پاییز 88 - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
توانگری خردمند، به حکمتش و عزّت او به قناعتش باشد . [امام علی علیه السلام]
امروز: دوشنبه 103 اردیبهشت 31
 
روایت میرشکاک از مخملباف
در حوزه هنر یک دیکتاتور داشتیم آن‌هم مخملباف بود

یک شاعر و منتقد نام‎آشنای سه دهه گذشته روایت مقایسه‌ای خود را از محسن مخملباف در دهه 60 و 80 بیان کرد.

به گزارش رجانیوز، یوسفعلی میرشکاک در تازه‎ترین شماره هفته‎نامه پنجره از خاطرات خود می‎گوید، خاطرات سال‎های حوزه هنری و چهره‎هایی چون حسن حسینی، قیصر امین‎پور و محسن مخملباف. خاطرات شنیدنی و بیان جذاب میرشکاک در گفت‎وگوی مفصلی که پنجره به مناسبت انتشار ویژه‎نامه‎ای برای او ترتیب داده است، ناگفته‎های بسیاری را پیش روی مخاطب می‎گذارد. از چماقداری چهره‎ای که امروز مدام از دموکراسی داد سخن سر می‎دهد.

وی ادامه می‌دهد: "در آن روزگار در حوزه هنری یک دیکتاتور بیشتر نداشتیم، کسی که حرف به خرجش نمی‎رفت، آن هم محسن مخملباف بود. برای زدن پاسبان در آن مدتی که زندان خوابیده بود و فکر می‎کرد که صاحب جهان است؛ الان هم که دیگر جهانی شده بنده خدا!"

محسن مخملباف خودش مرید و مراد خودش بود. او فقط در ادبیات داستانی این کاره [سردمدار بقیه] بود. چون مسئول واحد ادبیات داستانی در حوزه بود وگرنه بین آقا سید حسن حسینی اصلا عرض اندامی نداشت محسن حتی غلط املایی هم داشت. البته آن ایام ما همه با هم رفیق بودیم. ترک موتور محسن مخملباف سوار می‎شدیم و این طرف و آن طرف می‎رفتیم. چوب پرچم درمی‎آوریم و درگیری با گروهک‎ها. محسن چماقدار بود او از حیث ذهنی هم تحولی پیدا نکرد.

در عین حال امروز روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال نوشت‏:‏ محسن مخملباف با عنوان سخنگوی جنبش سبز از باراک اوباما رییس جمهور امریکا خواستار افزایش پشتیبانی آشکار از هواداران مردمسالاری در ایران شد‏.

این روزنامه افزود‏:‏ مخملباف در جریان دیدار غیررسمی از واشنگتن، همچنین از اوباما خواست فشار مالی را بر سپاه پاسداران افزایش دهد‏

http://rajanews.com/detail.asp?id=40122


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 7:43 عصر | نظرات دیگران()
تحلیل روس‌ها از مانور هوایی ایران

 

منبع: دنیای اقتصاد

«آندره‌تریخوف» خبرنگار روزنامه روسی «نیزاویسیمایا گازیتا» در مقاله‌ای مانور ایران را آمادگی جنگی عنوان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، وی می‌نویسد: در ایران رزمایش گسترده پنج روزه نیروهای مسلح کشور آغاز شد. در این رزمایش علاوه‌بر ارتش، یگان‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز شرکت می‌کنند. هدف از رزمایش «مدافعان آسمان ولایت 2»، ارتقای سطح آماده باش نیروهای پدافندی ایران در برابر حملات احتمالی، از جمله حمله به تاسیسات هسته‌ای کشور است. کارشناسان «نیزاویسیمایا گازیتا» معتقدند که احتمال جنگ در منطقه اکنون بالاتر از سال گذشته است.

وی ادامه می‌دهد: برخی ناظرین معتقدند که در این رزمایش ایرانیان قصد داشتند سیستم‌های روسی ضدهوایی اس-300 را به نمایش بگذارند، اما همانطور که به کرات تهران اعلام کرد، مسکو در عرضه آنها 6 ماه تاخیر کرده است. در ضمن، روز شنبه، «احمد میقانی» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا نیز از این مساله بی‌توجه نگذشت و گفت: «ما فکر می‌کنیم این کار تحت تاثیر فشار صهیونیست‌ها قرار گرفته و امیدواریم کشور روسیه با توجه به منافع مشترکی که ما با دارد، هر چه سریع‌تر این سامانه‌ها را تحویل دهد؛ چرا که اس-300 یک سامانه تدافعی است و امیدواریم روس‌ها تحت تاثیر فشار لابی‌های صهیونیستی قرار نگیرند.»

مولف می‌نویسد: اسرائیل و آمریکا مخالف تحقق معامله موشکی روسیه و ایران هستند و نگرانند که ایران به کمک اس-300 «توان دفاعی از تاسیسات هسته‌ای خود، از جمله از کارخانه اصلی غنی‌سازی اورانیوم در نطنز را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد»، این مطلب را روزنامه اسرائیلی Jerusalem Post نوشت.

این روزنامه خاطر نشان می‌کند که امسال ایران اصلاحاتی در نیروهای مسلح خود انجام داد تا کارآیی پدافندها را بالا ببرد. اما «تزوی ماگن» کارمند ارشد علمی دانشگاه تل آویو در مصاحبه‌ای با «نیزاویسیمایا گازیتا» گفت که در حال حاضر گذر از پدافندهای ایران برای آمریکایی‌ها و احتمالا برای اسرائیلی‌ها مشکل‌ساز نیست.

وی معتقد است که عرضه سیستم‌های اس-300 روسی به ایران می‌تواند توان پدافندی ایران را بالا ببرد، اما آن را به‌طور کلی تغییر نمی‌دهد. به اعتقاد ماگن، در صورت تحقق این قرارداد، برای کسی که بخواهد به ایران حمله کند، انجام این کار بدون تلفات دشوار خواهد شد. به گفته وی، سیستم‌های روسی اس-300 نمی‌توانند در توازن نیروها در منطقه تغییری کلی ایجاد کنند.

تریخوف ادامه می‌دهد: ماگن رزمایش کنونی در ایران را اقدامی سیاسی از سوی تهران نامید. به گفته وی، مانورهایی که در ماه سپتامبر سال جاری در این کشور انجام شدند نیز، بمنظور «نشان دادن توانایی ایران در زمینه برخی از انواع تسلیحات بودند» و معتقد است که «این هشداری از سوی ایرانیان بود که کاری به آنها نداشته باشند و آنان را تهدید نکنند.»

http://tabnak.com/nbody.php?id=16259


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 4:7 عصر | نظرات دیگران()
حضور دختر محجبه، پارلمان فرانسه را به هم ریخت

حضور یک دختر جوان محجبه در تماشاچیان پارلمان فرانسه ، اختلاف نظر شدیدى بین نمایندگان حزب حاکم و نمایندگان حزب کمونیست ایجاد کرد، حتى اعضاى یک حزب واحد نیز با یکدیگر به مشاجره پرداختند.

به گزارش پرس.تى.وى – بیروت، به دنبال حضور این دختر محجبه در پارلمان فرانسه، تعدادى از نمایندگان فرانسه، "برنار اکوییه" رییس انجمن ملى را متهم کردند که با سهل‌انگارى خود، زمینه ورود این محجبه را به پارلمان فرانسه فراهم کرده است.

این دختر، یک ماه پیش نیز به همراه هم کلاسى‌هاى خود در جلسات پارلمان حاضر شده بود، ولى به قول "فرانسواز هوستالییه" یکى از نمایندگان زن فرانسه، حجاب سرتاسرى وى این بار تحریک کننده بود. حجاب وى علاوه بر اینکه تمام موهاى سرش را مى‌پوشاند، تا زانوهایش هم کشیده شده بود.

دو نماینده روند عادى جلسات پارلمان را متوقف کرده و از علت حضور این محجبه در میان تماشاچیان ابراز تعجب نمودند، زیرا بر اساس ماده هشتم آیین نامه داخلى پارلمان، تماشاچیان و مستمعان باید در جایگاه خود نشسته و به نشانه احترام، کلاهشان را از سر بردارند.

"هوستالییه" بعد از این جر و بحث‌ها، به مسئول نظارت بر جلسات مراجعه کرده و سؤال کرد: «آیا این دختر در هنگام ورود به پارلمان نیز حجاب بر سر داشته است؟». این مسئول پاسخ مى‌دهد که همه مقررات آیین نامه را رعایت کرده است. ولى این نماینده بیان کرده حضور یک محجبه در ساختمانى که یکى از ستون‌هاى آن لائیک بوده و ستون دیگر آن برابرى زن و مرد است، قابل توجیه نمى‌باشد.

ولى "برنار آکوییه" بیان کرد که ماده هشتم مقررات داخلى که مورد اشاره این نمایندگان است، مربوط به دوره گذشته مى‌باشد که مردان کلاه بر سر مى‌گذاشتند و مى‌بایستى در هنگام آغاز جلسات به نشانه احترام این کلاه‌ها را برمى‌داشتند و نباید از این ماده قانونى علیه کسانى که دین و مذهب خاصى دارند مورد استفاده قرار گیرد، زیرا فرانسه مهد دموکراسى است و این اقدام به این چهره فرانسه لطمه وارد مى کند.

http://rajanews.com/detail.asp?id=40430


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 4:6 عصر | نظرات دیگران()
محمد دادکان اعلام کرد:
با خنده و شوخی اول آسیا نمی‌شویم/ برای بازگشت به فوتبال مشکلی ندارم

سرویس ورزشی- ماجرای حضور مجدد محمد دادکان در عرصه مدیریتی ورزش این‌روزها به عنوان یکی از سوژه‌های اصلی محافل ورزشی در جریان است، بسیاری این مساله را غیر ممکن می‌داند و برخی دیگر ورود دادکان به محیط ورزش را محتمل می‌دانند. با این تفاسیر یک سوال برای اهالی فوتبال بی‌پاسخ مانده که سرانجام سرنوشت دادکان چه خواهد شد؟

پیدا کردن پاسخ این سوال کار سخت و طاقت فرسایی نیست چون نزدیکان دادکان از قول وی می‌گویند او برای آمدن تصمیم خود را گرفته اما باید ابتدا شرایط حضورش در فوتبال فراهم شود تا او مسوولیت قبول کند.

هر چند محمد دادکان این مساله را هنوز به شکل رسمی تائید نکرده اما یکی از دوستان مورد وثوق وی در خصوص سرنوشت بازگشت رئیس سابق فدراسیون فوتبال به عرصه ورزش می‌گوید: "دادکان قصد خدمت به ورزش ایران را دارد اما دوست دارد قبل از این که بازگشتش جدی شود، زمینه فعالیت او و همکارانش فراهم شود، شرایط او خیلی دور از دسترس نیست. دادکان می‌خواهد سرنوشت بدهی‌های فدراسیون فوتبال مشخص شود که قرار است این مبالغ را چه کسی پرداخت کند، به جز این، او می‌خواهد اختیار تام داشته باشد تا بتواند فوتبال ایران را به خوبی مدیریت کند."

با این حال، منابع خبری اعلام کردند محمد دادکان شامگاه سه‌شنبه هفته جاری در یک محفل خصوصی با انتقاد از شرایط موجود فوتبال ایران خطاب به روسای فدراسیون فوتبال گفت:" چطور ممکن است آقایانی که تا دیروز مدعی بودند ما فدراسیون برتر آسیا هستیم حالا با لخنی تمسخرآمیز اعلام می‌کنند ما جزو تیم‌های درجه دوم آسیا هستیم! چه کسی فوتبال ایران را به این روز انداخت آیا کسی جز مدیریت فعلی زمینه‌ساز این شرایط شد؟!

باور کنید همه چیز را به تمسخر گرفتیم، فوتبال ایران با خنده و شوخی اول آسیا نمی‌شود، شما روزی که فوتبال ایران را تحویل گرفتید به راستی شرایط تیم ملی این گونه بود، ما در جام‌جهانی افتخار آمیز مقابل پرتغال و مکزیک ظاهر شدیم به شکلی که همه از کیفیت تیم ملی تقدیر کردند اما حالا در اردن یک حمله جدی هم روی دروازه این تیم ایجاد نمی‌کنیم!"

افرادی که در این جلسه خصوصی حضور داشتند، با تائید خبر محافل خبری مدعی هستند، محمد دادکان با انتقاد صریح از علی کفاشیان اعلام کرده است:" دوستان معتقدند ما قبلا هم به اردن باخته بودیم ، بله کسی منکر این مساله نیست اما چرا نمی‌گوید این بار که به اردن باختیم چه هجمه سنگینی به ایران وارد شد، چرا نمی‌گوید تلویزیون‌های اردن با قطع برنامه‌های خود موزیک پیروزی پخش کردند واعلام کردند ما ایران را شست دادیم نه فوتبال آن را! اگر فکر می‌کنید من دروغ می‌گویم بروید از کارکنان سفارت ایران در اردن سوال کنید که اردنی‌ها چگونه ناجوانمردانه همه چیز را مورد تمسخر قرار دادند!"

گفته می‌شود دادکان در این جلسه اعلام کرده است:" قصد دارم به محض بازگشت دکتر احمدی‌نژاد از برزیل خدمت برسم و تمام مسائل را به ایشان گزارش دهم، من مملکتم را دوست دارم، مردم کشورم را دوست دارم، هیچ مشکلی برای خدمت به مملکتم ندارم، اگر مشکلی داشتم با مدیریت قبلی سازمان تربیت بدنی بوده که آن هم بر اساس منطق مطرح کردم و معتقد بودم رئیس سابق سازمان تربیت بدنی در تصمیمات خود مرتکب اشتباه شد که با پافشاری بر موضع اشتباه خود زمینه ناکامی فوتبال ایران را فراهم کرد. حالا هم من برای حضور در فوتبال ایران مشکلی ندارم ولی باید شرایطش فراهم شود."

بسیاری از کارشناسان معتقدند سخنان محمد دادکان در خصوص وضعیت فعلی فوتبال ایران نشان‌دهنده این واقعیت است که او تمایل بسیار زیادی برای بازگشت به عرصه ورزش کشور دارد تا دوباره بتواند زمینه موفقیت فوتبال ایران را فراهم کند، از طرفی از راهروهای سازمان تربیت‌بدنی هم اخباری به گوش می‌رسد که رئیس سازمان تربیت‌بدنی هم دوست دارد تا از محمد دادکان در عرصه مدیریتی ورزش استفاده کند اما سخنان دادکان در برنامه ورزشی توپ طلایی باعث به وجود آمدن سوتفاهم بین سعیدلو و دادکان شد تا وی در تصمیم خود مبنی بر استفاده از دادگان قدری تامل کند اما پادرمیانی برخی چهره‌های شاخص ورزشی باعث شد دوباره این دو به هم نزدیک شوند تا محافل خبری امیدوار باشند که رئیس سازمان تربیت ‌بدنی در راستای تصمیمات ورزشی خود در آینده‌ای نزدیک زمینه استفاده از توانایی‌های محمد دادگان را فراهم می‌سازد تا دوباره شاهد حضور وی در فوتبال ایران باشیم.

http://rajanews.com/detail.asp?id=40369


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 10:44 صبح | نظرات دیگران()
فاکس نیوز: ایران با ما بازی می‌کند

‏شبکه فاکس نیوز امریکا در گزارشی مدعی شد پاسخ ایران به طرح پیشنهادی وین برای غنی سازی اورانیوم در خارج از خاک خود نوعی بازی برای وقت کشی است.

به گزارش ایرنا، فاکس نیوز شبکه وابسته به نومحافظه کاران آمریکایی در گزارشی اعلام کرد ایران طرح دیگری را به جای طرح پیشنهادی آژانس بین المللی انرژی اتمی درخصوص برنامه هسته ای اش مطرح کرده که این کار نوعی بازی است.

این شبکه خبری در گزارش خود آورده است براساس طرح پیشنهادی وین سوخت مورد نیاز برنامه های هسته ای ایران در خارج از این کشور غنی سازی شده و سپس به این کشور انتقال داده می شود اما سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران روز گذشته اعلام کرد تهران حاضر است میله های سوخت 20 درصد را با اورانیوم غنی شده 3.5 درصد خود معاوضه کند.

جلیلی تاکید کرد تهران تنها در صورتی حاضر به انجام این معامله است که این معاوضه در داخل خاک ایران انجام پذیرد.

این شبکه آمریکایی البته اعلام نکرد که تهران در ابتدا خواهان خرید سوخت 20 درصد برای نیروگاه تحقیقاتی تهران شده بود و پیشنهاد معاوضه سوخت، مساله ای بود که در جریان مذاکرات وین از سوی طرف های مذاکره کننده با تهران مطرح شد و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که برای پذیرش این پیشنهاد ملاحظاتی فنی و اقتصادی دارد و در صورتی که این ملاحظات لحاظ نشوند، حاضر به پذیرش آن نخواهد بود.
http://rajanews.com/detail.asp?id=40375


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 10:43 صبح | نظرات دیگران()

هر نفر در جهان 8 هزار دلار بدهکارست
ساعت خبر: 7:40 - تاریخ خبر: 05/09/1388

براساس آمار و ارقامی که روز چهارشنبه منتشر شد میزان بدهی های عمومی کشورهای جهان به چهل و نه هزار و سیصد میلیارد دلار رسیده است که نسبت به سال دو هزار و هفت، چهل و پنج درصد افزایش نشان می دهد.

 

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه پنج تلویزیون ، میزان بدهی جهان طی سه سال گذشته ، هر سال پانصد میلیارد دلار افزایش یافته است و بدین ترتیب ، میزان بدهی های عمومی کشورهای جهان به حدود پنجاه هزار میلیارد دلار رسیده است.

به عبارت دیگر، هر نفر درجهان حدود هشت هزار دلار بدهکار است. جالب آنکه هشتاد درصد بدهی های که طی سه سال گذشته اضافه شده است مربوط به کشورهای ثروتمند عضو گروه هفت است .

بدهی های عمومی برخی کشورهای ثروتمند جهان حتی تا جایی پیش رفته است که دیگر قابل تحمل نیست.به عنوان،میزان بدهی های عمومی در ایتالیا به بیش از صد درصد تولید ناخالص داخلی این کشور می رسد.یعنی میزان بدهی ها در این کشور از ثروت اندوزی این کشور نیز بیشتر است. میزان بدهی های عمومی ژاپن نیز به حدود دویست درصد می رسد و این وضع در جهان خطر از بین رفتن تعادل مالی جهان را در پی دارد.

http://www.iribnews.ir/Default.aspx?Page=MainContent&news_num=206842
 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 10:4 صبح | نظرات دیگران()
مشکلات زائران درپی بارش شدید باران درعربستان
 یک روز کامل بارش باران درعربستان باعث شد تا هزاران نفر از زائرین خانه خدا در نخستین روز از مراسم حج چندین ساعت در راهبندان بمانند.
 

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه از مکه ،بارش سنگین باران در مکه باعث شد تا در میان مسئولان برگزاری مراسم حج نگرانی هایی درخصوص جاری شدن سیل بوجود اید .

مقامات عربستان اعلام کردند براثر جاری شدن سیل درشهر جده دستکم ده نفر جان خود را از دست داده اند .

دریایی از زائرین از سراسرجهان که لباس های سفید به تن دارند از سه شنبه شب یا سحرگاه روز چهارشنبه مراسم حج را آغاز کرده اند.

برغم گزارش های منتشر شده درباره خطر شیوع بیماری آنفلوانزای نوع آ در میان حجاج ،‌تعداد کمی از آنها دچارنگرانی شده اند.

مقامات بهداشتی عربستان می گویند تاکنون چهار نفر از زائرین براثر ابتلا به بیماری انفلوانزای نوع آ جان خود را از دست داده اند که همگی انها سابقه بیماری داشته اند.

http://www.iribnews.ir/Default.aspx?Page=MainContent&news_num=206850
 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 10:3 صبح | نظرات دیگران()
ایستگاه هفدهم، مصاف حساس سپاهان با پرسپولیس
هفته هفدهم مسابقات لیگ برترایران ازفردا پیگیری میشود.
 

به گزارش واحد مرکزی خبر درمهمترین بازی این هفته تیمهای سپاهان با پرسپولیس واستقلال با پیکان دیدارمیکنند.

برنامه و اسامی داوران دیدارهای هفته هفدهم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور به شرح زیر است:

جمعه -

* سایپا کرج - صبای قم، ساعت 13:30، ورزشگاه انقلاب کرج

داور: سعید بخشی‌زاده، کمک‌ها: رسول فروغی و حمید غمزه، داورچهارم: سیدمهدی سیدعلی

ناظر: زاهد بحرینی

* مقاومت شهیدسپاسی شیراز - راه‌آهن شهرری، ساعت 14، ورزشگاه حافظیه شیراز

داور: البرز حاجی پور، کمک‌ها: کیانوش داوودزاده و مهدی عالیقدر، داورچهارم: اسماعیل آمری

ناظر: ایرج نظری

* تراکتورسازی تبریز - پاس همدان، ساعت 14، ورزشگاه یادگارامام (ره) تبریز

داور: علیرضا فغانی، کمک‌ها: محمدرضا منصوری و محبت علی رضائی تبار، داورچهارم: جمشید دانش مهر

ناظر: بهرام مهرپیما

* استیل آذین تهران - استقلال اهواز، ساعت 14، ورزشگاه تختی تهران

داور: سعید مظفری‌زاده، کمک‌ها: سعید زارع و علی موغلی، داورچهارم: بابک وسیله بر

ناظر: علی خسروی

* فولاد خوزستان - شاهین بوشهر، ساعت 14، ورزشگاه اختصاصی فولاد اهواز

داور: یداله جهانبازی، کمک‌ها: صادق نوری و حسین سنجری، داورچهارم: رسول احمدی

ناظر: محمد تولائی

* ملوان بندرانزلی - ذوب آهن اصفهان، ساعت 14، ورزشگاه تختی انزلی

داور: مسعود مرادی، کمک‌ها: رضا سخندان و مرتضی کریمی، داورچهارم: محمد ملکی

ناظر: نادر جعفری

شنبه -

* ابومسلم خراسان - مس کرمان، ساعت 14، ورزشگاه ثامن الائمه مشهد

داور: نوید مظفری، کمک‌ها: حمید نظری و بهرام کیانی، داورچهارم: محمدحسین اسدی

ناظر: حاتم بک پور

* سپاهان اصفهان - پرسپولیس تهران، ساعت 14، ورزشگاه ذوب آهن فولادشهر

داور: هدایت ممبینی، کمک‌ها: حیدر شکور و حسن کامرانی فر، داورچهارم: رحیم مهرپیشه

ناظر: غلامرضا بهروان

* استقلال تهران - پیکان قزوین، ساعت 16:15، ورزشگاه آزادی تهران

داور: خداداد افشاریان، کمک‌ها: علیرضا یزدانی و علیرضا کهوری، داورچهارم: فرشید افشار

ناظر: فریدون اصفهانیان.

http://www.iribnews.ir/Default.aspx?Page=MainContent&news_num=206858
 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 10:0 صبح | نظرات دیگران()
انجمن حجتیه و انحرافات آن

انجمن حجتیه و انحراف در مبارزه

یکی از نکات بسیار با اهمیت در پرونده انحرافی انجمن حجتیه مسأله غفلت و (بلکه) تغافل از آنچه مبارزه اصلی محسوب می شود و توجه به تلاشها و مبارزات غیر اصلی و فرعی می باشد. این موضوع، هم در پیش از انقلاب و هم پس از انقلاب مصادیق روشن و بارز خود را دارد. ذکر این نکته با توجه به توضیحات ذیل اهمیت خود را بیشتر نشان می دهد. مونتسکیو متفکر شهیر فرانسوی می گوید: انسان همچون حفره توخالی می ماند که اگر آنرا با معنویت و حقیقت پر نکردید، باید منتظر باشید که با انحرافات و نادرستیها پر شود.

براستی یک انسان مذهبی که روح مبارزه با انواع طاغوتهای بیرون و درون جزو مسلمات دینش محسوب می شود و برای او که هرکجای قرآن و تعالیم دینی خود را نظاره می کند سخن از جهاد و مبارزه و جد و تلاش می یابد چگونه می تواند در یک زندگی آرام و ساکت و خاموش و خنثی احساس مذهبی بودن بنماید. پس بطور قطع به پا خواهد خاست، آستین همت بالا خواهد زد و تا آنجا که بتواند در راه هدف دینی تلاش و مبارزه خواهد کرد. در غیراینصورت هرگز احساس مذهبی بودن نخواهد کرد و کم کم به ورطه غیر مذهبی بودن و بلکه ضدمذهبی بودن فرو خواهد غلطید.

سران انجمن حجتیه از این واقعیت مذهبی نمی توانستند چشم فرو بندند. از سوی دیگر، آنان به هیچوجه به آن نوع مبارزه ای که امام و پیروان راستین او بدان فرا می خواندند اعتقاد و باوری نداشتند. تنها را بدیل برای آنان این بود که شور و انگیزه هواداران خود را در جهتی سوق دهند که هم احساس مبارزه طلبی آنها را ارضاء کند و هم به دنیا و منافع انجمن حجتیه صدمه و لطمه ای وارد نشود. لذا هواداران و نیروهای جوان خود را درگیر مبارزه های خنثی می نمودند. مبارزه هایی بی ثمر و یا کم ثمر که نه به شاه و ایادی او لطمه ای جدی وارد می ساخت و نه برای آنان دردسر جدی فراهم می ساخت.مبارزه با بهائیت در پیش از انقلاب و نیز مبارزه با برخی مظاهر بسیار ناچیز و فرعی تمدن غربی که شاه مروج آنها بود، همگی نحوه مبارزاتی بود که همگان را از توجه به طاغوت اصلی و بیماری اصلی جامعه ایران دور می داشت.

اتفاقا شاه و عوامل او نیز نه تنها از این نوع مبارزه بیمی و حراسی به دل راه نمی دادند بلکه بر اساس تحلیلهای دقیق اجتماعی و روانی، آنان نیز می دانستند که اینگونه مبارزات فرعی و حاشیه ای، در واقع سوپاپ اطمینانی برای حرکات آنان محسوب می شود. سران رژیم ستمشاهی به خوبی می دانستند که مبارزات خنثی به خوبی انرژی و شور انقلابی جوانان مذهبی را به تحلیل خواهد برد و جوانان مذهبی با این نوع فعالیتها، هم به لحاظ روحی اغنا خواهد شد و هم به لحاظ سیاسی و اجتماعی فرصت و مجال توجه به غده اصلی مشکلات را نخواهد داشت و حتی در صورت توجه به رژیم که ام الفساد و ریشه تمامی نابسامانیهای اجتماعی و مذهبی محسوب می شد، دیگر احساس تکلیفی در برخورد با رژیم نخواهد کرد و تعهدات خود را در قبال مذهب و جامعه انجام شده می یابد. بنابراین برخورد رژیم ستمشاهی با انجمن حجتیه یک برخورد ملایمت آمیز و دوگانه بود. هم به انجمن میدان می داد چون فعالیتهای انجمن را در راستای منافع خود می دید و هم برای آن محدودیت قائل می شد. آنهم از این جهت که مبادا همین مبارزات خنثی روزی به مبارزات جدی علیه اصل رژیم منجر شود. لذاست که می بینیم ساواک کاملا بر فعالیتهای انجمن اشراف داشت. از بسیاری از آنان جلوگیری بعمل نمی آورد و سعی می کرد با فشارهای معین و محدود از گسترش کادر فعالیتهای انجمن جلوگیری بعمل آورد تا هواداران این مجموعه هرگز از مبارزات خنثی و حاشیه ای پایشان را فراتر نگذارند. تئوریسین های حکومت آمریکا می دانند که یکی از روحیات دوره جوانی، روحیه تهور و ماجراجویی است. و می دانند که این روحیه بایستی در یکجا و به یک بهانه تخلیه شود. بنابراین یا خود دست به فراهم آوردن شرایطی می زنند یا از فراهم شدن شرایطی که جوان آمریکایی در آن این احساسات ماجراجویی خود را در مبارزاتی خنثی و حاشیه ای ارضاء و تخلیه نماید استقبال می کردند. بسیاری از میتینگها، راهپیمایی ما و سایر اجتماعات اعتراض آمیزی که در این کشور انجام می شود با هیچ نوع عکس العمل خشونت آمیز دولت و نیروهای پلیس مواجه نمی شود. به آسانی اجازه می یابند که حتی در برابر کاخ سفید نیز اجتماع کنند و فریادها و دشنامهای خود را نثار حتی رئیس جمهور آمریکا کنند و این موضوع به آسانی قابل تحمل است. بدلیل آنکه آنان می دانند حتی رئیس جمهور آمریکا در مقایسه با اصل نظام سلطه آمریکایی یک موضوع فرعی و حاشیه ای محسوب می شود. پس بگذاریم این جوانان فریادهایشان را علیه رئیس جمهور آمریکا بزنند، اما این تخلیه سیاسی مانع توجه آنان به اصل نظام سلطه شود و هیچگاه مبارزه آنان معطوف ریشه های نظام سیاسی آمریکا نشود. شاه نیز از اینکه انجمن حجتیه مبارزات خود را متوجه اموری چون بهائیت، پپسی کولا و امور حاشیه ای دیگری چون این موارد ساخته است به هیچوجه ناراضی نبود، بلکه این فعالیتها را در راستای تحکیم اصل رژیم شاهنشاهی می دانست.

مبارزات فرعی و حاشیه ای و پرداختن به اموری که تنها احساسات مذهبی جوانان را ارضاء می کند و آنان را از مبارزه اصلی باز می دارد، پس از انقلاب هم مصادیق خاص خود را داشت. یکی از آن موارد تأکید و توجه شدید سران انجمن به مبارزه با شوروی و مارکسیسم در ایران بود. علیرغم اینکه امام(ره) بارها و بارها آمریکا را بعنوان شیطان اکبر معرفی کرده بودند و علیرغم اینکه ایشان بر مبارزه اصلی با آمریکا تأکید داشتند، اما انجمنی ها بیشتر قوای خود را صرف مبارزه با مارکسیسم و ایادی اتحاد جماهیر شوروی می کردند و حتی برخی از آنها به اشاعه این باور می پرداختند که خطر شوروی از آمریکا بالاتر است. علت آنهم اینست که آمریکائیان لااقل مسیحی هستند ولی سران و هواداران نظام سوسیالیستی شوروی به هیچ دینی اعتقاد ندارند، بنابراین مبارزه با آنان در اولویت قرار دارد.

نمونه دیگر، مسأله جنگ و دفاع مقدس بود. در طی 8 سال دفاع مقدس،ا نجمن حجتیه بعنوان یک مجموعه منسجم و تشکیلاتی که نیروهای فراوانی را تحت نفوذ خود داشت به هیچوجه در جریان دفاع مقدس نقش فعالانه نداشت. آنگونه که امام(ره) به مسأله جنگ بعنوان یک مسأله کلیدی بها می دادند و آنگونه که ایشان همواره ملت و رزمندگان را مورد خطاب و دعوت قرار می دادند، انجمن حجتیه و سران آن نه اعتقاد جدی به مسأله دفاع مقدس داشتند و نه هواداران خود را در این جهت به دفاع مقدس فرا می خواندند. در طول مدتی که ایران به شدت درگیر عملیاتهای مختلف و مسأله اخراج نیروهای تجاوزگر بعثی بود، یک سکوت سنگین و معناداری بر محیط تشکیلاتی انجمن حاکم بود. لذا بسیاری از نیروهای جوان انجمن که ارتباط قوی ای با تشکیلات انجمن نداشتند، در طول دفاع مقدس شخصا به جبهه می رفتند و با مشاهده سکوت و بی رغبتی انجمن نسبت به دفاع مقدس کم کم از انجمن بریدند، چراکه بالعیان می دیدند، انجمن که باید در این حساس ترین شرایط تاریخی ایران مواضع شفاف و موکدانه ای اتخاذ نماید، با نوعی تزویز و سکوت آب در هاون بی تفاوتی می زد.

انجمن حجتیه و اسلام مرفهین بی درد

یکی از نکات بسیار مهمی که امام(ره) عملا به ما آموخت این بود که اسلام را به انحاء مختلف می توان تفسیر نمود و برخی از این اشکال از بسیاری از مصادیق کفر هم بدتر است. اسلام آمریکایی، اسلام عربستانی، اسلام وهابیت و هزاران اسلام دیگر اسلامهایی نیستند که پیامبر عظیم الشأن ما برای ما ارمغان آورده است. اینها سوءاستفاده هایی است که از عنوان اسلام به عمل آمده است. یکی از اسلامهایی که بشدت امام(ره) از آن منزجر بود و معتقد بود که مروجین این نوع اسلام ضربه های بسیار طاقت فرسایی بر پیکر اسلام از این طریق وارد ساخته اند، اسلام مرفهین بی درد بود. اسلامی که با دنیاطلبی، رفاه طلبی و عافیت طلبی کاملا سازگار است.

کلا در جوامع دینی افراد مذهبی فراوانی را می بینیم که پیرو یک تفکر دینی هستند که با دنیای آنان هیچگونه منافات و تضادی نداشته باشد. و اصولا در مباحث روانشناسی دین و جامعه شناسی دین یکی از موضوعات بسیار مهمی که محور مباحث اندیشمندان این رشته ها است، اینست که آیا دین انسانها، زندگی و دنیای انسانها را می سازد یا زندگی و دنیای انسانها، دین آنان را رقم می زند. شاید بتوانیم ادعا کنیم که اکثریت اندیشمندان این دو رشته مدعی هستند که نظریه دوم صحیح تر است. یعنی در اکثر جوامع و در میان اکثر مردمان، این دین آنهاست که تابع زندگی و دنیای آنهاست. اندیشمندان این دو رشته معتقدند اکثر انسانها بدنبال دین می روند، بدنبال نوع تفکر و اعتقادات مذهبی خاصی می روند که تأمین کننده و توجیه گر این نوع زندگی خاصی که آنها بدنبال آن هستند، باشد. و برخی از آنها وقتی از یافتن چنین دینی ناامید می شوند، کلا به الحاد و بی دینی روی می آورند. و بقیه که دیندار مانده اند مسلم این است که به قرائتی از یک دین دست یافته اند که کلا با دنیا و زندگی مطلوب آنها سرسازگاری دارد. این مسائل که ذکر شد البته در جوامع مختلف دینی شیوع دارد، منجمله در جوامع اسلامی. لذا می بینیم همه مسلمان هستیم اما عجیب در نگرشهای مختلف مذهبی باهم تفاوت داریم. بویژ در نگاه به مسائل اقتصادی و اجتماعی. یک دسته بر اساس اعتقادات مذهبی خود معتقد می شوند که هیچ کاخی نیست که در کنار آن کوخی تشکیل نشده باشد و عده ای دیگر که خود از نظر مالی متمول هستند معتقدند که خیر، انسان می تواند ثروتمندترین افراد کره زمین هم باشد و از طرفی خالص ترین دیندار و مذهبی هم باشد و مثالهای فراوانی از این قبیل بسیار قابل ذکر است که به همین مورد خلاصه بسنده می کنیم. در هر حال نگرشهای مختلفی نسبت به دینداری و اسلام وجود دارد و انجمن حجتیه را اگر بخواهیم در یکی از این طبقه بندیها قرار دهیم باید بگوییم اکثریت قریب به اتفاق نیروهای اصلی انجمن به نوعی اسلام مرفهین عافیت طلب معتقد بودند. اسلامی که با بیشترین برخورداری از مواهب زندگی قابل جمع باشد. اسلامی که با کمترین مرارت و رنج در راه عقیده و عمل بسازد. اسلامی که داشتن کاخ های وسیع و فراخ، زندگی های اشرافی و متمولانه را کاملا توجیه کند. اسلامی که در آن از سادگی و رنج، اثر و نشانی مشاهده نمی شود.اسلامی که در آن عافیت و سلامت شخص مسلمان در هر شرایطی پیشاپیش تضمین و ضمانت شده است. اسلامی که مبارزات و جهادش از نوعی است که نه سیخ می سوزد و نه کباب. اسلامی که یک عمر دراز دنیوی و یک عشرتکده بزرگ دنیایی و از آن سوی دیگر یک عمر بینهایت اخروی و یک عشرتکده بزرگتر قیامتی را با یکدیگر، و در کنار هم برای بشر تضمین می کند. لذاست که می بینیم هواداران جدی انجمن اکثریت قریب به اتفاق آنان، هم بدنبال تأمین بهترین موقعیتهای دنیوی بودند و هم از دیگر سو با شرکت در محافل دعای ندبه و غیره و نیز تشکیل چنین جلساتی در منازل کاخ مانند خود سعی در ارضاء روحیه معنوی و نیز اکتساب ثواب اخروی بودند. مبارزات وجهاد آنان نیز از نوعی بود که کمترین مرارتها و خسارتهای جانی و مالی را برای آنان در پی داشته باشد. این نوع اسلام کجا و اسلامی که امام راحل به ما معرفی کرد کجا؟ امام(ره) به ما اسلامی را معرفی کرد که برای آن باید مرارتها کشید، جانبازی نمود، از دنیای خود گذشت، به زندگی ساده قناعت نمود تا به گوهر ایمان دست یافت و خود ایشان نمونه عملی و اعلای این نوع اسلام بودند. این اسلام با اسلام آقایانی که یک عمر را در ناز و نعمت به سر می بردند، بزرگترین سختی و مرارتی که تحمل می کنند تکان دادن لبهای مبارک برای ایراد سخنرانی مقدس مأبانه است و دنیایشان پشت قباله آخرتشان است، بسیار فاصله دارد. اسلامی که حتی با رابطه با ساواک و مدح شاه گفتن قابل جمع شدن است. اسلامی که عافیت و سلامت را شرط اول دینداری می داند. اسلامی که با هر نوع خون و خونریزی مخالفت دارد و خلاصه اسلامی که کمترین مزاحمتی برای دنیای ما فراهم نمی کند.

پرواضح است که این اسلام به مذاق بسیاری از متدینان خوش می آید و کم نیستند کسانی که دوست دارند در ناز و نعمت بسر ببرند، هم در خانه های آنچنانی به رفاه و آسایش مشغول باشند و هم از طرفی با قطره اشکی در دعای ندبه تمامی احساسات مذهبی خود را ارضاء و عافیت و سلامت و دینداری را یکجا به آغوش کشند.هم وجدان آسوده داشته باشند و هم دینداری آسوده و هم دنیای تأمین و مرفه. و انجمن این موقعیت را برای اعضای خود به خوبی فراهم می آورد و القاءگر، تئوریزه کننده و مروج چنین اسلامی بود. و مهم در همین نکته است. شاید بسیاری باشند که طرفدار این نوع اسلام و دینداری باشند، اما همه آنان قدرت تحمل و تئوریزه کردن این نوع دینداری را ندارند. اما علما، بزرگان و سران انجمن قدرت تئوریزه کردن این نوع دیدگاه و این نوع اسلام را داشتند و در واقع براحتی می توانستند نرم افزار آن نوع اسلامی که خیلی ها طرفدارش بودند را فراهم کنند.

یعنی آن دیدگاه را کاملا در قالب یک مکتب فکری قابل دفاع ریختند و برای آن شواهد و قرائن دینی مناسب نیز فراهم می آوردند. لذا اگر با یکی از سران انجمن در باب این نوع اسلام گفتگو می شد، بلافاصله مجموعه مفصلی از احادیث و روایات و آیات را برای این نوع نگرش بر مخاطب عرضه می کردند. در واقع آنان بواسطه قدرت تحلیل عقلی خود بیشتر از یک فرد عوام و معمولی امکان ضربه زدن به اسلام حقیقی را داشتند و به همین دلیل هم فعالیتهای آنان خطرناکتر بود. لیکن این امام بود که با یک عکس العمل بسیار شگفت انگیز تاریخی تمامی اوراق آن دفتر را بهم ریخت و برداشت های صحیح از اسلام محمدی صلی الله علیه وآله را بر همه ما عرضه داشت. امام نشان داد که بهشت را به بها دهند نه به بهانه. دینداری نیازمند تحمل سختی ها و مرارتها است. دین و دینداری هیچگاه در طول تاریخ خالی از مزاحم و دشمن نبوده و نیست. لذا شخص متدین برای حفظ دین و آثار و نتایج آن باید برای یکبار هم که شده، تصمیم خود را بگیرد. اگر می خواهد منتسب به دین و تدین بماند بایستی بار تکلیف و سختی را بر دوش کشد. حتی مواقعی پیش خواهد آمد که نیاز است انسان متدین جان خود را فدا سازد. امام در طی حوادث انقلاب و جنگ، حوادث 15 خرداد و پس از آن و حوادث پس از حمله دشمنان به انقلاب نظرا و عملا این نوع نگاه دیندارانه را به ما کاملا نمود. همان نگاهی که آقا امیر مومنان علیه السلام و پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به پیروان دین خود نموده بودند. اما هیچ دوره ای خالی از متدینانی نیست که می خواهند دین را با دنیا جمع شده ببینند. درست است که هم در زمان آن بزرگواران و هم در زمان امام راحل بسیاری از جوانان و بزرگان این مرز و بوم این دیدگاه دیندارانه را پذیرفتند و با پذیرش انواع و اقسام خسارتهای مالی آب را به ریشه های دینداری رساندند، لیکن در مقابل بسیاری از آسوده دلان و رفاه طلبان نیز بودند که با توجیهات کژمدارانه دینی شانه از زیر بار مسئولیت دینی خالی کردند و امام و اسلام حقیقی را تنها گذاردند. سردمداران انجمن پیرو چنین دیدگاهی بودند، هرچند در بدنه انجمن بعضی از نیروهای پایین تر بتدریج از انجمن بریده و از سربازان مخلص انقلاب شدند.

منبع:جوان

منبع ما : http://rajanews.com/detail.asp?id=40346


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 8:48 صبح | نظرات دیگران()
کودکی با استخوان های کریستالی!
البیان امارات نوشت: این دختر که اکنون یک ساله است به یک بیماری کاملا نادر مبتلا شده که در این بیماری استخوان ها کاملا شفاف و شکننده است.
سرویس بین الملل "تابناک"ـ در غزه کودکی زندگی می کند که جنس استخوان های او از کریستال است.

البیان امارات نوشت: این دختر که اکنون یک ساله است به یک بیماری کاملا نادر مبتلا شده که در این بیماری استخوان ها کاملا شفاف و شکننده است.

پزشکان این بیماری را "استخوان شیشه ای" نامیده اند.

مادر این کودک می گوید: در روزهای اولیه که این کودک به دنیا آمده بود هنگام نظافت از بخش جمجمه شاهد صدایی شبیه شکستن تکه شیشه بودم و نوزاد به شدت بی تابی می کرد و تنها پس از مراجعه به پزشکان متوجه شدیم که آن صدا، صدای شکستن بخش هایی از جمجمه "ملک" بوده است!
http://tabnak.ir/fa/pages/index.php
 

 نوشته شده توسط گروه خبری روز در پنج شنبه 88/9/5 و ساعت 8:47 صبح | نظرات دیگران()
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا