم و قدرت تحلیل مردم از قضایا، و رشد و تعالی فرهنگی از طریق تولید و نشر چنین کتاب‌هایی امکانپذیر است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، انقلاب اسلامی ایران و نحوه شکل گیری، وقوع، حوادث پس از آن و ایستادگی سی ساله و سرافرازی ملت ایران در مقابل چالش‌های بزرگ بین‌المللی را موضوعی بسیار عظیم و فرهنگ ساز برای ملت‌ها دانستند و افزودند: متأسفانه موضوعی با چنین عظمت دچار غفلت واقع شده و در زمینه نگارش تاریخ انقلاب اسلامی و تولید کتاب و دیگر محصولات فرهنگی، تقریبا کار خاصی انجام نشده است.
ایشان با اشاره به تاریخ سازی‌های دروغین و هدفمندی که درباره دوران قبل از انقلاب و حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده است، تأکید کردند: باید در خصوص نگارش تاریخ صحیح و واقعی انقلاب اسلامی کاری جدی انجام و غفلت‌های گذشته جبران شود.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: البته رویش‌های خوب و نوید بخشی در سال‌های اخیر در حوزه فرهنگ و ادبیات کشور مشاهده می‌شود که باید این رویش‌ها و تولیدات مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: باید از فضای فرهنگی کشور بویژه در حوزه تولید و نشر کتاب مراقبت شود زیرا برخی بدنبال تاریخ سازی جعلی و ترویج ضد ارزش‌ها از طریق کتاب هستند.
ایشان با تاکید بر اینکه عرصه فرهنگی، عرصه جهاد است، خاطرنشان کردند: کسانی که در این میدان جهاد فرهنگی حضور دارند باید حق جهاد را بجا آورند و آن گونه که شایسته است به ترویج ارزش‌های دینی و واقعیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بپردازند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته مسائل فرهنگی با دستور و حُکم پیش نمی‌رود بلکه لازمه موفقیت در این عرصه، انگیزه، ایمان و حضور فعال انسان‌های معتقد به ارزش‌های دینی و انقلاب اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین از خانم سیده زهرا حسینی راوی کتاب "دا " و خانم سیده اعظم حسینی نویسنده کتاب "دا " تقدیر کردند.
در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، گزارشی از فعالیت‌های این سازمان و حوزه هنری برای ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ارائه کرد.
آقای مومنی رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیز با بیان برخی اقدامات حوزه هنری در بخش تولید و نشر کتاب‌های مربوط به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: ارتقای کیفیت نشر کتاب، برنامه‌ریزی برای مخاطبان نسل نوجوان و جوان، بکارگیری روش‌های جدید بمنظور معرفی و توزیع کتاب‌ها، و ترجمه کتاب‌های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از جمله اقدامات حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی است.
مدیرعامل انتشارات سوره مهر هم با اشاره به صد و دهمین نوبت چاپ کتاب "دا " گفت: این کتاب در سال 88 ، در هشتاد نوبت به چاپ رسیده است.
وی همچنین بر لزوم ایجاد زیر ساخت‌های مناسب برای نشر، معرفی و توزیع کتاب‌های مبتنی بر ارزش‌های دینی و انقلاب اسلامی تأکید کرد.
خاطر نشان می‌شود کتاب "دا " روایت بخشی از خاطرات و وقایع هفته‌های اول جنگ تحمیلی و تهاجم دشمن بعثی به شهر خرمشهر است.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902201545


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در دوشنبه 89/2/20 و ساعت 6:45 عصر | نظرات دیگران()
الهام: به صلاحیت موسوی در شورای نگهبان رأی دادم/ امروز او را محارب نظام می‌دانم

دکتر غلامحسین الهام عضو حقوقدان شورای نگهبان، عصر روز یکشنبه به دانشگاه شهید عباسپور در شرقی‌ترین نقطه تهران رفت تا در کرسی آزاداندیشی دانشجویان این دانشگاه از روند تصویب قانون اساسی و برخی ناگفته‌های پیرامون آن سخن بگوید.

به گزارش رجانیوز، این جلسه دانشجویی البته بنا بر انتظار قبلی بدون حاشیه نماند و از آنجا که در عنوان برنامه نیز "پرسش و پاسخ" به‌عنوان یکی از دستورکارهای مراسم پیش‌بینی شده بود، سؤالات شفاهی متنوعی نیز از سوی دانشجویان مطرح شد.

با این حال، حاشیه‌دارترین این سؤالات مربوط به فتنه سال 88 و قانون‌شکنی‌های موسوی بود. اگرچه هنگام پرسیدن این سؤالات نه از سوت و کف خبری بود و نه اغلب دانشجویان حاضر در جلسه از این سؤالات استقبال ویژه‌ای می‌کردند، شاید همین هم باعث شد که الهام تصریح کند برای کسانی که هنوز با وجود این‌همه قانون‌شکنی و ترورهای خیابانی از موسوی طرفداری می‌کنند، متأسف است.

عضو هیئت علمی دانشکده پرحاشیه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران البته در سخنان خود تأکید کرد که به صلاحیت موسوی در شورای نگهبان رأی داده بوده اما وضعیت فعلی او را محاربه با نظام می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: نماینده مجلس باید سوگند وفاداری به قانون اساسی بخورد و رئیس‌جمهور هم باید قانون اساسی را قبول کند و در خصوص این مسائل شکی وجود ندارد و همچنین افراد یاد شده باید به جمهوری اسلامی التزام داشته باشند.

الهام افزود: به طور مثال مسعود رجوی در دوره اول ریاست جمهوری کاندیدا شد و او کسی بود که به جمهوری اسلامی رأی نداده بود و به همین دلیل امام(ره) با او مخالفت کرد.

وی ادامه داد: قانون اساسی بیان کرده که نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و این مسئله به صراحت در قانون بیان شده است و براین اساس شورای نگهبان در تمام مراحل انتخابات نظارت دارد.

به گزارش فارس، الهام با بیان اینکه تحجر در تفسیر قانون اساسی امری غلط است، بیان داشت: باید مشکلات را براساس یک منطق و حول محور عقلانیت حل کرد و همچنین در خصوص سنجش اعتقادات افراد باید از روی رفتار آنها اظهارنظر کرد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: مثلاً کسی علیه قانون حرف زده و در عمل هم مخالفت خود را با قانون ثابت نموده اما در زمان احراز صلاحیت می‌گوید که اصل را بر برائت بگذارید که این موضوع صحیح نیست.

الهام در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که انتخابات را مسخره‌بازی دانسته بود، گفت: اگر بگوییم انتخابات مسخره‌بازی است در واقع به شعور ملت و افراد شرکت‌کننده در انتخابات توهین کرده‌ایم.

وی همچنین در خصوص ردصلاحیت‌هایی که در مجلس هفتم انجام شد، گفت: در ردصلاحیت‌هایی که من طی آن در شورای نگهبان بودم هرکسی که به ردصلاحیت خود اعتراض داشت با وی جلساتی را برگزار و دلایل ردصلاحیت را به آن فرد اعلام کردیم.

الهام در ادامه به بیان خاطره‌ای از اوایل انقلاب پرداخت و اظهار داشت: موسوی خوئینی‌ها جزو افرادی بود که در انتخابات اول ریاست جمهوری مسئولیت احراز صلاحیت را برعهده داشت. در آن زمان وی در نماز جمعه در خصوص این مسئله گفت که من از یکی از افراد که کاندیدای ریاست جمهوری شده بود سؤال کردم که می‌خواهید چکاره شوید که آن فرد در جواب به من گفت می‌خواهم رئیس جمهور شوم. براین اساس باید گفت اگر چه آن فرد قصد خدمت داشت ولی سواد و صلاحیت تصدی ریاست جمهوری را نداشت و به همین دلیل ردصلاحیت شد.

الهام با بیان اینکه ما نمی‌توانیم انتخابات بدون معیار داشته باشیم افزود: نمی‌توانیم دلایل ردصلاحیت را در بوق و کرنا کنیم چرا که این مسئله آبروی افراد را می‌برد.

وی در این رابطه ادامه داد: بسیاری از افراد که ردصلاحیت می‌شوند با علم به اینکه می‌دانند نمی‌توان دلایل ردصلاحیت آنها را بیان کرد می‌گویند که این دلایل را بیان کنید و بعد از اینکه دلایل ردصلاحیت آنها اعلام می‌شوند این عده می‌گویند که چرا به ما تهمت می‌زنید.

الهام در ادامه این برنامه خطاب به هواداران موسوی که در سالن حضور داشتند، گفت: علی‌رغم اینکه من به آزادی اعتقاد دارم اما با این حال برای کسانی که هنوز طرفدار موسوی هستند متأسفم چرا که وی باعث برهم زدن نظم کشور، ترورهای خیابانی و مسائلی از این دست شده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی در خصوص انتخابات دور نهم ریاست جمهوری که طی آن معین و مهرعلیزاده ردصلاحیت شدند و سپس به دستور رهبر انقلاب صلاحیت آنها تأیید شد، گفت: شورای نگهبان در آنجا اشتباه نکرد و در آن مسئله رهبر انقلاب از اختیارات خود استفاده کردند که این موضوع اشکالی هم ندارد.

وی در این رابطه ادامه داد: بسیاری از افرادی که در آن زمان ردصلاحیت شدند سخنانی را علیه رهبری مطرح می‌کردند ولی بازهم شاهد بودیم که رهبری آنها را تأیید کرد و در واقع رهبری صلاحیت آنها را به مردم واگذار کردند که مشاهده کردیم مردم آنها را ردصلاحیت کردند.

الهام با بیان اینکه ممکن نیست اعضای شورای نگهبان بتوانند عقیده خود را مخفی کنند، افزود: من خروجی شورای نگهبان را خروجی قابل قبولی می‌دانم که بروز این مسئله را می‌توان در دوره‌های مختلف مجلس یا ریاست جمهوری مشاهده کرد.

سخنگوی سابق دولت اظهار داشت: یک روز گرایش مردم به سمت اصلاحات بود و آن افراد اصلاح‌طلب از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده بودند و در حال حاضر هم گرایش مردم به سمت اصولگرایان است، در این راستا صحیح نیست زمانی که نظر مردم از اصلاح‌طلبان برگشته ما شورای نگهبان را زیرسؤال ببریم.

وی در ادامه این برنامه و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که نمایندگان ردصلاحیت شده در مجلس هفتم را افراد خوشنام در مجلس هشتم دانسته بود، گفت: شاید این عده‌ از نظر شما خوشنام بودند به طور مثال در حال حاضر من میرحسین موسوی را دیگر خوشنام نمی‌دانم اما زمانی که این فرد برای تأیید صلاحیت ریاست جمهوری کاندید شد به او رأی دادم.

الهام تأکید کرد: امروز من میرحسین موسوی را یک مبارز علیه نظام می‌دانم که البته این نظر من یک نظر حقوقی است و التزام عملی ندارد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار داشت: تا امروز هیچ نهادی به اندازه رهبری در طول 30 سال گذشته حافظ منافع مردم نبوده است و اگر اختیارات رهبری را کاهش دهیم کشور دچار بحران خواهد شد، البته باید گفت که در همه جای دنیا اختیارات اینچنینی وجود دارد و در نهایت حرف آخر را یک فرد بیان می‌کند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: قانون اساسی مهم‌ترین رکن ایجاد وحدت و همدلی در کشور و مهمترین پایه همگرایی همه کسانی است که به یک هدف مهم و اساسی که همان منافع و مصالح ملی در کشور است توجه دارد.

الهام افزود: قانون اساسی یک دیدگاه ملی است که می‌تواند نقطه فصل منازعات مدیریتی باشد و افق اداره کشور را در چارچوب مبانی تعریف شده در یک نظام سیاسی به طور شفاف پیش‌ ببرد.

وی با بیان اینکه اهمیت قانون اساسی یک اهمیت کلیدی برای همه کسانی است که حرکت قانون‌گرایانه را پایه رفتار خود قرار می‌دهند، خاطرنشان کرد: قانون اساسی جزء مواد آموزش عمومی در همه رشته‌ها است و اگر شما با آن کار نداشته باشید قانون با شما کار دارد و سرنوشت جامعه در گرو اجرای درست آن است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه به مرور و سابقه تصویب قانون اساسی در کشور پرداخت و اظهار داشت: خیلی از کشورها بعد از انقلاب و تحولات اساسی نیاز به قانون اساسی را قبول نمی‌کنند اما در کشور ما بعد از انقلاب دو نگرش درخصوص وجود قانون اساسی مطرح شد که یکی از این نگرش‌ها معتقد بود در فضای آن زمان نیازی به قانون اساسی احساس نمی‌شود و برای تصدیق حرف خود برخی کشورها را مثال می‌زد.

وی ادامه داد: امروز هم برخی کشورهای غربی هستند که قانون اساسی ندارند و براساس عرف‌های رایج کشور را اداره می‌کنند اما در کشور ما به رغم اینکه برخی این نظر را ابراز می‌کردند امام (ره) تأکید داشتند که کشور اولین گام‌هایش باید در راستای تصویب قانون اساسی باشد و اداره کشور به طور قانونمند باشد.

الهام همچنین گفت: آنهایی که مخالف وجود قانون اساسی بودند، می‌گفتند که امروز قانون اساسی اولویت ندارد و رهبری با اقتدار خود می‌تواند نهاد‌سازی کند اما امام(ره) در مقابل این اندیشه انرژی خود را صرف ساختن پایه‌های انقلاب کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین بیان داشت: در حدود سال‌های 57 کمیته‌ای برای تنظیم قانون تشکیل شد و بر این اساس باید گفت که قبل از پیروزی انقلاب، امام(ره) توجه ویژه‌ای به بحث وجود قانون داشتند و لزوم وجود قانون در جامعه را احساس می‌کردند.

استاد حقوق دانشگاه تهران افزود: اولین گامی که امام (ره) برداشتند این بود که همه‌پرسی و رفراندوم را برای انتخاب نوع نظام سیاسی را برگزار کردند که با اکثریت کم‌نظیری جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، یعنی بخشی از قانون اساسی که نوع نظام را مشخص می‌کرد شکل گرفت.

وی در ادامه اظهار داشت: بعد از آن امام(ره) مجلس تشکیل دادند که این مجلس در آن زمان با عنوان مجلس مؤسسان مطرح بود که این مؤسسان به معنی تأسیس کننده بود و وعده این مسئله را امام(ره) در 12 بهمن 57 و در بدو ورود به بهشت‌زهرا به مردم دادند.

الهام ادامه داد: رهبری سیاسی یک انقلاب آن هم از جایگاهی مانند جایگاه امام (ره) که شخصیت کاریزماتیک داشتند در هیچ جای دنیا قدرت خود را به قانون نمی‌دهد ولی امام(ره) این کار را انجام دادند چرا که ایشان به فکر بنیاد‌سازی در کشور بودند.

الهام گفت: در مجلس مؤسسان رویکردهای متفاوتی وجود داشت و با اینکه عموم مردم رویکرد اسلامی داشتند و خط مشی اعتماد به رهبری در میان آنان وجود داشت اما گروههای دیگری در مجلس مؤسسان حاضر شدند که بخشی از آن‌ها را مارکسیست‌ها تشکیل می‌دادند.

وی خاطرنشان کرد: البته مارکسیست‌ها در آن زمان پایگاه مردمی نداشتند و قالب این افراد از بیرون حمایت می‌شدند و همچنین گروه دیگری که در مجلس مؤسسان فعالیت می‌کردند ملیّون بودند که خود را متعلق به جبهه ملی مصدق می‌دانستند و نگرش‌های غیرمذهبی و سکولار داشتند.

الهام اظهار داشت: بخش دیگری از افرادی که در مجلس مؤسسان وجود داشتند از دل جبهه ملی آمده بودند و گرایش‌های مذهبی هم داشتند ولی اعتقاد نداشتند که سیاست باید منطبق با پایه‌های دینی باشد که نهضت آزادی بخشی از این‌ها بود و آن زمان دولت موقت را بر عهده داشت.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه گفت: همچنین گروه‌های مذهبی تندرو که اسلام ویژه‌ای داشتند، در آن زمان فعالیت می‌کردند که این عده تلفیقی از نگرش‌های مادی‌گرا و جامعه مذهبی اسلام را داشتند. این عده گروه‌های کوچکی بودند که اعمال تروریستی انجام می‌دادند و البته خیلی هم موفق نشدند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به گروهک فرقان یا سازمان مجاهدین خلق که از همان زمان به جریان نفاق معروف شده بودند اشاره کرد.

وی ادامه داد: سازمان مجاهدینی‌ها در پی این بودند که قدرت را به دست آورند و به همین دلیل چالش‌هایی را در برابر مطالبات گسترده مردم قرار می‌دادند ولی مردم به دنبال استقرار نظامی بودند که امام رحمةالله قرار بود آن را بیان کند.

الهام با اشاره به شکل‌گیری مجلس خبرگان قانون اساسی اظهار داشت: مجلس خبرگان رویکردها در جهت‌گیری‌ها را معین کرد و ظرفیت مجلس در آن زمان استانی شد تا مردم آنها را انتخاب کنند و اتکای مجلس به رای مردم باشد.

سخنگوی سابق دولت گفت: انتخابات مجلس خبرگان با این رویکرد که از هر استانی تعدادی نماینده انتخاب شوند برپا شد.

الهام ادامه داد: بحث دیگری که در آن زمان مطرح بود این بود که مجلس خبرگان نیاز به پیش‌نویس داشت و در آن زمان این بحث مطرح شد که آیا باید از پیش‌نویس قبلی استفاده شود یا اینکه پیش‌نویس تازه‌ای مطرح شود. امام(ره) در آن زمان این مسئله را تایید کردند که مجلس مقید به پیش‌نویس نباشد و می‌تواند از اندیشه‌های نو استفاده کند.

وی ادامه داد: بسیاری از مسائل پیش‌نویس قابل قبول نبود و اولین مسئله‌ای که در آن زمان مطرح شد مسئله رهبری دینی بود که در پیش‌نویس قبلی در خصوص آن چیزی وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: یکی از بحث‌های پرچالشی که برخی طیف‌ها در آن زمان با آن مخالفت می‌کردند بحث ولایت فقیه بود و از همین‌جا اولین نقطه‌های درگیری پیش آمد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین بیان داشت: در ابتدا بنا بود مجلس خبرگان قانون اساسی ظرف مدت سه ماه کار خود را تمام کند ولی بعد از اتمام سه ماه این اتفاق نیفتاد و در این زمان نهضت آزادی با مطرح کردن این شائبه قصد داشت خبرگان قانون اساسی را منحل کند چرا که می‌گفت مدت‌زمان آنها برای فعالیت تمام شده که البته در پشت صحنه سفارت آمریکا هم از آنها حمایت می‌کرد و سعی می‌کرد که دولت موقت خبرگان قانون اساسی را منحل کند تا بساط قانون جمع شود و قانون اساسی تصویب نشود اما در اینجا امام(ره) اعلام کردند که دولت موقت نمی‌تواند مجلس را که مردم برگزیده‌اند منحل کند.

الهام با اشاره به فضای سال‌های اول انقلاب، اظهار داشت: با توجه به اینکه ما از دوران طاغوت به دوران اسلامی بازگشته بودیم و عده‌ای زیادی نیز در جریان انقلاب شکنجه شده بودند بسیاری از افراد از قدرت می‌ترسیدند و نسبت به آن بدبین بودند.

وی افزود: به طور مثال در آن زمان بحث اختیارات رئیس‌جمهور مطرح بود و بنی صدر از طرفداران افزایش اختیارات رئیس‌جمهور بود که در آن زمان آقای منتظری در جواب به او گفت "اگر اختیارات رئیس جمهور را افزایش دهیم ممکن است فردا یک آدم الدنگ رئیس جمهور شود، در آن زمان چه کار باید کنیم؟ " بر این اساس باید گفت که یک بدبینی کلی در فضای آن زمان وجود داشت.

الهام ادامه داد: نگرش در آن زمان این طور بود که تمرکز قدرت فساد می‌آورد که البته این مسئله درست بود ولی باید توجه کرد که در این مسئله افراط نشود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین گفت: یکی از مسائلی که در آن زمان و بعد از تصویب قانون اساسی مطرح بود بحث تضمین اجرای قانون اساسی بود چرا که در آن زمان تفسیرهای غلطی ازقانون ارائه می‌شد که این مسئله به نوعی باعث از بین رفتن قانون می‌شد.

سخنگوی سابق دولت اظهار داشت: در سلسله مراتب قانونگذاری، قانون اساسی در راس قرار می‌گیرد و تمام قوانین زیر پوشش آن هستند و باید تابع آن باشند، لذا قوانین مجلس نیز باید زیر مجموعه‌ای از قانون باشد و این موضوع در خصوص دولت صدق دارد.

الهام در ادامه این برنامه خاطرنشان کرد: شورای نگهبان به عنوان خط‌کش باید بر قوانین نظارت داشته باشد تا مقررات خلاف قانون اساسی نباشد و همچنین باید تمام مصوبات مجلس در کمیته 12 نفره این شورا بررسی شود تا مغایر قانون و شرع نباشد.

وی در این رابطه ادامه داد: فقهای شورای نگهبان ماموریت دارند که هیچ چیزی خلاف موازین شرع تصویب نشود و اعضای حقوقدان هم وظیفه دارند اجازه تصویب مسائل بر خلاف قانون اساسی را ندهند.

الهام با بیان اینکه قانون اساسی کلید مدیریت کشور در طول زمان است و نباید آن را نقض کرد، گفت: یکی از کارویژه‌های شورای نگهبان که معمولاً مورد غفلت قرار می‌گیرد بحث تفسیر قانون اساسی است یعنی اگر اعضا بخواهند از قانونی تفسیر ارائه کنند 9 رای از 12 رای باید وجود داشته باشد و این تفسیر در واقع همان اعتبار قانون اساسی را دارد.

وی در ادامه این برنامه گفت: یکی از بحث‌های مطرح بحث انحراف از نقش مردم در نظام‌سازی است و در این راستا باید گفت که جمهوری اسلامی یک نظام یک پارچه است و حاکمیت دوگانه هیچ معنایی ندارد.

الهام ادامه داد: این حاکمیت در بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها تکیه بر رای مردم دارد که این رای باید محافظت شود و در قانون هم آمده که نهادهای انتخابیه مردم باید به گونه‌ای عمل کنند که خلأ در کشور ایجاد نشود و حتی در طول 8 سال جنگ انتخابات در مناطق جنگ زده برگزار می‌شد و خرمشهر که یک منطقه جنگ زده بود در مجلس نماینده داشت.

سخنگوی سابق دولت در ادامه خاطرنشان کرد: نظارت در انجام انتخابات هم بر عهده شورای نگهبان است و این نظارت تنها در دوره‌ اول ریاست جمهوری به امام (ره) سپرده شده ولی بعد از آن این شورا نظارت بر همه انتخابات غیر از شورای شهر را بر عهده گرفت.

الهام در ادامه سه کار ویژه برای شورای نگهبان برشمرد و افزود: نظارت بر اصول قانون اساسی و نیز تفسیر قانون اساسی و همچنین نظارت بر قانون انتخابات از امور مهمی است که بر عهده شورای نگهبان است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به اظهارنظر یکی از دانشجویان که قانون اساسی را غیرمنطقی دانسته بود گفت: این قانون در واقع توسط مردم تأیید شده و مسئله‌ای را که شما مطرح می‌کنید بی‌احترامی به رای مردم است.

وی ادامه داد: کرسی آزاداندیشی به این معنی است که مسائل خود را مطرح کنیم و قانون اساسی هم که برگرفته از رای مردم است را نیز باید پاس بداریم و حافظ آن باشیم و در این راستا باید گفت که ما تنها می‌توانیم در حوزه نظر برخی مطالب را بیان کنیم.

الهام اظهار داشت: نباید انتظار داشته باشید که من مطابق میل شما حرف بزنم، چرا که این مسئله در واقع نوعی دیکتاتوری است و بر این اساس باید همه نظرات خود را مطرح کنند، تا بتوانیم به یک جمع‌بندی در نتیجه منطقی برسیم.

الهام اظهار داشت: بین کفر و دین هیچ وجه مشترکی وجود ندارد و براین اساس در خصوص برخی مسائل که عده‌ای در مورد قانون اساسی بیان می‌کنند باید بگویم که این مسائل واقعیت ندارد.

وی با اشاره به اصل برائت در قانون گفت: من در خصوص این موضوع طی مقاله‌ای نظریات خود را بیان کردم و این اصل در واقع دو حوزه دارد که یکی از این حوزه‌ها در چارچوب مبانی اسلام است.

وی ادامه داد: منظور از این چارچوب این است که همه امور مباح است مگر اینکه خداوند آن را حرام کرده باشد و بحث دیگر در خصوص اصل برائت مربوط به امور کیفری است که معمولاً در اظهارنظرها مدنظر قرار می‌گیرد.

الهام اظهار داشت: طبق اصل برائت که به امور کیفری اشاره دارد هیچ‌کس مجرم نیست و هیچ متهمی نباید در دادگاه دلیل بر بی‌گناهی بیاورد بلکه این دادگاه است که در راستای گناهکاری آن فرد باید دلایل خود را بیان کند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه تمام انسان‌ها بی‌سواد به دنیا می‌آیند، گفت: تمام انسان‌ها بعد از طی دوره‌ه‌ای باسواد می‌شوند و برای اینکه سواد خود را نشان دهند چیزی ارائه می‌کنند یا مدرکی نشان می‌دهند. به طور مثال اگر کسی بگوید من مهندس برق هستم باید مدرک آن را هم نشان دهد و نباید بگوید که اصل بر برائت است و با این دلیل از ارائه مدرک امتناع کند.


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در دوشنبه 89/2/20 و ساعت 6:33 عصر | نظرات دیگران()
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا